Suomi
Gamereactor
uutiset
WRC: FIA World Rally Championship

Lisätietoa iOpenerista ja WRC:stä

Kohti virtuaalirallin maailmanmestaruutta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

IOpener Media on paljastanut tarkempia tietoja WRC-yhteistyöstään. Saksalaisyhtiö työskentelee yhdessä WRC-promoottori North One Sportin ja seuraavaa WRC-rallipeliä viilaavan Blackbean Gamesin kanssa kehittääkseen GPS-paikannukseen perustuvan rallielämyksen. Tavoitteena on luoda peli, jossa fanit voisivat tulla keskeisemmäksi osaksi koko WRC-sirkusta ja pelata oikeita rallitähtiä vastaan livenä.

Yhteistyön alkumetreillä kumppanit keräävät GPS-paikannus- ja telemetriadataa WRC-ralleissa kilpailevista autoista, minkä jälkeen autojen käyttäytymistä testataan pelin virtuaalisessa todellisuudessa. Jos kokeilussa onnistutaan, tulevaisuudessa saatetaan jopa palkita ensimmäinen virtuaalirallin maailmanmestari, vihjaa North One Sportin johtaja Simon Long.

Kokeilun aikataulu on vielä auki, mutta IOpenerin johtaja Andy Lürling kertoi maanantaina Gamereactorin haastattelussa, että yhtiön paikannusteknologia saataisiin WRC-peliin vuoteen 2012 mennessä. Jo sitä ennen jotkut pääsevät testaamaan teknologian toimivuutta.

Lürlingin isoissa visioissa uuden sukupolven rallipelit mahdollistaisivat ajamisen ohella esimerkiksi kisojen nuotittamisen ja tapahtumien seuraamisen suorana toiminnan keskipisteestä. Onko haave liian kunnianhimoinen, se jää nähtäväksi.

WRC: FIA World Rally Championship

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
WRC: FIA World Rally ChampionshipScore

WRC: FIA World Rally Championship

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

MM-rallipelit ovat viettäneet viime vuodet visusti tallissa, mutta nyt tilanteeseen tulee muutos. Miltä Black Bean Gamesin rallidebyytti tuntuu?



Ladataan seuraavaa sisältöä