Suomi
Gamereactor
arviot
Loco Roco 2

Locoroco 2 Remastered

Vierivä locoroco ei sammaloidu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ikoniset Locoroco-pallerot rynnistivät kesän korvalla PlayStation 4 -pelaajien riemuksi Sonyn kotikonsolille, ja nyt joulunpyhien lähestyessä jatko-osa levittää letkeää riemua ja hyvää mieltä jälleen kerran. Alkujaan vuonna 2008 PSP-käsikonsolilla päivänvalon nähnyt seikkailu ei varsinaisesti keksi pyörää saati muhkeaa Locoroco-möykkyä uudelleen, mutta vetoaa toiminnallisine uudistuksineen edelleen Locorocon ystäviin.

Bonmucho-konnan ohjastamat mojamojat ovat jälleen uhkaamassa locorocojen ja muimui-olioiden rauhaisaa olemista, ja pelaajan tehtävänä on kuljettaa locoroco-jengi tasojen loppuun. Pelaaja ohjaa tuttuun tapaan locorocojen sijaan itse kenttää, jossa pallerot liikkuvat sen mukaan miten pelaaja kallistelee tasoa joko vasemmalle tai oikealle - mainio fysiikkamallinnus tekee isosta locorocosta tuttuun tapaan hauskasti hyllyvän pelihahmon.

Locorocoa hyppyytetään ohjaimen olkanäppäinten yhteispainalluksella, ja O-painikkeella locoroco-möykky hajoaa pienemmiksi hahmoiksi, jotka mahtuvat kulkemaan ahtaimpien tunneleiden ja rakojen lävitse. Yksinään pikku-locorocot ovat kuitenkin haavoittuvaisia vihollisia vastaan - mikäli yksittäinen hahmo ajautuu liian kauaksi laumasta, mojamojilla alkaa ruokatunti saman tien. Pelin kamera ei edelleenkään meinaa pysyä toiminnan mukana, joten siirtymätilanteet isolla ryhmällä esimerkiksi kapean putken lävitse ovat varsin stressaavia kohtia, kun osa laumasta erilleen jääneistä locorocoista on kirjaimellisesti oman onnensa nojassa.

Locoroco 2:n kentät edustavat marimekkomaisia kukkakuoseja hyödyntäviä vehreitä metsiä ja jäisiä lakeuksia, ja uutuuksina nähdään rakennustyömaan ja linnoituksen kaltaisia kokonaisuuksia. Happopäisintä kenttäsuunnittelua edustanee parhaiten taso, jossa locorocot löllyvät valtavan pingviinin sisuskaluissa ja liikkuvat ympäri siivekästä kirjaimellisesti suonensisäisesti. Kakkososan kentät ovat edeltäjänsä tasoja huomattavasti laajempia ja pidempiä kokonaisuuksia, joissa riittää jälleen kerran rutkasti valeseinien taakse piilotettuja salaisuuksia. Kenttäsuunnittelu edustaa locorocomaisen tuttua värikästä, monipuolista ja aina yhtä yllättävää linjaa ja toimii aivan yhtä riemukkaasti kuin edellisosassakin.

Loco Roco 2Loco Roco 2Loco Roco 2
Tämä on mainos:

Uutena seikkailun elementtinä nähdään mojamojien törkypilvet, jotka locorocon täytyy siivota tiehensä hyvin tähdätyllä pääpuskulla - siivoamisesta palkitaan nuoteilla, joita voi hassata esimerkiksi kenttien aarrekätköjä paljastaviin karttamerkintöihin tai locorocojen kestävyyteen. Vanhoina kentistä löytyvinä keräilykamoina nähdään tuttuja Pickory-marjoja ja isoja punaisia hedelmiä, jotka kasvattavat locorocojen määrää yhdellä. Uusina vihulaisina nähdään inhottavia mehiläisiä, locoroco-möykyn kirjaimellisesti kappaleiksi läimiviä saukkoja ja vihamielisiksi huumattuja buibui-ryökäleitä, jotka pommittavat locoroco-parkoja lentokoneiden kyydistä.

Musiikki on edelleen erittäin tärkeä osa niin pelin maailmaa kuin Locoroco-konseptin viehätystäkin - tarttuvat ja upeasti svengaavat biisit jäävät soimaan päähän. Musiikillisuutta on viety kuitenkin virkistävästi askelen verran pidemmälle locorocojen kuuluisissa laulukohtauksissa, kun pelaajan tulee hoilaamisen aikana selvittää rytmiminipeli soittamalla rumpuja laulamisen taustalla. Äänimaailma koostuu iskevien musarallien ohella locorocojen pelokkaasta vihollisen nimen toistelusta ja innokkaasta hihkumisesta toiminnallisissa kohdissa, joita riittää jokaisessa kentissä.

Toiminnalliset erikoisosuudet eivät kuitenkaan harmittavasti vähennä tasoloikinnan määrää vaan tekevät kentistä entistä monipuolisempia ja rikkaampia kokemuksia - esimerkiksi piikikkääseen haarniskaan sonnustautuminen ja esteiden murskaaminen tekee muuten niin haavoittuvaisen locorocon ohjaamisesta hauskaa ja vauhdikasta häröilyä. Nopeatempoinen liaaneilla ja köysillä flengailu vie sekin locorocomaisen tasoloikinnan ihan uusiin ulottuvuuksiin.

Seikkailun ulkopuoliset oheistoiminnatkin viihdyttävät omalla tavallaan ja palkitsevat pelaajaa uusin tavaroin ja varustein - latausruudulla tunneleita louhiva mainari-muimui on jatkuvasti tonkimassa esille uusia aarteita. Locoroco-henkinen myyränhakkauspeli innostaa havittelemaan aina vain parempia pisteitä ja palkintoja, mutta pelihahmoja esittävien tarrojen liimaaminen teemoitetuille arkeille on suoraan sanottuna aika tylsää puuhaa. Edellisosasta tuttu muimuiden talon remontoiminen ja laajentaminen uusia asukkaita varten sekä uusien mööpeleiden nikkarointi puolestaan koukuttavat tuttuun tapaan.

Tämä on mainos:

Locoroco 2:n suurin puute on vanha tuttu ongelma aikaisempaa uudelleenjulkaisua pelanneille. Välinäytöksissä kivat ja pirteät hahmografiikat kärsivät edelleen sahalaidoista ja kehnosta kuvanlaadusta, mikä kertoo kiusallisen selkeästi käännöstyön laiskuudesta - kuvalaadun ailahtelut syövät fiilistä yllättävän tehokkaasti.

Locoroco 2 on edeltäjäänsä huomattavasti vauhdikkaampi ja toiminnallisempi kokonaisuus, joka on kaikessa lapsekkaassa häiriintyneisyydessään todellinen ikivihreä väriläiskä. Psykedeeliset grafiikat, korvamatoja kihisevä kappalevalikoima ja varsin persoonallinen ohjattavuus jakavat edelleen ymmärrettävästi mielipiteitä, mutta letkeästä tasoloikinnasta ja japanilaisen hömelöstä pelisuunnittelusta kiinnostuneiden kannattaa antaa tilaisuus Locorocolle - kakkososa on kuitenkin monipuolisuudessaan kaksikosta selvästi se laadukkaampi kokonaisuus.

Loco Roco 2
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Audiovisuaalisesti täysin ainutlaatuinen kokonaisuus, sisällön runsas määrä, monipuolinen ja yllättävä kenttäsuunnittelu
-
Kuvanlaadultaan kehnoiksi jätetyt välianimaatiot, ajoittain kuhnaileva kamera
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Loco Roco 2Score

Loco Roco 2

ARVIO. Kirjoittaja Annakaisa Kultima

Pari vuotta sitten julkaistu Loco Roco oli paitsi PSP-käsikonsolin, myös koko pelivuoden pirteimpiä tapauksia. Sympaattisten palleroiden paluu on onnistunut.Ladataan seuraavaa sisältöä