LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   ennakot
   Luigi's Mansion 2

   Luigi's Mansion 2

   Maaliskuussa Luigi lähtee omalle seikkailulleen aavejahdin merkeissä ensimmäistä kertaa 12 vuoteen. Martin testasi, miltä meno maistuu.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Kaikki rakastavat Mariota. Putkimies on yksi Nintendon johtotähdistä ja on antanut nimensä useille yhtiön peleille vuosien varrella. Marion veli Luigi ei nauti samasta sympatiasta. Pitkä kuikelo vihreässä lakissaan on joskus jopa ärsyttävä. Mario & Luigi -peleissä tämä oli hermoheikko ja tyttömäinen. New Super Mario Bros. U:ssa Luigin saattoi pyytää apuun, kun eteneminen muuten tyssäsi. Tämä onnistui silti olemaan niin raivostuttava, että vaikeatkin tasot pelasi mieluummin itse ilman tämän apua. Niinpä voikin olla vaikea ymmärtää, miksi hahmolle on annettu oma pelinsä. Silti jokainen, joka on pelannut Luigi's Mansionia Gamecubella, tietää että tämä lähestymistapa toimii.

   Luigi lähtee jälleen pelastamaan veljeään Mariota, mutta on edelleen hermoheikko ja peloissaan. Tällaiset tunteet täytyy silti pukata taka-alalle, jos velipoika halutaan takaisin. Niinpä Luigi tarttuu imuriin ja käy haamujahtiin. Pelikokemus tuntuu täsmälleen samalta kuin kymmenen vuotta sitten. Siitä tekee erityisen sen oma tyyli, koska se ei ole tasoloikka, vaan enemmänkin seikkailupeli. Luigi ei edes kykene hyppäämään tässä pelissä.

   Luigi's Mansion 2

   Grafiikka ei ole yhtä värikästä kuin Mario-peleissä, mutta se on silti yhtä ystävällistä. Toki pelissä tavataan kummituksia ja siinä riittää pimeitä nurkkia sekä ukkosmyrskyjä. Jotkut kummituksista näyttävät jopa melkoisen vihamielisiltä. Silti pelin sarjakuvamainen ilme ja poissaolollaan loistava säikyttely varmistavat, että Luigin kartanossa on vain yksi todellinen pelkääjä: Luigi itse. Nintendo keventää aavemaista fiilistä pukkaamalla peliin runsaasti huumoria, ja ensimmäinen kartanoreissukin oli täysin vailla ikärajoja.

   Tämä on mainos:

   Muutama juttu on toki muuttunut. Toiminta on siirtynyt aiemmasta osoitteesta sen naapuriin, imuria päivitetään osa osalta ja sillä voi vaikka tehdä näkymättömästä näkyvää. Kommunikaattorina Professori E. Gaddin kanssa käytetään nyt virtuaalista Nintendo DS:ää.

   Pelin ensimmäinen hieno hetki tulee, kun Luigi pääsee käsiksi uuteen aaveennielijään. Vastentahtoinen sankari tarttuu laitteeseen, virittää sen selkäänsä ja mutisee vinkuvalla äänellään "minä teen sen". Ärsyttävä pikkuvelikin voi olla rakastettava. Myös tämän tapa vastata professorin puheluihin on liian söpö.

   Luigi's Mansion 2

   Pelimekaniikka toimii Nintendo 3DS:llä hyvin. Aiemmin kummitukset sai napsittua talteen nopeasti sokaisemalla nämä, mutta nyt tarvitaan hieman vahvempaa latausta. Imurilla talteen lähtevät kätevästi myös pöytäliinat sekä muutkin kattaukset, ja pelissä kyllä piisaa kerättävää. Itseäni tosin hieman hämäsi erillisen napin käyttäminen ylös katsomiseen. Käsikonsoli kaipaisi toista analogitattia.

   Tämä on mainos:

   Suosikkiominaisuuteni Nintendo 3DS:ssä ei ole edes sen 3D-efekti, vaikka se toimiikin aivan hyvin Luigi's Mansion 2:ssa. Pidän siitä kuinka käsikonsolia kääntelemällä voi katsella ympärillensä. Pelissä pääsee nimittäin välillä kurkkimaan hormien ja ikkunoiden lävitse nähdäkseen, mitä haasteita seuraava huone tarjoilee. Tällöin näkymä vaihtuu ensimmäiseen persoonaan, ja pelaaja voi kurkistella aukosta konsolia kallistelemalla.

   Jo ensimmäinen Luigi's Mansion nojasi ongelmanratkaisuun, ja myös tässä osassa aivonystyröitään pääsee hieromaan. Ensimmäisissä tehtävissä ratkaisut eivät olleet aina ilmeisiä, mutta ne olivat loogisia. Näin niistä sai onnistumisen iloa ja hymyn naamalle. Ajoittain turhautumista aiheutti kuitenkin, kun jokin ratkaisu ei toiminut vain sen takia, ettei sen aika ollut tullut vielä.

   Luigi's Mansion 2

   Luigi's Mansion 2:ssa on tutkittavana yhden kartanon sijasta useita. Tämän takana on pelin juonikuvio, josta Nintendo ei halua vielä paljastaa enempää. Yhtiö on jo julkistanut neljän hengen yhteispelimuodon, jota en kuitenkaan päässyt kokeilemaan. Siinä hiivitään tornitaloissa ja edetään kerros kerrokselta aaveita metsästäen. Tämä kuulostaa hauskalta puuhalta kavereiden kanssa, ja vaikka tämä on vain pieni lisä, on sen tuoma lisäarvo ilmeinen.

   En yleensä pidä Luigista kauheasti, mutta tämän kanssa hiippaileminen kummitustalossa ei ole vailla viehätystään. Päätös täysin uuden pelin kehittämisestä on itsessään kunnioitettava, ja Luigi's Mansion 2 tulee varmasti tarjoamaan monia mielenkiintoisia pulmia 3DS-kansan ratkaistavaksi.

   Luigi's Mansion 2
   Luigi's Mansion 2
   Luigi's Mansion 2
   Luigi's Mansion 2
   Luigi's Mansion 2
   Luigi's Mansion 2
   Luigi's Mansion 2

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   3
   Luigi's Mansion 2Score

   Luigi's Mansion 2

   ARVIO. Kirjoittaja Martin Eiser

   Kummitukset hyppivät taas silmille, joten Luigi heittää haamuimurin selkäänsä ja lähtee jahtiin. Vaikka kuvio kuulostaa tutulta, on kokemus uudistunut ja yllättävä.

   8
   Luigi's Mansion 2

   Luigi's Mansion 2

   ENNAKKO. Kirjoittaja Martin Eiser

   Maaliskuussa Luigi lähtee omalle seikkailulleen aavejahdin merkeissä ensimmäistä kertaa 12 vuoteen.   Ladataan seuraavaa sisältöä