Suomi
Gamereactor
arviot
Luigi's Mansion 2

Luigi's Mansion 2

Kummitukset hyppivät taas silmille, joten Luigi heittää haamuimurin selkäänsä ja lähtee jahtiin. Vaikka kuvio kuulostaa tutulta, on kokemus uudistunut ja yllättävä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Minulla on hieman ambivalentti suhde Luigiin. Hän on aito Nintendo-hahmo, joten kaikkienhan pitäisi rakastaa häntä. Silti veljekset eivät ole aina vakuuttaneet, ja Super Mario Bros 2:ssa NESillä oli Mariokin niin paha, että päädyin pelaamaan Prinsessa Peachillä. Mario sentään on aina ollut se sympaattisempi vaihtoehto.

Nintendo on maalannut Luigin ärsyttäväksi veljeksi, joka on koostaan huolimatta vinkuva pelkuri. Oman pohjakosketukseni löysin New Super Mario Bros. U:ssa Wii U:lla. Luigi on siinä apurina vaikeiden kenttien selvittämiseksi, mutta tämän käytös on niin raivostuttavaa, että vältin häntä viimeiseen asti.

Nyt Luigi's Mansion 2 tipahtaa Nintendo 3DS:lle. Alkuperäinen julkaistiin aikanaan Gamecubelle ja se jätti meidät kaipaamaan Mariota monista mielenkiintoisista ideoistaan huolimatta. Nyt kun 3DS:lle on julkaistu kaksi Mario-seikkailua, voi velipojan soolon ottaa hieman rennommin vastaan. Onhan tämä ansainnut kuitenkin toisen yrityksen kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Viiksivallu saa tällä kertaa vanhan Poltergust 3000:n tilalle Poltergust 5000:n. Uusi malli haamuimurista sisältää mm. sateenkaarivalon, jonka avulla pystyy tekemään näkymättömästä näkyvää ja seurailemaan kummitusten jälkiä.

Tämä on mainos:

Professori I. Gidd palaa kuvioihin tässä uudessa pelissä. Kumma tyyppi tietää kaiken kummituksista ja tarjoaa Luigille tarvitun teknologian. Tämä myös potkii viiksimieheen tarvittaessa vauhtia. Luigi on aiemmista kokemuksistaan huolimatta nimittäin edelleenkin hieman hermostunut ja epävarma kaveri, joka katoaisi mieluusti vaikka ikkunasta Giddin pohdiskellessa tehtävien vaarallisuutta. Tämä kuitenkin päätyy seisomaan kummituskartanon portaille ennen kuin pakosuunnitelma ehtii muotoutua.

Luigi's Mansion 2Luigi's Mansion 2
Vastentahtoinen sankari on edelleen aaveille arka aiemmista kokemuksistaan huolimatta.

Luigi onnistuu jotenkin saamaan pelaajan sympatiat puolelleen. Tämä löytää seikkailun alussa Poltergust 5000:n, heittää sen selkäänsä, ja mutisee vinkuvalla äänellään: "Minä teen sen". Jossakin syvällä Luigin sisällä asuu kaikesta huolimatta sankari. Kömpelö sankari, kyllä, mutta se on tavallaan söpöä. Pimeiden huoneiden tutkimiseen sisältyy monia humoristisia hetkiä.

Peli ei ole Nintendon omaa työtä, vaan sen takana on Next Level Games, joka on tehnyt vuosien ajan yhteistyötä julkaisijan kanssa, ja on vastuussa Mario Strikers -sarjasta. Studio on säilyttänyt pelin perusidean paljolti samanlaisena. Luigi tutkii kartanoa imurin ja taskulampun kera, ratkaisee ongelmia ja kerää rahaa. Suurin ero löytyy Luigi's Mansion 2:n kasvaneesta laajuudesta. Gamecube-pelin suurin heikkous oli sen lyhyys, mutta 3DS:llä hupia riittää ainakin 15 tunniksi.

Tämä on mainos:

Yhden vanhan kartanon sijasta jatko-osassa käydään lävitse viisi erillistä rakennusta. Seikkailu on jaettu joukoksi tehtäviä, jotka johtavat pelaajan tutkimaan uusia alueita. Jotkut näistä aukeavat avaimen sijasta salamalla, ja myös sateenkaarilamppu avaa uusia näkymiä. Vaikka Luigi ei edelleenkään osaa hypätä senttiäkään, voi imuria käyttää liikevalikoiman laajentamiseen. Pelistä löytyy myös erityinen kasvi jonka siementen avulla esteiden ylitse voi leijailla.

Luigi's Mansion 2
Vanhan kartanon sijasta pengotaan lävitse viisi erillistä rakennusta.

Luigi's Mansion 2 on todella monipuolinen kokemus. Näin jälkeenpäin on todella yllättävää, että siinä on vain seitsemän peruskummitusta. Ensimmäisessä pelissä oli lukuisia erilaisia haamuja, ja pelaajan piti keksiä kuinka nämä vangitaan. Tällä kertaa tämä tilanne tulee vastaan oikeastaan vain kerran, mutta vastapainona kentällä onkin nyt kaikkea siemenistä luoteihin ja vedestä tuleen. Peli voi ensisilmäyksellä vaikuttaa identtiseltä edeltäjäänsä verrattuna, mutta lähempi tarkastelu paljastaa, että lähestymistapa onkin muuttunut täysin, joka on vain hyvästä. Lopputuloksena on enemmän peliaikaa ilman että se tuntuu venytetyltä. Mukana on myös mielenkiintoisia pomovastuksia, joka vaativat oman lähestymistapansa.

Luigi's Mansion 2 on itseasiassa yksi Nintendo 3DS:n parhaita ja viihdyttävimpiä pelejä. Se tekee kaiken oikein. Sekoitus huumoria ja aaveidenmetsästystä vetoaa laajempaan yleisöön, mukana on kauniita 3D-efektejä ja musiikkiin on panostettu. Perusteemaa tulee huomaamattaan vihelleltyä vielä kauan pelin loputtua. Vaikeustaso kasvaa mukavasti pelin aikana, eikä mikään ongelma ole liian vaikea ratkaistavaksi. Tarjolla on silti paljon salaisuuksia ammattilaisten löydettäviksi. Tarjolla on jalokiviä, piilotettuja kummituksia, ja jos tämä ei riitä, on mukana myös moninpeli neljälle pelaajalle.

Moninpelissä kiivetään 25 kerrosta korkean tornitalon huipulle. Mukana on kolme pelimuotoa kolmella eri vaikeustasolla, ja haamujahti tapahtuu aina tiiminä. Tasot pitää saada tutkittua ennen kuin aika loppuu. Speed-pelimuodossa nopeus onkin kaikki kaikessa katkaisijaa etsiessä. Jotkut henget ja huonekalut kätkevät sisäänsä lisäaikaa. Lopulta metsästetään kummituskoiran tassunjälkiä sateenkaarilampun valossa. Tässäkin katsotaan kelloa.

Luigi's Mansion 2
Luigin seikkailu paljastuu yhdeksi 3DS:n parhaista pelikokemuksista.

Moninpelissä on mukana vahvempia haamuja. Siitä löytyy myös ekstroja kuten tuplaimuri, kummituslasit ja avattu kartta. Joskus kaikki pelaajat hyötyvät, joskus vain yksi, ja pelejä voi pelata joko paikallisesti tai verkossa. Vaikeustaso on kohdallaan. Hauskimmillaan meininki on kuitenkin, kun kaikki neljä pelaajaa ovat saman katon alla.

Luigi's Mansion 2 on parhaimmillaan Nintendo 3DS XL:llä. Tatintökkisestä saa kuitenkin kiivaan pelaamisen tuloksena kipeän peukalon. Myös pelin jopa 45-minuuttiset tehtävät ovat selvästi liian pitkiä käsikonsolille. Niiden aikana ei voi tallentaa, ja kaikki nollautuu jos tehtävän keskeyttää. Vaikka monet pelaavatkin varmasti kotonaan, on 3DS kuitenkin kannettava laite, jolla pelataan usein lyhyissä pätkissä.

Tästä ongelmasta huolimatta Luigi's Mansion 2 jätti jälkeensä leveän hymyn. Lisää tällaista! Ei siksi, että peli olisi ollut liian lyhyt, vaan siksi koska tällaisesta nyt ei vain voi saada tarpeekseen. Se sai minut jopa pitämään Marion hujoppiveljestä.

HQ
HQ
HQ
Luigi's Mansion 2
Luigi's Mansion 2
Luigi's Mansion 2
Luigi's Mansion 2
Luigi's Mansion 2
Luigi's Mansion 2
Luigi's Mansion 2
Luigi's Mansion 2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyviä ideoita, suuri pelialue, hienot 3D-efektit, paljon salaisuuksia, mukava vaikeustaso.
-
Vähän ainutlaatuisia vihollisia, liian pitkät tehtävät.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Luigi's Mansion 2Score

Luigi's Mansion 2

ARVIO. Kirjoittaja Martin Eiser

Kummitukset hyppivät taas silmille, joten Luigi heittää haamuimurin selkäänsä ja lähtee jahtiin. Vaikka kuvio kuulostaa tutulta, on kokemus uudistunut ja yllättävä.

8
Luigi's Mansion 2

Luigi's Mansion 2

ENNAKKO. Kirjoittaja Martin Eiser

Maaliskuussa Luigi lähtee omalle seikkailulleen aavejahdin merkeissä ensimmäistä kertaa 12 vuoteen.Ladataan seuraavaa sisältöä