Suomi
Gamereactor
arviot
Mafia III

Mafia III: Faster, Baby! DLC

Laadukkaasti lisää sitä samaa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mafia III:n uusin DLC laajentaa alkuperäisen pelin karttaa uudella tuppukylällä New Bordeaux'n laitamille. Sinclair Parish on etnisen vähemmistön painajainen, ja sitä ylläpitävä pahamaineinen sheriffi Walter "Slim" Beaumont pääpiru. Kun sheriffiä vastaan todisteita keräävä ihmisoikeusaktivisti tapetaan surutta yölliselle kadulle ja todisteet häviävät, kutsuu Charles "The Voice" Laveau Lincolnin apuun. Lincoln ei juuri taivuttelua tarvitse vaan yhdessä Laveaun tyttären Roxyn ja hamppua kasvattavan MJ:n kanssa hän pistää valkoisen ylivallan taas ojennukseen.

Lisäosan tarina istuu hyvin aikaisempaan juoneen, ja tarkentaa entuudestaan julman aikakauden mielettömyyksiä. Uusissa hahmoissa on odotettua särmää, jota hyvä ääninäyttely tukee. Dialogi on nasevaa ja karusta asenteesta huolimatta läppäkin lentää juuri oikeissa paikoissa.

Tyypillisten etsi, tapa ja suojele -tehtävien lisäksi painotus Faster, Baby! -lisäosassa on autoilussa. Aiemmin julkaistu ilmainen autoilua parantava päivitys pääsee nyt täyteen kukoistukseensa, kun pelaaja revittelee uusilla autoilla pitkin Sinclair Parishin kyläpahasta. Hajoavalla irtaimistolla ja hyppyreillä täytetty pieni kylä oikein kutsuu kaahailemaan sen kapeille kaduille ja laajoille pelloille. Autolla hajotettavan tavaran määrä on moninkertaistunut ja nyt kaahailuista jahtaavine poliisiautoineen ja tulenarkoine esteineen tulee mieleen Flatoutin romuralli. Perinteisen törmäilyn lisäksi pelaaja pystyy tiputtamaan kranaatteja pahaa aavistamattomien takaa-ajajien renkaille, ja aktivoimaan tienvarsiin jätettyjä esteitä ampumalla. Tämän lisäksi autoiluun on lisätty hidastusmittari, jonka täytyttyä pelaaja voi aktivoida aikaa hidastavan tilan. Tämä ei pelkästään auta navigoimaan autoa ulos kinkkisemmästäkin tilanteesta, vaan tekee sen myös varsin näyttävästi.

Kaahailuun joutuu keskittymään aiempaa enemmän. Auto tuntuu selkeästi herkemmältä ohjata, ja sainkin kipattua sen yllättävän usein ympäri. Tämä taitaa olla myös tekijöiden tiedossa, sillä nappia painamalla autoa voi alkaa heivata takaisin renkailleen. Herkistämisen myötä autoilussa on nyt kuitenkin enemmän asennetta ja ennen kaikkea tyyliä. Revittely on miehekästä, ja auto reagoi hyvin pienessäkin tilassa.

Tämä on mainos:

Tarinaa pää- ja sivutehtävien muodossa riittää pelattavaksi noin neljäksi tunniksi. Lincolnille avautuu myös uusi tapa tehdä rahaa pössyn kasvattamisen ja myymisen avulla. MJ:n apurina omia viljelmiä voi ehostaa, jolloin asiakaskunta kasvaa ja rahaa virtaa kassaan. Lisäriin on sisällytetty myös muutamia uusia aseita, kuten äänenvaimentimella varustettu konepistooli ja ansojen rakentelun mahdollistavat miinat.

Faster, Baby! on luonnollinen jatkumo laadukkaalle Mafia III -pelille. Uudessa tarinassa on samaa tylyä asennetta ja hurjaa menoa, joten laadukkaan tarinankerronnan ja mielenkiintoisten hahmojen parissa olisi viihtynyt pitempäänkin. Uusien aseiden ja kulkuneuvojen, optimoidun auto-osion sekä hiotun pelimekaniikan ansiosta Mafia III:n peluu on hauskempaa kuin koskaan.

Mafia IIIMafia IIIMafia IIIMafia III
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Luonnollinen jatke tarinalle, optimoitu ajomallinnus, kaahailun ja romurallin riemu
-
Liian lyhyt tarinaosuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä