Suomi
Gamereactor
ennakot
Mario Kart 7

Mario Kart 7

"Miten se voisi mennä pieleen? Sehän on Mario Kart!"

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Useampikin kommentaattori totesi näin kuullessaan E3:ssa Nintendon julkaisevan "tuunatun" version suositusta rallipelistään.
Esittelyvideota odotellessamme elätellimme jo suuria kuvitelmia upeasta uudesta Mario Kartista. Nämä kuvitelmat kuitenkin ajoivat todellisuudesta hieman ohi. Uutta ovat nimittäin lähinnä riippuliidin sekä sukellusvenepropellit, jotka mahdollistavat liitelyn sekä sukellukset järviin tavallisen kart-ajon lomassa.

Edellämainitut ovat kuitenkin käytännössä yllättävän viihdyttäviä lisäyksiä. Kolmen osuuden rata, jolla pääsimme kilpailemaan perustui vanhoihin tuttuihin ratoihin, mutta niitä oli laajennettu ja muunneltu, jotta uutuudet pääsisivät oikeuksiinsa.

Mario Kart 7

Ennen kuin pääsimme polttamaan kumia törmäsimme hahmonvalintaan. Hahmot on jaettu normaalilla vauhti/voima/keskitaso -erottelulla divisiooniin. Valinnan jälkeen pääsi käsiksi kart-koneeseen, joka näyttää kolmen kelan hedelmäpeliltä. Vääntelemällä saa sitten valittua haluamansa korin, pyörät ja tuunaukset. Nopeilla säädöillä saat aikaan valtaisia monstereita tai vaikka maata halaavia urheiluautoja. Oma ajokki hakkaa peruskartilla vääntämisen, sillä pienellä säätämisellä löytää itselleen parhaiten sopivat ominaisuudet.

Tämä on mainos:

Radalla kaikki mitä voi odottaa Mario Kartilta löytyvät edelleen paikallaan. Power slaidit onnistuvat vanhaan malliin, joskin boostin kasaaminen on hieman rankempaa nivelille kuin kotikonsolin ohjaimilla. Myös kaikki power upit ja esteet kuten Atsteekkipatsaat ja Donkey Kong -tynnyrit on säilytetty.

Mario Kart 7:n uusista herkuista parhaiten oikeuksiinsa pääsi riippuliidin. Se on varmasti nautittavin ja taktisesti pätevin lisäys. Joka radalla on ainakin yksi hyppy, joka laukaisee pelaajan ilmaan taistelemaan taivaiden herruudesta. Nämä ovat hienoja hetkiä, jotka todella tuovat Marion 3D-aikaan ja antavat uudenlaista ymmärrystä ratojen koosta. Näemme kuinka tiet katoavat mäkien taakse, oksien vain viuhuessa ohitse kaartaessamme komeasti metsään.

Mario Kart 7

Riippuliidintä on helppo ohjailla, ja Pilotwingin ystävät ovat heti kuin kotonaan. Taitavasti lentämällä kiitää näppärästi jo laskeutuneiden vihollisten ylitse, ja laskeutua voi menettämättä lainkaan vauhtia. Myös aseita voi laukoa ilmasta joskin kilpparinkuoret noudattavat painovoiman lakeja ja toimivat parhaiten maan pinnalla.

Tämä on mainos:

Pelin vedenalainen osuus ei toimi aivan samalla tasolla. Kart käyttäytyy eri tavalla, nopeiden käännösten nostaessa vastakkaisen puolen pyörät ilmaan, ja kolikkojahdissa saa varoa koko ajan louskuttavia simpukoita, mutta ilman näitä kyseessä olisi vain perusralli sinisellä filtterillä. Ehkä syvyyksien tenho paljastuu paremmin myöhemmissä kentissä. Tällä hetkellä se ei juurikaan nappaa.

Kaiken kattaen Mario Kart 7:ssä kilpailun huuma on hyvin säilytetty. Pelissä näyttää olevan vahva sekoitus hyvin sijoitettuja boosteja, klassisia metkoja hyökkäyksiä sekä reilusti vaihtoehtoisia reittejä sisältäviä ratoja, jotka vaihtelevat helppojen kurvien ja vaarallisten oikoteiden välillä. Toivomme silti, että kun ratojen lopullinen lukumäärä paljastuu, sieltä löytyy ainakin yhtä paljon uusia kuin vanhojakin luomuksia.

Joka tapauksessa, se on Mario Kart. Mikä voisi mennä vikaan?

Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Mario Kart 7Score

Mario Kart 7

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Mario Kart on täällä taas ja tällä kertaa Nintendo 3DS:llä. Järjestysnumeroissa ollaan päästy jo peräti seitsemänteen osaan, eikä onnenluku petä. Uuden Mario Kartin omistajan on helppo hymyillä.

1
Mario Kart 7

Mario Kart 7

ENNAKKO. Kirjoittaja Gillen McAllister

Pääsimme huristelemaan 3DS:n Mario Kart 7:n parissa ennakkoon. Kokemus vaihteli korkealla liitelystä pohjasukelluksiin.Ladataan seuraavaa sisältöä