Suomi
Gamereactor
ennakot
Mario + Rabbids Kingdom Battle

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Taktinen meno on muotoutumassa hyväksi peliksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yksi E3-messujen suurimmista tapauksista oli Ubisoftin ja Nintendon yhteistyönä syntyvä Mario + Rabbids Kingdom Battle, joka on hieman Xcomia muistuttava taktinen strategiapeli. Gamereactor pääsi katsomaan peliä Pariisissa ennen elokuun 29. päivä tapahtuvaa julkaisua Nintendo Switchille.

Ubisoftin veikeät rabbidsit ovat saapuneet Sienivaltakuntaan, ja kaaos toki seuraa heidän perässään. Peli on odotetusti täynnä huumoria heti alusta alkaen, ja ulottuu onneksi muuallekin kuin vain rabbids-hahmojen hulvattomiin asuihin. Ubisoftin hyppysissä on syytä odottaa ihan oikeaa strategiapeliä, jota toki maustetaan Nintendon hahmojen ja rabbidsien edesottamuksilla.

Ennen jokaista taistelua valitaan kolme taistelijaa, jotka ovat joko Nintendon maskotteja tai rabbids-hahmoja valeasuissaan. Jokaisella on omat erikoiskykynsä, ja toki myös heikkoutensa ja vahvuutensa. Näitä voi katsella jokaisen omasta kykypuusta, ja mukana ovat myös ensi- ja toissijaiset aseet sekä kaksi erikoishyökkäystä. Kykypuu on jaettu liikkumiseen, hyökkäykseen ja tekniikkoihin. Joidenkin hahmojen puut muistuttavat toisiaan, mutta pääasiassa jokainen on sorvattu kyseiselle hahmolle erityiseksi. Esimerkiksi prinsessa Peach voi oppia kavereita parantavan kyvyn, kun taas Mariolla on mahdollisuus tehdä salamahyökkäys heti pahiksen nostaessa päätään suojasta. Luigin pitkät jalat taasen mahdollistavat monipuolisen liikkumisen.

Ensivaikutelmana peli näyttää hyvin yksinkertaiselta. Muutaman erän jälkeen kuitenkin huomaa, miten paljon se palkitseekaan älykkäästi pelaavia. Jokaisella vuorolla voi hyökätä tai suorittaa tiettyjä muita toimintoja, tutkia alueita tai käyttää joukkuekavereita alueensa laajentamiseen. Toissijaisina aseina on vasaroita, kranaatteja ja pieniä ajoneuvoja. Näillä voi muun muassa tuottaa tahmaista hunajavahinkoa. Heikkojen kohtien tunnistaminen, sivustaan iskeminen ja selustaan koukkaaminen eivät yleensä riitä taistojen voittamiseen. Siihen tarvitaan lähes poikkeuksetta tiimityötä valittujen hahmojen kesken.

Tämä on mainos:
Mario + Rabbids Kingdom BattleMario + Rabbids Kingdom BattleMario + Rabbids Kingdom BattleMario + Rabbids Kingdom Battle

Tarinan osalta Bowser on oppinut käyttämään hyväksi erikoisen rabbid-hahmon kykyjä luodakseen tasaisen virran uusia vastustajia sankarien tielle. Yksi tällainen on yhdistelmä rabbidia, Boo-kummitusta ja gramofonia. Tuloksena saadaan oopperaa laulava kummitus, joka tuo mieleen muistoja Nintendo 64:n Great Mighty Poosta pelissä Conker's Bad Fur Day. Pomotaisto on vuoropohjainen, ja ensin on tuhottava parrasvaloja pystyäkseen vahingoittamaan itse kummitusta.

Myös kaverin kanssa pelattava co-op-muoto julkistettiin E3:ssa. Tässä pelitilassa on kaikkiaan 16 karttaa, joissa kaksi pelaajaa tekee yhteistyötä käyttäen kumpikin omaa hahmoaan. Pariisissa oli testattavana kolme karttaa, ja ne vaikuttivat pelillisesti hyvin samanlaisilta kuin yksinpelikin. Alku on rauhallinen ja yksinkertainen, mutta vaatimustaso kasvaa nopeasti. Esimerkiksi käytössä olevien vuorojen määrä voi olla rajoitettu ja tietty maali saavutettavana. Näin ollen suunnitelman kanssa tehtävään meneminen on pakollista. Pelaaminen tuntuu näin hieman pulmapeliltä, ja mukana on myös niin sanottuja saatto- eli escort-tehtäviä. Verkkopelaamisesta ei ollut puhetta, mutta toivottavasti verkossa pelaaminen on edes vaihtoehtona mukana. Co-op tuntuu kivalta lisäykseltä, mutta painopiste on silti selvästi yksinpelissä.

Kokonaisuus jätti erittäin hyvän vaikutelman. Mario + Rabbids Kingdom Battle tarjoilee haastavia taisteluita, runsaasti taktisia vaihtoehtoja, ja siihen päälle vielä tutkimisen iloa. Löydettävää riittää, salaisuuksia on ratkottavaksi, ja maailma on toki väärällään kaikenlaisia Mario-pelien odotettuja tilanteita. Tulossa vaikuttaisi siis olevan erittäin varteenotettava julkaisu 29. elokuuta.

Tämä on mainos:
Mario + Rabbids Kingdom BattleMario + Rabbids Kingdom BattleMario + Rabbids Kingdom BattleMario + Rabbids Kingdom Battle
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä