Suomi
Gamereactor
ennakot
Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Mario + Rabbids: Sparks of Hope luottaa enemmän Marion karismaan ja vähemmän vuoropohjaiseen strategiaan

Ubisoftin tuleva strateginen jatko-osa pääsi testiin, ja testissä kokeiltiin myös Rabbids Rosalinaa ja Edgea.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Muutama kuukausi sitten pääsin katsomaan ennakkoon Mario + Rabbids: Sparks of Hopen pelattavuutta, ja puhumaan ohjaaja Davide Solianin kanssa. Siitä lähtien olen ollut jatko-osasta innoissani. Näytti siltä, että Ubisoft keskittyisi parantamaan niitä hitaampia ja huonommin toimivia osia pelattavuudesta. Nyt kokeiltuani peliä jälleen voin todeta, että tulossa on vaikuttava pelikokemus.

HQ

Mario + Rabbids Kingdom Battlen malliin jatko-osa Sparks of Hope yhdistää hienosti Marion karisman ja sankarillisuuden Rabbidsin huumoriin ja kaaokseen. Sienivaltakunnan sankarit ovat jälleen mukana, samoin kuin tietysti myös erilaiset Rabbids-hahmot. Vaikuttaa siltä, että tekijät ovat saaneet Ubisoftilta aiempaa enemmän vapautta, ja se myös näkyy hyvällä tavalla.

Tällainen luova vapaus ulottuu myös pelattavuuteen. Taistelu on aivan erilaista kuin aiemmin, samoin kuin maailman suunnittelu ja miten sitä tutkitaan. Sparks of Hope tuntuukin paljon enemmän Mario-peliltä edeltäjäänsä verrattuna. Jokainen planeetta esitellään kuin Super Mario Galaxyssa ikään. Liikkua voi miten mielii, jahdata salaisuuksia ja muita salattuja esineitä. Uusia henkilöhahmoja kohdataan, joista monilla on pelaajalle sivutehtävä suoritettavaksi. Lisäksi mukana on kuljeskelevia pahiksia, joita kohdatessa siirrytään taistelemaan.

Tämä on mainos:
Mario + Rabbids: Sparks of HopeMario + Rabbids: Sparks of Hope
Mario + Rabbids: Sparks of HopeMario + Rabbids: Sparks of Hope

Kingdom Battlessa oli erittäin jäykkä vuoropohjaisen strategian taistelu, mutta nyt pelaajalla on selvästi aiempaa enemmän vapautta. Vuoron aikana jokaisella hahmolla on oma alue, jonka sisällä voi liikkua tarvitsematta miettiä erillisiä ruutuja. Liikkuma-aluetta voi laajentaa joukkuehypyillä, putkilla, tunneleilla ja niin edelleen. Toisin sanoen taistelukentällä voi liikkua aivan toisin kuin aiemmin oli mahdollista. Lisäksi joidenkin pahisten kanssa voi olla vuorovaikutuksessa. Esimerkiksi Bob-ombin voi taklata, poimia kyytiin ja heittää pahiksia päin yhden pelihahmon vuoron aikana. Eikä vielä ole tarvinnut miettiä toimintapisteitä varsinaista hyökkäystä ajatellen.

Vaihtoehtoina on käyttää kahta, yleensä hyökkäävää, liikettä. Suoraviivainen hyökkäys omalla aseella on mahdollinen, tai sitten käyttää erikoiskykyä tahi uusia spark-kykyjä. Kyseessä on hurmaava yhdistelmä Rabbidsia ja Lumioita, ja näin omat pelihahmot ovat ladattuja niin sanotulla elementaalivahingolla. Esimerkiksi tulossa voi olla tulisia tai vetisiä hyökkäyksiä. Moinen on hyödyllistä silloin, kun pahis on heikko jollekin elementille, ja samalla oma pelihahmo saa lisää vastustuskykyä juuri kyseisen sparkin elementaalikyvylle. Mikä spark sitten onkaan se paras, kun taisto alkaa? Mukana on niin sanottu taistelua edeltävä Tacticam-vaihe, jossa Beep-O:n avulla voi tutkia vastassa olevia pahiksia. Sen jälkeen voi halutessaan muuttaa oman joukon kokoonpanoa ja varustusta ennen taistoon syöksymistä.

Tämä on mainos:

Vanhat tutut pelihahmot toimivat kuten ennenkin, ja mukana on muutama uusi: Edge ja Rabbids Rosalina. Viimeksi mainittu on mahtava hahmo huumorin osalta, mutta pelattavuus on hyvin samanlainen kuin tavallisellakin sankarilla. Rabbids Rosalinalla on monen laukauksen perusase, ja voi käyttää erikoisliikettä neutraloidakseen pahiksien kaikki liikkeet ja hyökkäykset muutaman vuoron ajaksi. Pelitapa on varovaisempi ja turvahakuisempi kuin esimerkiksi Rabbids Mariolla, joka syöksyy aina suoraan taiston tuoksinaan. Edge on piikkihiuksinen sankaritar, jonka miekka saisi Final Fantasyn Cloudin kateelliseksi. Erikoisliikkeenä Edge pyörii miekan kanssa vimmatusti antaen osumaa kaikille etäisyydelle eksyville pahiksille. Edge on tankkimaisuutensa vuoksi hyvä lisä Rabbids Rosalinan seuraksi.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope
Mario + Rabbids: Sparks of HopeMario + Rabbids: Sparks of HopeMario + Rabbids: Sparks of Hope

Hahmonkehitystä on sitäkin muutettu. Jokaisella pelihahmolla on edelleen oma kykypuunsa, mutta nyt jokainen taitopiste merkitsee yhden uuden taidon avautumista sen sijaan, että pitäisi laittaa useita pisteitä ennen taidon avautumista. Lisäksi Spark-olioita voi kehittää käyttämällä Star Bit -esineitä, joita saa päihittämällä pahiksia taistoissa ja toisaalta maailmaa tutkimalla. Tietysti matkan varrella poimitaan kolikoita, joilla voi sitten ostaa esimerkiksi sieniä kaupasta tappeluiden helpottamiseksi. Suosittelenkin kaupassa varustautumista lämpimästi, sillä usein pomotaistot ovat monivaiheisia, ja vaativat paljon ajatusta.

Yleisesti ottaen on hyvin hankalaa olla pitämättä Mario + Rabbids: Sparks of Hopesta. Taistelumekaniikkaa on laajennettu ja paranneltu alkuperäiseen verrattuna, ja lisäksi maailman tutkiminen tuntuu kuin perinteistä Mario-peliä pelaisi. Tulossa ei siis ole enää perinteistä vuoropohjaista strategiapeliä. Kyseessä on enemmänkin kolmiulotteinen Mario-tasoloikka strategiaelementeillä, joka on toteutettu hurmaavasti ja taidokkaasti. Mikäli muu peli on samaa laatua kuin testaamani kaksi ensimmäistä kenttää, on 20. lokakuuta luvassa jotain todella mahtavaa.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä