Suomi
Gamereactor
arviot
Marvel Heroes 2015

Marvel Heroes

Mike klikkaili superpahiksia nurin Gazillion Entertainmentin free-to-play -toimintaroolipelissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

David Brevik, joka oli avainhahmo Diablon sekä Diablo II:n takana, on myös vastuussa Marvel Heroesista, ja se näkyy. Pelimekaanisesti meininki on säilynyt paljolti samankaltaisena. Sankarit seikkailevat isometrisissä maisemissa, pelaajan klikkaillessa vihollisia hyökkäysten kohteeksi. Aarteita ja kokemuspisteitä kerätään ja tasoja noustaan. Ne, jotka ovat toivoneet jatkoa Diablon teemoille ja ideoille, löytävät pelistä kiitettävästi yhtäläisyyksiä.

Marvel Heroesia voi pelata kahdella tapaa. Pelaaja voi joko hypätä jonkun heti alussa saadun ilmaisen hahmon saappaisiin, tai tämä voi ostaa itselleen sankarin pelinsisäisestä kaupasta. Oikein reteät tapaukset voivat investoida ns. Founder's Packiin, johon sisältyy neljä hahmoa, pukuja sekä pelinsisäistä valuuttaa, mutta tämä ei ole halpa vaihtoehto.

Valitsin alussa tarjolle tulevasta B-listasta Stormin (muiden vaihtoehtojen ollessa Thing, Hawkeye, Scarlet Witch, Black Widow ja Daredevil). Olin pelannut varhaiset kentät jo betavaiheessa, joten olin tutussa maastossa. Lisää sankareita voi ansaita satunnaisesti matkan varrella, ja itse sain yhden jo melko aikaisin, ja toinen päätarinan lopussa. Molemmat olivat yllä mainitulta listalta, joten kenties suositumpia hahmoja on vaikeampi saada. Luultavasti haluamastaan hahmosta päätyy usein lopulta maksamaan. Itsekin koin tarpeellisesti antaa seikkailulle oman leimani, ja nappasin kaupasta itselleni Wolverinen. Hahmojen parhaimmisto, kuten Iron Man, Spiderman, Hulk ja Deadpool maksavat hieman muita enemmän.

Marvel Heroes 2015
Tämä on mainos:

Marvel Heroes sisältää useita sivujuonia, mutta ne kaikki pohjaavat Michael Bendisin käsikirjoittamaan suureen juonilinjaan. Tarinaa kerrotaan sarjakuvatyylisten välianimaatioiden välityksellä, joka sopii mainiosti pelin tyyliin. Myös ääninäytteleminen saa hyvät pisteet. Juonen keskiössä on Dr. Doom, joka on saanut käsiinsä Kosmisen kuution. Tämä aikoo tietysti valloittaa (tai tuhota) sillä koko maailman. Pelin aikana kohdataan suuri joukko Marvelin sankareita sekä pistetään kenttään mittava valikoima superpahiksia. Sarjisfanit varmasti arvostavat tätä hahmorikkautta, ja sitä kuinka harvinaisia hahmoja pelissä nähdään. Satunnaisemmat fanit eivät varmasti ole edes koskaan kuulleet näistä kaikista.

Marvel Heroes alkaa vankilapaolla, joka selittää miksi kaduilla viuhtoo niin paljon pahiksia sekä antaa hyvän pohjan ensimmäisille tehtäville. Pian pelaajat kiertelevät katuja pienissä joukoissa, piesten pahuuden voimia ja keräten näiltä tippuvia aarteita. Ruudulla tapahtuu koko ajan, ja vaikka yksityiskohdissa piisaa, olisi grafiikassa myös hiomisen varaa. Yleisesti ottaen peli näyttää kivalta, muttei koskaan varsinaisesti säväytä.

Näitä katuja tallaa myös suuri joukko muita pelaajia, joka saattaa hiertää paristakin syystä. Ensimmäinen on puhtaasti kosmeettinen ongelma, mutta samoja sankareita suorastaan parveilee ruudulla. Olin hetken osana porukkaa, jossa kolme Haukansilmää tykitti vihollisia samoilla aseilla samoissa puvuissa, ja tämä kävi pian tylsäksi. Toinen ongelma ovat näyttävät hyökkäykset, joiden efektit täyttävät ruudun ja tekevät taistelun seuraamisesta hankalaa.

Marvel Heroes tarjoaa pomomatseja tasaiseen tahtiin, eikä ikonisten pahisten kohtaamista tarvitse odottaa kauaa. Pienissä ryhmissä näiden kaataminen on viihdyttävää, mutta ylitäydet palvelimet latistavat kokemusta. Koin parikin matsia, jotka olivat täysin naurettavia, koska sopulilauman tavoin parveilevat sankarit kellistivät kohteensa ilman sen suurempaa haastetta.

Tämä on mainos:

Pienemmät ja "intiimimmät" kohtaamiset ovat paljon hauskempia ja haastavampia. Näissä maksimissaan viiden hengen joukkue koittaa selvitä annetusta tehtävästä. Latausajat ovat mittavia, mutta niistä palkitaan aarteilla sekä näppäryyttä vaativilla pomomatseilla. Kavereiden kanssa pelaaminen on epäilemättä paras tapa kokea Marvel Heroes, joskin täytyy huomauttaa ettei haastetaso skaalaudu ollenkaan. Joukkoon liittyvä matalan tason hahmo saa siis korkeatasoisempien kavereiden seurassa nekkuun jatkuvasti, kun taas kehittyneemmät hahmot menevät aiemmista haasteista lävitse kuin veitsi voista.

Epäonnistumisesta ei tosin juurikaan rangaista. Ajoittain pelaajaa odottaa pitkä kävelyreissu, mutta suurimman osan ajasta toiminta jatkuu heti nurkan takaa, tai joku herättää kaatuneen kumppanin takaisin taisteluun. Tämä ei haitannut ainakaan minua, koska saatoin näin olla lähes jatkuvasti mukana toiminnassa.

Marvel Heroes 2015Marvel Heroes 2015

Pelin parasta antia on epäilemättä hahmon kokemustasojen kiipeäminen. Hahmovalikoima on laaja, ja jokaisella on oma ainutlaatuinen kykypuunsa, jota pelaaja voi lähestyä haluamallaan tavalla. Tuunausta ei ole loputtomasti, mutta sitä on riittävästi, jotta hahmon saa toimimaan haluamallaan tavalla. Minun Wolverinellani oli esimerkiksi uskomattomat paranemisvoimat, vahva perushyökkäys sekä pari kovaa erikoisliikettä tiukkoja tilanteita varten. Ei siis paljoa valikoimaa, mutta kova ydin.

Kestävyyspisteitä riittää etenkin ylemmillä tasoilla, mutta Stamina/Spirit määrittää kuinka montaa erikoiskykyä kestää käyttää yhtä aikaa. Mittari täyttyy melko nopeasti, joten on helppoa tuntea itsensä rankaksi sankariksi, kun kaivertaa tietä vihollisten lävitse. Kun vihollisen kaataa, tämä tiputtaa palluroita joista saa lisää kestävyyttä (punaiset), staminaa (sininen) tai molempia (violetti). Kokemusta (keltainen) ansaitaan samalla tapaa.

Marvel Heroesista löytyy kolme keskusaluetta, joissa voi vaihdella esineitä ja nostaa jalat hetkeksi pöydälle. Aloitusalueena toimii Avengers Tower, mutta pian myös Xavierin koulun sekä S.H.I.E.L.D:in leijuvan tukialuksen ovet aukeavat pelaajalle. Näihin voi jemmata keräämiään aarteita, ja niissä voi varustaa hahmoaan esimerkiksi kaatuneilta vihollisilta kerätyillä mitaleilla tai uusilla asuilla.

Marvel Heroes 2015

Aarteita on tarjolla runsaasti, joten tarjolla on aina jotain uutta, mutta suurin osa siitä ei ole kovinkaan kiinnostavaa. Vaihtoehdoissa piisaa, mutta kyse on pienistä muutoksista. Pelaaja voi myös halutessaan rakennella hieman. Tämä tapahtuu keskusalueilla olevien näprääjien tasoja nostamalla, joka taas tapahtuu lahjoittamalla näille esineitä. Kestää kuitenkin kauan ennen kuin näiltä alkaa saada varusteita, jotka peittoavat kentältä satunnaisesti löydetyn sälän.

Kun noin 15-tuntisen päätarinan saa marssittua lävitse, pääsee valitsemaan päivittäisistä, ryhmä- sekä eloonjäämishaasteista ja pelaajienvälisistä matseista. Marvel Heroes saa tästä paljon lisää pitkäkestoisuutta.

PvP on kuitenkin vielä vahvasti työn alla oleva osa peliä, kuten sen beta-asemakin osoittaa. Tasapaino on tyystin hakusessa, ja kaikki paitsi korkeimman tason hahmot toimivat nyrkkeilysäkkeinä. Spawneja kämppäävät kovikset kuristavat pelistä kaiken hauskuuden, mutta toivon mukaan tämänkin pelimuodon mielekkyys kasvaa ajan kanssa.

Marvel Heroes 2015Marvel Heroes 2015Marvel Heroes 2015

Monet loppupelin haasteista vaativat Kosmisia siruja, ja haasteen taso riippuu siitä minkä keskusalueen kautta niihin hypätään. Päivittäiset haasteet ovat melko tavallista huttua, mutta sellaisenaan hauskoja. Ryhmähaasteissa viiden hengen tiimit sulkevat ensin repeämiä ja sitten koittavat kaataa pomon, rajallisilla elämillä. Eloonjäämishaasteet ovat myös vaativia, koska niissä huomattava joukko paranneltuja vihollisia jahtaa pelaajia. Tässä täytyy pysyä menossa mukana, koska muuten loppuvastus on vieläkin kovempi.

Kaikenkaikkiaan Marvel Heroes on tukeva toimintaroolipeli. Mukana on myös jauhamista, kuten free-to-play -peliltä voi odottaakin. Se on kuitenkin ujutettu luontevasti osaksi peliä, ja Marvel Heroesin voi läpäistä maksamatta penniäkään. Haluamansa sankarin pelaaminen maksaa jonkin verran, mutta sisältöä ja valikoimaa on niin paljon, ettei siitä voi juuri kiukutella. Peli on parhaimmillaan kavereiden kanssa pelattuna, ja se tarjoaa eniten Marvel-faneille. Suosittelen kokeilemaan Marvel Heroesia, koska se ei maksa mitään.

Marvel Heroes 2015Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
Marvel Heroes 2015
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Paljon sisältöä, sankareita ja supervoimia, kivaa faneille.
-
Visuaalisesti sekava, liikaa kloonisankareita.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Marvel HeroesScore

Marvel Heroes

ARVIO. Kirjoittaja Mike Holmes

Mike klikkaili superpahiksia nurin Gazillion Entertainmentin free-to-play -toimintaroolipelissä.

4
Marvel Heroes

Marvel Heroes

ENNAKKO. Kirjoittaja Mike Holmes

Ikuinen Wolverine-fani Mike Holmes testasi Marvel Heroes -toimintaroolipeliä sen suljetussa betassa.Ladataan seuraavaa sisältöä