Suomi
Gamereactor
ennakot
Minecraft Legends

Minecraft Legends, onko mitään pelien lajityyppiä, jota Minecraft ei voisi kokeilla?

Laatikkoinen hiekkalaatikkopeli vie reaaliaikaiset strategiat ihan uudelle tasolle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Heti alusta alkaen Minecraft Legends saa pelaajan tunnistamaan paikat. Kolmannen persoonan näkökulma saattaa aluksi tuntua hieman oudolta riippuen siitä, miten paljon Minecraftia on pelannut, mutta ne muutokset ovat Legendsissa heti havaittavissa. Mukana on tuttua, mutta samalla jotain tuoretta tekemään kulmikkaasta reaaliaikastrategiasta uudenlaisen.

Minecraft Legends laittaa pelaajan sankarin rooliin, jonka tehtävänä on pelastaa maailma Piglin-invaasiolta. Yksinkertainen lähtökohta kertoo samalla paljon siitä, miten peli eroaa perinteisestä Minecraftista. Mukana on selkeä tarina, eikä pelaaja siis luo omaa tarinaansa maailmassa. Pelinkehittäjien mukaan Legends ei välttämättä kuulu Minecraftin "kaanoniin", vaan kyseessä on enemmänkin tarina, jota kyläläiset voivat kertoa lapsilleen ennen nukkumaanmenoa.

Minecraft Legends

Ensimmäisen tunnin perusteella Minecraft Legendsin tarina ei ole kummoinen, eikä sen tarvitsekaan. Tarina antaa puitteet samoilla maailmassa ja taistella piglinseja vastaan. Alun kentissä pelaaja golem-joukkoineen matkaa osoitettuihin asutuksiin pysäyttämään piglinien invaasiota ja laittamaan pystyyn aiempaa parempia linnoitteita seuraavaa kertaa varten. Minecraft Legendsissa voi olla hyökkäävälläkin kannalla tuhoten Piglin-tukikohtia.

Tämä on mainos:

Pelattavuus on sekin erilaista verrattuna perinteiseen Minecraftiin. Odotetut hakku, miekka, kirves ja lapio vaihtuvat luuttuun, jolla lähetetään joukkoja keräämään materiaaleja, bannerilla ohjataan omia joukkoja ja tulella niitä kutsutaan. Luutun avulla ei ole tarvetta hakata puita tuntikausia voidakseen rakentaa tukikohtia pala kerrallaan. Ensin kerätään vaadittu määrä tarvikkeita, ja sitten voi rakentaa ramppeja, seiniä, jousimiesten torneja ja niin edelleen vain sekunneissa. Virtaviivaistettu pelattavuus ei ehkä ole niitä varten, jotka haluavat rakentaa talon mäen päälle, mutta heitä varten on se perinteinen Minecraft. Minecraft Legendsin nopea nikkarointi mahdollistaa keskittymisen siihen taisteluun ja strategiaan, jota on paljon.

Minecraft Legends

Taistelu on erittäin yksinkertaista. Pahiksia on lyötävä, ja vältettävä tulemasta lyödyksi itse. Omia yksiköitään voi käskeä pieksämään piglineita ja heidän rakennuksiaan, ja jokainen luotu yksikkö on parempi jossakin asiassa kuin toisessa. Kivigolemit esimerkiksi ovat tehokkaita hajottamaan kohteita, kun taas zombit ovat tehokkaita etulinjan joukkojen harventamiseen. Mukana on paljon yksinkertaisia asioita, joista pääsee nopeasti hajulle Minecraft Legendsissa, mutta pelaamisessa on myös syvyyttä. Katto ei ehkä ole yhtä korkealla kuin perinteisissä reaaliaikastrategioissa, mutta varsin korkealla kuitenkin. Paljon aikaa saa kulumaan Minecraft Legendsin PvP-tilassa.

PvP saattaa olla se pelimuoto, jossa Minecraft Legends on parhaimmillaan, sillä meno muuttuu vetoavaksi bilepeliksi. Peli on suunniteltu kokoonpanolle 4v4, mutta yksityisissä matseissa on mahdollista pelata 3v3 ja 2v2. Tavoite on aina sama: vihollisen torni on tuhottava. Kuinka tähän sitten pääsee, on pelaajan itse mietittävissä. Voi rakentaa riittävän vahvan tukikohdan vihollisen kuluttamiseksi. Voi tehdä punakivisen tykin ja räjäyttää linnakkeen tuusan nuuskaksi. Hevosensa voi vaihtaa jättimäiseen kovakuoriaiseen, loikata vihollisen muurien yli ja johdattaa joukko creeper-olioita vihollisen torniin. Viestintä on keskeistä PvP-muodossa. Kuka kerää tarvikkeita, kuka rakentaa tukikohdan ja kuka tiedustelee kentällä vihollisen sijaintia sissi-iskuja tehden. Yksinpeliin verrattuna PvP tarjoaa uuden määrän monipuolisuutta.

Tämä on mainos:

Minecraft Legends vaikuttaa aluksi vain pieneen pelaajajoukkoon vetoavalta nimikkeeltä. Reaaliaikastrategioiden faneja voi olla hankala vakuuttaa kokeilemaan Minecraftin maailmaa, ja perinteiset Minecraftin pelaajat eivät välttämättä ole innostuneita tästä uudesta pelattavuudesta. Jos kuitenkin on etsimässä hauskaa kolmannen persoonan seikkailua kiinnostavan tuntuisella tarinalla ja hyvällä PvP-pelaamisella, kannattaa Minecraft Legends katsastaa.

Minecraft Legends
Minecraft Legends

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä