Suomi
Gamereactor
arviot
Minecraft Legends

Minecraft Legends tarjoaa hetkiä, mutta ei ole niin monipuolinen kuin voisi toivoa

Ei niin monipuolinen kuin olisi voinut toivoa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Minecraft pääsi sivuaskelosien makuun kolme vuotta sitten pelillä Minecraft Dungeons. Sitä ennen saatiin toki myös AR-peli Minecraft Earth, joka ajettiin alas alle kahdessa vuodessa. Nyt on aika astua strategiapelien maailmaan pelissä
Minecraft Legends.

Vihainen joukko nimeltä piglins haluaa hallita Overworldia kylä kerrallaan. Sankarin on siis lähdettävä liikkeelle, voitettava pahuus ja tuotava rauha ja tyyneys maailmaan. Tarina ei ole kummoinen, mutta ei sen ole tarkoituskaan. Juonen avulla esitellään taistelumekaniikka, rakentaminen ja niin edelleen. Pelin suurin ongelma on, ettei sen enempää taistelumekaniikka kuin rakentaminenkaan ole kovin kiinnostavaa.

Minecraft Legends
Tämä on mainos:

Minecraftissa voi rakennella melkein mitä vain, mutta Minecraft Legendsin vaihtoehdot eivät ole läheskään yhtä monipuoliset. Kyliin rakennetaan kaikenlaista hyökkäyksen torjumiseksi, ja tämä voi tarkoittaa seiniä, nuolia ampuvia torneja ja niin edelleen. Kyse olisi voinut olla mahtavasta tukikohdan rakennuspelistä, mutta siihen ei ole tarpeeksi mahdollisuuksia. Uusia puolustustorneja ja muita rakennelmia avautuu käyttöön lisää ajan kanssa, mutta mikään ei onnistu luomaan aitoa tunnelmaa oman tukikohdan tekemisestä.

Taisteluissa on apuna paljon golem-olioita. Näitä kutsutaan paikalle niin sanotuilla spawner-paikoilla, jotka on erikseen rakennettava. Golemeilla on erilaisia vahvuuksia. Esimerkiksi kiviset golemit tekevät paljon vahinkoa rakennuksille, ja puiset golemit sitten ampuvat nuolia hyvin kauaksi. Kylän pelastamisen jälkeen on mahdollista tuottaa paikalle creepereitä, zombeja ja luurankoja avuksi.

Rakentaminen ja joukkojen kokoaminen vaatii resursseja, mikä on tietenkin iso osa sitä alkuperäistä Minecraftia. Nyt ei kuitenkaan kaiveta ja heiluteta hakkua itse, vaan apurit hoitavat homman siellä, missä resursseja on, kuten puita ja kiviä. Aluksi muuta ei olekaan tarjolla, mutta ajan kuluessa mukaan tulee esimerkiksi hiiltä ja punakiveä. Näin pelaajalle tulee tunne opettamassa peliä siinä, miten kuuluu pelata sen sijaan, että saisi pelata itse.

Minecraft Legends
Tämä on mainos:

Minecraft Legendsin pitäisi olla toiminnallinen strategiapeli, mutta sen strategian osuus on kovin vähäinen. Jokainen taistelu tuntuu nopan heitolta. Taisteluja on kahta tyyppiä: kylän puolustaminen tai piglinien tukikohtiin hyökkääminen. Hyökkääminen on selvästi hauskempaa kuin puolustaminen, sillä isommissa tappeluissa meno tuntuu kuin The Lord of the Ringsissa tai Game of Thronesissa. Ensin on päästävä portista sisään, ja sitten on tuhottava mahdollisimman paljon rakennuksia, ja lopuksi se piglinien tulopaikkana toimiva portaali.

Valitettavasti pelaaja itse ei voi kummoista tehdä taistoissa. Pelaajalla on miekka, mutta sitä voi käyttää vain perustason piglineita vastaan, ja isompien kanssa sen miekan käyttäminen ei ole vaivan arvoista. Jos haluaa kerätä kaikki liitolaisensa avukseen, tulee vastaan pelin hassuin mekaniikka: omat joukot seuraavat pelaajaa vain, jos ovat lähettyvillä. Näin ollen pelaajan on juostava ympäri tukikohtaa hullun lailla jakamassa käskyjä joukoille. Olisi hyvä, jos mukana olisi käsky, jolla voisi koota kaikki joukot kerralla ja helposti yhteen.

On mahdollista koota kaikki joukot spawner-paikalle, mutta näitä ei voi laittaa tukikohdan ympärille. Näin ollen pelaajan on paettava taistelusta hakemaan lisäjoukkoja. Lisäksi kaatuneiden määrä on suuri, joten lisävoimia saa käydä hakemassa monta kertaa. Ja jos resurssit loppuvat kesken, on jätettävä koko homma sikseen, ja palattava myöhemmin astialle piiritystä jatkamaan.

Minecraft Legends

Minecraft Legendsin tähtenä on grafiikka ja pelin maailma. Säännöllisin väliajoin nähtävät välivideot ovat hauskoja ja kauniisti tehtyjä, ja tyyli on niin Minecraftille ominainen kuin toivoa sopii. Vaihtelua on aavikoiden, viidakoiden, soiden ja muiden vastaavien muodossa. Lisäksi mukana on omat kylänsä creepereille, zombeille ja luurangoille. Ja kun vielä on mahdollisuus pelata kavereiden kanssa co-opin hengessä, ei peli ole niin huono kuin saattaa aluksi vaikuttaa.

Tarinan voi pelata enimmillään kolmen muun pelaajan kanssa, ja tällöin kaikki resurssit jaetaan, mutta jokainen voi muuten tehdä mitä haluaa. Näin ollen yksi voi keskittyä tukikohdan rakentamiseen, toinen resurssien kerääminen ja loput kaksi hyökkäämiseen. Esimerkiksi moninpeli on joko 3v3 tai 4v4 ja tavoitteena on tietenkin tuhota vastustajat. Harmillisesti mukana ei ole mahdollisuutta paikalliseen moninpeliin. Tällaista olisi täydellistä pelata samalla sohvalla.

Minecraft Legends

Minecraft Legends on perusteiltaan hyvä, mutta kaikkea ei viedä maaliin saakka. Suurten vihollistukikohtien valloittaminen on tyydyttävää ja hauskaa, mutta mahdollisuudet oman tukikohdan rakentamisessa ovat pettymys. Lisäkehitysaika olisi voinut tehdä hyvää, mutta tässäkin muodossa monet varmasti nauttivat ajastaan pelin parissa.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Minecraftin lumo on tallella, suuret tukikohdat hauska vallata, pelin maailma on hauska ja monipuolinen, hyvin tehdyt välivideot
-
Taistelumekaniikka ei ole kummoinen, toistaa itseään, kankea ohjaus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä