Suomi
Gamereactor
ennakot
Monster Hunter: Wilds

Monster Hunter: Wilds näyttää hyvältä jo nyt

Näin 25 minuuttia pelattavuutta ja pääsin puhumaan pelinkehittäjien kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Katselin pelinkehittäjää pelaamassa Monster Hunter: Wildsia 25 minuutin ajan, ja peli julkaistaan vasta vuoden 2025 puolella. Näkemäni perusteella voin sanoa, että peli vaikuttaa erittäin hauskalta ja näyttävältä riippumatta siitä, onko pelisarjaan miten mittavasti jo entuudestaan tutustunut. Nähty pelattava demo vaikutti olevan ennen kaikkea saumaton kokemus täynnä erilaisia dynaamisia muutostekijöitä. Monet erilaiset järjestelmät olivat toiminnassa samaan aikaan.

Tapahtumapaikkana oli aavikko. Ensin käveltiin Kunafan kylässä Windward Plains -alueella. Pitäjä on hyvin eloisan oloinen. Gemma nikkaroi varusteita, Palico tekee ruokaa, ja turkiksia ja maitoa voi vaihtaa paikallisten kauppiaiden kanssa.

Lähtö tukikohdasta erämaahan on sekin saumaton. Tulla ja mennä voi miten mielii koskien jopa kesken taiston tapahtuvaa pistäytymistä. Kartta on mahtava, sillä ison koon ohella se kertoo paljon kaikkea hyödyllistä. Sama selkeys ja hyödyllisyys ulottuu myös valikoihin ja HUDiin, joten kyse on keskeisestä suunnitteluratkaisusta.

Tämä on mainos:

Hiekkamyrsky on toki vaaraksi, mutta samalla se tuo uusia tilaisuuksia hirviöiden metsästäjille. Kun tietää, miten hiekkamyrskyn sisään pääsee, voi metsästää ihan omanlaisiaan hirviöitä. Ja toki taistelun olosuhteet ovat nekin erilaiset.

Pelaajan seurana entistä älykkäämpien ja nopeampien hirviöiden kanssa on Seikret. Otus auttaa olemalla paitsi ratsuna, myös siipiensä avulla lentäen. Elikolla voi myös laittaa ympäristöön ansoja, joskin ne perusteellisemmat vaativat jalkautumista. Strateginen ansojen asettelu on keskeistä, jos aikoo onnistua metsästyksessä. Monster Hunter: Wildsissa on mukana myös liikkuva leiri, jonka voi pystyttää nappia painamalla. Tämä leiri myös tuhoutuu, jos se sattuu olemaan hirviön tiellä.

Nähdystä 25 minuutista suurin osa ajasta kului taisteluissa. Tärkeää oli myös välttää hirviöitä ja muita uhkia, joskin voi olla niin, että hirviö hyökkää toisen kimppuun reviirikiistan ilmetessä. Hiekkamyrskyyn kun eksyy on muistettava, että säännöt ovatkin äkkiä muuttuneet. Ja peli tuntuu rohkaisevan sopeutumaan vauhdilla.

Liikeanimaatiot ovat vaikuttavan näköisiä, ja sama koskee hahmomallinnusta. Lisäksi mukana on kaikenlaisia graafisia tehosteita, jotka lisäävät ulkoista loistoa. Kun sitten hiekkamyrsky väistyy, näkyy muuten niin kovin autiolla aavikolla vihreämpää aluetta linnunlauluineen. Erilaiset ekosysteemit ovat edelleen pelisarjalle tärkeitä.

Tämä on mainos:

Pelin maailmaa siis käytetään aivan uudella tavalla kuin ennen. Monster Hunter: Wilds on ehdottomasti vuoden 2025 odotetuin pelini. Odotan jo innolla pääseväni tämän lennossa muuttuvan metsästyspelin pariin kolmen kaverin kanssa.

Monster Hunter: Wilds

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä