Suomi
Gamereactor
arviot
Mortal Kombat

Mortal Kombat (PS Vita)

Mortal Kombatin yhdeksäs osa ilmestyi kotikonsoleille viime vuoden huhtikuussa ja palautti sarjan oikealle polulle vuosikausien harhailujen jälkeen. Nyt peli on saapunut myös Sonyn kannettavalle ihmeelle, Playstation Vitalle pienten lisäherkkujen kera.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kuolevaisten kaksintaistelu toimii mainiosti myös PS Vitan pienemmältä ruudulta. Ohjaustuntuma ei luonnollisesti ole yhtä hyvä kuin kunnon ohjaimella, mutta heikosta laite-ergonomiasta ei voi peliä syyttää. Analogitatista ei pelissä ole iloa, mutta PS Vitan ristiohjain ajaa asiansa ja tuntuma vuosi sitten opeteltuihin komboihin löytyy pienen harjoittelun jälkeen. Lisäksi tarvittaessa valikoista voi käydä säätämässä napit miten päin vaan haluaa.

Kannettava Mortal Kombat pitää sisällään kaikki kotikonsolille julkaistut extrasisällöt. Käsiksi pääsee siten muun muassa Mortal Kombat II:n naishahmoon Scarlettiin, Mortal Kombat: Deadly Alliancen sokeaan taistelulajien mestariin Kenshiin, Ultimate Mortal Kombat 3:n Rainiin sekä Elm Streetin painajaiseen Freddy Kruegeriin. Mukana on myös Sonyn yksinoikeudellinen kärttyilijä Kratos, joten pelihahmoista ei ainakaan ole pulaa.

Mortal Kombat
Mortal Kombat
Tämä on mainos:
Mortal KombatMortal Kombat

Pelattava sisältökään ei lopu heti kesken. Tarinallinen pelimuoto on edelleen taistelupelien eliittiä, ja sen pelaa läpi mielellään vaikka uudestaan. Mukana on myös kotikonsolin versioon verrattuna erilaisia pikkutehtäviä tarjoavia haastetorneja peräti kaksin kappalein. Otteluista ansaitaan kultaa, jolla voi sitten kryptasta avata uusia lopetusliikkeitä, konseptitaidetta, pukuja, musiikkia ja muuta pikkukivaa. Ne tarjoavat näppärästi kerättävää, mutta toisaalta jos ne on kerätty jo kotikonsolilla, niin motivaatiota uusintakierrokseen tuskin löytyy.

Jos puolestaan tietokoneen vastus alkaa kyllästyttämään, pääsee Vitalla Wifi-yhteyden avulla ottelemaan myös ihmispelaajia vastaan. Odotin pelien haun kestävän ikuisuuksia, mutta yllättäen pelaajia löytyikin todella mukavasti ja parhaimmillaan otteluista irtosi niitä kultaisia moninpelihetkiä, jotka tekevät nettimatseista niin hienoa ajanvietettä. Tosin kannattaa varoa mitä pelatessa höpäjää, mikrofonia ei saa nettipeleissä pois päältä. Pelimuotojen tarjonta oli myös varsin kapea, sillä kamppailut onnistuvat vain yhden matsin pituisina 1vs1 sekä tag -otteluina.

Mortal Kombat on hieno osoitus PS Vitan suorituskyvystä. Pelinä se on pitkälti sama kuin PS3:lla ja Xbox 360:llä niin hyvässä kuin pahassa. Hyvä puoli on se, että ulkoasua on jouduttu karsimaan vain minimaalisesti, ja peli näyttää pienellä ruudulla todella hyvältä. Pahassa se ei tarjoa konsoliversion kokeneelle kovinkaan paljoa uutta. Toisaalta Mortal Kombattiin ensimmäistä kertaa tutustuvalle tai sarjan fanille ei voisi kuvitella mitään parempaa taistelupeliä taskuun matkaan otettavaksi.

Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä käännös, paljon pelattavaa uudelle pelaajalle...
-
...kotikonsoliversion kokeneelle ei tarjoa paljoa uutta, vähän moninpelimuotoja.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Mortal Kombat (PS Vita)Score

Mortal Kombat (PS Vita)

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Mortal Kombat kääntyy PS Vitan ruudulle mallikkaasti, joskaan ei tarjoa kotikonsolin version jo kokeneille paljoa uutta.

Mortal KombatScore

Mortal Kombat

ARVIO. Kirjoittaja Petter Hegevall

Netherrealm Studios aloittaa Mortal Kombatin puhtaalta pöydältä ja yrittää oikaista viime vuosien harha-askeleet. Onko tavoitteessa onnistuttu?Ladataan seuraavaa sisältöä