Suomi
Gamereactor
arviot
MotoGP 24

MotoGP 24 jatkaa hyväksi havaitulla linjallaan

Uusi vuosi ja uudet mahdollisuudet. Mutta varsin vähän uutta sisältöä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Minulla on joka vuosi vaikeampaa kirjoittaa jotain uutta urheilupelien vuosipäivityksistä, ja MotoGP lukeutuu tähän joukkoon. Pelinkehittäjät eivät tunnu haluavan uudistaa pelejään mitenkään merkittävästi, joten lopputuloksena on saman pelin julkaiseminen uudestaan pienin muutoksin. Kehittäjä Milestone on onneksi kuunnellut palautetta, ja lisännyt mukaan kaksi pientä, ja samaan aikaan suurta, lisäystä.

Pelin pohja on vankka, sillä se on rakennettu lukuisten vuosien kuluessa. Kun sitten ryhtyy pelissä ajamaan, on tuntuma tuttu jo vuosien takaa. Kynnys aloittaa on todella korkea, ja se tuntuu vuoren korkuiselta. Pelaaminen on kuin monimutkainen tanssi, jossa pienikin askelvirhe johtaa merkittäviin seurauksiin. Kun sitten kaikki sujuu, se sujuu hyvin. Ajamisessa on jotain kaunista. Samaan aikaan tämä taitaa olla se ainoa urheilupeli, jossa nappien tarkalla painamisella on niin suuri merkitys. Milli liikaa jarrua, ja pelaaja lentää kuin ohjus. Milli liian vähän jarrua, ja pelaaja päätyy nurmikolle tai soralle. Nyt jos koskaan vaaditaan sitä tarkkuutta.

Menneinä vuosina pelikokemuksen ovat pilanneet tekoälykuskit käytöksellään. He ovat voineet törmäillä ja pitää hauskaa ilman seurauksia, mutta eivät enää. Milestone on lisännyt rangaistukset kaikille. Tuomarit tarkkailevat, ja pelaaja saa jatkuvasti tietoa siitä, ketä on rangaistu ja mistä. Tällainen pieni asia lisää MotoGP 24:n pelaamisen nautintoa merkittävästi.

Uratila on lähes muuttumaton verrattuna viime vuoteen, jossa noustiin hiljakseen uralla, ja oltiin lopulta se paras. Uudistuksena on mahdollisuus vaihtaa tallia. Huhuja alkaa ilmaantua kauden lopulla, ja kun kausi sitten on ohi, voivat kuskit vaihtaa talleja. Omaa moottoripyöräänsä voi kehittää, ja voi luoda joko kilpailijoita tai ystävyyssuhteita riippuen siitä, miten vastailee viesteihin sosiaalisessa mediassa.

Tämä on mainos:

Yksin pelaavalle ovat tarjolla niin Time Trials, mestaruuskisat kuin Grand Prix. Pelaaminen käy myös jaetulla ruudulla, jos haluaa kutsua toisen pelaamaan samalle sohvalle. Verkossa voi luoda omia auloja enimmillään 12 pelaajalle. Pelata voi myös LiveGP:tä (joskaan ei Switchillä), jotka ovat vaihtuvia haasteita tulostauluineen.

Pelisarjan ongelma on uuden sisällön vähäisyys vuodesta toiseen. Samaan aikaan kyse on tiukasti säädellyn lisenssin hyödyntämisestä, joten uusien ratojen, kuskien ja tallien lisääminen ei ole mahdollista. Jonkinlainen päivitys uratilaan tai vaikka historiallinen tarinatila voisi olla paikallaan ensi vuonna.

Ylistystä ansaitsee se, miten hyvältä moottoripyörä näyttää ja kuulostaa. Äänimaailma on hyvä lukuun ottamatta selostajaa, joka sanoo asiansa ennen kisaa. Tämä on tarpeetonta, sillä asiana ei ole muuta kuin kertoa, mikä kisa on alkamassa ja millainen sää on. Ulkoisesti valittamista ei ole, joskin muutaman kerran näin ajajien käsien ja jalkojen menevän maan alle. Yleisö, jota ei ole paljoa, kaipaisi paljonkin parannuksia.

MotoGP 24 jatkaa hyväksi havaitulla linjalla. Moottoripyöräilyn tuntuma on mahtava, mutta valitettavasti ongelma on se sama vanha: uutta sisältöä viime vuoteen verrattuna ei juurikaan ole.

Tämä on mainos:
MotoGP 24MotoGP 24MotoGP 24MotoGP 24
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mahtava ajotuntuma, tekoälyn ohjaamia kuskeja rangaistaan vihdoinkin virheistä, hyvä ulkoasu, hyvä äänimaailma
-
Liian vähän uutta sisältöä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä