Suomi
GUIDE - SPONSOROITUA SISäLTöä

MSI-opas: joulun parhaat PC-komponentit Intel Alder Lakelle

MSI:llä on paljon tuotteita, jotka tukevat Intelin Alder Lakea.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Joulun aika lähestyy kovalla vauhdilla (vuosi meni sittenkin aika nopeasti, eikö?), joten pian on taas kivaa! Loma on tarkoitus viettää perheen parissa syöden hyvää ruokaa ja tietenkin pelaten ja työtä tehden.

HQ

Intel julkaisee 12. sukupolven CPU:t parahultaiseen aikaan, joten nyt on mitä parhain hetki juhlia pyhiä päivittämällä omaa pelilaitteistoa niin prosessorilla kuin emolevylläkin.

Oikeiden PC-komponenttien valinta Intelin Alder Lake CPU -laitteille

MSI-opas: joulun parhaat PC-komponentit Intel Alder Lakelle

Kun ostaa osia omaan PC-laitteeseen, on tärkeää löytää tasapaino hinnan ja suorituskyvyn kesken. Jos panostaa liiaksi rahaa yhteen osa-alueeseen, ei rahaa enää riitä jonnekin muualle. Tästä aiheutuu merkittävä pullonkaula PC:n suorituskyvyssä.

Miten siis kannattaa valita? Mikäli on tekemässä ostoksia joulun alla, olemme helpottaneet prosessia kokoamalla listan 12. sukupolven Intelin järjestelmän kanssa yhteensopivista komponenteista. Olemme huomioineet kaikenlaiset taloustilanteet, ja näin voit valita halutuimmat joulutarjoukset ne huomatessasi!

Parhaat Z690-emolevyt Intelin Alder Lake CPU -laitteille

Huippuluokan Z690-emolevyt: MEG Z690 ACE / MEG Z690 UNIFY

MSI-opas: joulun parhaat PC-komponentit Intel Alder Lakelle

Mikäli on ostamassa komponentteja ennen kaikkea suorituskyky edellä, tämän tason emolevyt sopivat tarkoitukseen parhaiten. Suorituskyvystä ei tingitä, ja tuloksena on viimeisen päälle sujuva käyttökokemus!

Z690-alusta on täydellinen silloin, kun haluaa alustan, joka tukee uusinta DDR5-muistia ja PCIe Gen 5.0 -laitteita. Ja kaikki tämä kulminoituu tässä käyttökokemuksessa.

Tarjolla on vankkoja kokoonpanoja (Direct 19+1 Phases kera 105A Smart Power Stagesin) niin Z690 ACEsta ja UNIFYsta, ja ne pystyvät hoitamaan jopa vaativimman 12. sukupolven Intelin CPU:t helposti.

Kukaan ei pidä siitä, että SSD-tila loppuu kesken. Asennuslistan läpikäynti ja sen miettiminen, mitä poistaisi on aina ikävää. Ja kun pelien koko ylittää enenevässä määrin 100 gigaa joka vuosi, on edessä ongelmia levytilan kanssa.

Z690-emolevyt on varustettu peräti viidellä M.2 Connectorilla, joten on mahdollista asentaa ylimääräistä NVMe-tilaa ilman tarvetta ottaa jotain pois.

Nämä levyt tarjoavat myös PCIe Gen 5.0, jolloin mukana on valmius myös tulevaisuuden näytönohjaimille. Tähän sitten vielä mukaan Wi-Fi 6E ja Dual 2,5 GbE LAN, ja voi olla varma siitä, ettei sen enempää langaton kuin langallinenkaan verkkoyhteys ole nopeudeltaan tai vakaudeltaan uhattuna seuraavien vuosien aikana.

MEG Z690 ACE tarjoaa Dual Thunderbolt 4 -portin, ja mukana on myös mahtava RGB-valaistus ja aidosta 24 karaatin kullasta tehty päällys lämpölevyyn, ja samalla Z690 UNIFYn kokonaan musta suunnittelu tuottaa hiljaisemman ja hyvällä maulla tehdyn kokonaisuuden.

Keskitason Z690-emolevyt: MPG Z690 CARBON WIFI / MPG Z690 FORCE WIFI / MPG Z690 EDGE WIFI / MPG Z690 EDGE WIFI DDR4

MSI-opas: joulun parhaat PC-komponentit Intel Alder Lakelle

Keskitason Z690-emolevyt ovat ihanteellinen valinta niille pelaajille, jotka haluavat tasapainon hinnan ja suorituskyvyn kesken. Nyt ei jäädä paitsi suorituskyvystä, vaikka pois jäävätkin jotkin huippuluokan ominaisuudet.

Kaikki tämän tuoteryhmän Z690-emolevyt sisältävät huippuluokan lämmönjaon, jossa kuumuus kulkeutuu tehokkaasti tehoa tuottavista komponenteista. Lisäksi on se mahtava PCB-materiaali, ja tuloksena on luotettava ja vankka emolevy, joka pärjää Intelin uusimman CPU-tarjonnan kanssa helposti.

Kiinni ei jää myöskään verkkoyhteyden nopeudesta tai paikallisesta verkottumisesta niin langallisesti tai langattomasti, kun mukana on DDR5 kera 2,5G LANin ja Wi-Fi 6E:n.
Näiden emolevyjen sisäänrakennettu USB 3.2 Gen 2x2 (kyllä: USB:n nimeämiskäytäntö on sekava) varmistaa sen, että käyttäjä on valmis nopeimmille ulkoisille tallennuslaitteille nyt ja tulevaisuudessa ilman tarvetta tinkiä nopeudesta, ja ilman tarvetta pian tehtävälle päivitykselle.

Näillä emolevyillä on joitakin tunnusomaisia piirteitä. Useimmissa on se pelaajille jo vuosien takaa tuttu solakka muotoilu, kun taas MPG Z690 FORCE WIFI tuo mukaan jotain uutta. Tarjolla on kaunis hopeinen ja valkoinen suunnittelu, joka kiinnittää välittömästi huomion.

Hyvähintaiset Z690-emolevyt: MAG Z690 TORPEDO / MAG Z690 TOMAHAWK WIFI / MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4

MSI-opas: joulun parhaat PC-komponentit Intel Alder Lakelle

Jos taas on ostamassa hyvähintaista Alder Lake CPU:ta, tämän tuoteryhmän emolevy on se paras valinta.

Nämä Z690-emolevyt tulevat kera tukevan 16+1+1 Duet Rail Power -järjestelmän, joka takaa tasaisen virrantuoton äärimmäisissäkin tilanteissa. Suuri lämpölevy auttaa niin ikään lämmön jakamisessa, jolloin tarjolla on lisävakautta ylikellotettaessa ja muutenkin ajettaessa upouutta CPU:ta äärirajoilleen.

M.2-paikkojen lukumäärässä ei tarvitse tinkiä, sillä jokainen tämän tuoteryhmän emolevy tarjoaa kaikkiaan neljä paikkaa helppoon tallennustilan laajentamiseen.

Mukana kun on vielä Lightning PCIe Gen 5.0 valmiina seuraavan sukupolven näytönohjaimille ja huippuluokan PCB, on tässä mahtava alusta omalle Alder Lake PC:lle. Tekeminen ei rajoitu tulevina vuosina silloinkaan, kun uusi teknologia, kuten DDR5 ja PCIe 5.0, muuttuvat valtavirraksi!

MAG Z690 TOMAHAWK WIFI tarkoaa 2,5G LAN ja tuen Wi-Fi 6E:lle, joka varmistaa valmiuden seuraavan sukupolven internetyhteyksille ilman tarvetta erilliseen päivittämiseen.

Parhaat Liquid AIO Coolerit 12. sukupolven Intel CPU:lle: huippuluokan AIO Liquid Coolerit Intelin Alder Lake CPU:lle: MEG CORELIQUID S360 / MEG CORELIQUID S280

MSI-opas: joulun parhaat PC-komponentit Intel Alder Lakelle

Mikäli ostoslistalla ovat huippuluokan 12. sukupolven Intel CPU:t, tehokas lämmön jakautuminen on pakollista. Korkeatasoisia komponentteja käytettäessä ei kannata jättää suorituskykyä hyödyntämättä siksi, että jäähdytys on hoidettu huonosti.

MSI:n valikoima S-sarjan Liquid Coolereita tarjoaa parhaat jäähdytysratkaisut korkean tason CPU:lle. Ne paitsi näyttävät hyviltä, myös tekevät hyvää työtä siirtäessään lämpöä pois prosessorista. Niin 360 mm kuin 280 mm AIO-jäähdyttimet tässä mallistossa on tehty hiljaisiksi mutta tehokkaiksi.

Yksilöitävä IPS-näyttö on sijoitettu pumpun päälle. Aina näyttöjärjestelmästä liikkuvaan grafiikkaan ja säähän asti mahdollisuudet ovat rajattomat. Kannattaa siis tuunata laite mieleisekseen MSI Centerissä.

Keskitasoiset & hyvähintaiset AIO Liquid Coolerit Alder Lake CPU:lle: MAG CORELIQUID C360 / MAG CORELIQUID C280

Jos taas haussa on tasapainoa ulkonäön, tehokkaan lämmön jakautumisen ja hinnan kesken, kannattaa valita MAG CORELIQUID C360 tai C280. Waterblock on suuri ja elegantisti valaistu käyttäen ARGB:tä. Tuunaa se mieleiseksesi, ja sovita se osaksi muuta kokoonpanoa huoneessasi käyttäen MSI Centeriä!

Molemmat jäähdyttimet ovat myös käyttövalmiita uuden Intelin LGA1700 kanssa - näin ne ovat täydellisiä lisälaiteita upouudelle Alder Lake CPU:lle.

Parhaat virtalähteet 12. sukupolven Intel CPU:lle

PSU:t 12. sukupolven Intel Alder Lake PC:lle: MPG A850GF and MPG A750GF

MSI-opas: joulun parhaat PC-komponentit Intel Alder Lakelle

Kuten jo varmasti tiedossa on, laadukas virtalähde on yhtä tärkeää kuin watit ja tehokkuus. MSI:n MPG A850GF ja A750GF PSU:t on tehty kestämään seuraavan sukupolven osien vaatimuksia 12. sukupolven Intel CPU -laitteilla kuin myös Nvidian 30-sarjan näytönohjaimilla - näin ne ovat täydellinen valinta huippuluokan PC-kokoonpanolle.

Molemmilla virtalähteillä on 80-PLUS Gold Certification mahtavasta tehokkuudesta ja uskomaton 10 vuoden takuu, joka on osoitus MSI:n itseluottamuksesta korkean tason komponentteihin, joita näissä PSU:ssa käytetään. Lisäksi mukana on litteät kaapelit, jolloin oman kotelon luukun voi sulkea ilman erityistä taistelua.

Valitse korkeiden wattien PSU (850), mikäli suunnitelmissa on rakentaa oma laitteisto korkean tason osien, kuten RTX 3080/3090 GPU:n ja 12. sukupolven Intel Core i9 / i7 -prosessorin, pohjalle. Kuitenkin vähemmän tehoa kaipaaville komponenteille 750W MPG A750GF -virtalähde on se paras valinta.

Huomio: muista käyttää turvallista ja luotettavaa teholaskuria saadaksesi summittaisen arvion.

Paras PC-kotelo (Cabinet) Intelin Alder CPU:lle

MPG VELOX 100R / MPG VELOX 100P AIRFLOW

Tässä ovat kotelot MSI MPG VELOX 100R ja 100P AIRFLOW. Ne yhdistävät elegantin suunnittelun kovan lasin ja metallin kanssa, ja tuloksena on aidosti vaikuttava PC-kotelo. Tuijottaminen on melkein pakollista.

Velox 100 -sarja mahdollistaa mahtavan ilmankierron ja lämmön puolesta loistavan suorituskyvyn - ja näin taataan tehokas lämmön jakautuminen. Sisään mahtuu jopa 360 mm jäähdytin (eteen ja taakse), joten jäähdytyksestä ei tarvitse tinkiä edes silloin, kun alla on se paras Intelin 12. sukupolven CPU.

Velox-sarjalla on myös ARGB LED -ohjauspaneeli, jonka avulla erilaisten valaistustehosteiden kesken vaihtaminen on erittäin helppoa. Lisäksi etupaneelin USB 3.2 Gen 2x2 Type C -paikka mahdollistaa yhdistämisen korkeanopeuksellisiin ulkoisiin laitteisiin ilman ongelmia. Niin ikään hyvä valinta MEG-sarjalle, jossa on edessä Gen 2x2 Type C.

Mikäli etsii viimeisen päälle toteutettua lämpöratkaisua, on MPG VELOX 100P AIRFLOW se oikea PC-kotelo. Sen tuuletettu etupaneeli mahdollistaa paljon tehokkaamman ilmavirtauksen - näin se on paras ratkaisu siirtää lämpöä pois kotelosta ja tärkeistä osista (kuten CPU:sta ja GPU:sta).

Vuoden 2021 juhlapyhien vietto tyylillä MSI:n tapaan

Juhlava vuodenaika tarkoittaa runsaasti hyviä tarjouksia lähellä olevissa kaupoissa, ja MSI haluaa juhlia asiakkaidensa kanssa palkinnoin! Tunnelma on erityisen juhlava, ja muutakin on luvassa.

Ota siis onkeen tarjous läheiseltä jälleenmyyjältä, ja me lisäämme päälle jotain mukavaa lisää.

Ostetuista valikoiduista MSI:n tuotteista tänä vuoden 2021 juhlapyhien aikana (1. joulukuuta 2021 aina 31. joulukuuta 2021 saakka), voit lunastaa rahasumman takaisin (määrä vaihtelee tuotteittain) tai saada Steam-koodin kirjoitettuna samalle arvolle. Valitse itse!

Suuntaa siis joulutarjouksien sivulle katsomaan lisätietoa. Samassa paikassa on myös lista niistä valikoiduista tuotteista rahasumman takaisin lunastamiseksi.

MSI-opas: joulun parhaat PC-komponentit Intel Alder Lakelle


Ladataan seuraavaa sisältöä