Suomi
Gamereactor
ennakot
Mutant Year Zero: Road to Eden

Mutant Year Zero: Road to Eden

Xcomin inspiroima peli, mutta muuta tuttua ei sitten olekaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Xcom on varsin tunnettu nimi vuoropohjaisten strategiapelien saralla. Nyt esikuvastaan seuraava innoittuja on Mutant Year Zero: Road to Eden, joka perustuu kynällä ja paperilla pelattavaan Mutant-roolipeliin 1980-luvulta. Gamereactor pääsi kokeilemaan mutantteja E3-messuilla.

Erona muihin lajityypin peleihin on, että nyt ohjataan joukkoa mutantteja tutkimassa maailmaa, jossa ei enää ihmisiä ole. Nämä mutantit ovat Dux, Bormin ja Selma. Huvittavan näköisestä possusta ja vihaisesta ankasta huolimatta yleinen tunnelma on vakava ja alavireinen. Kehittäjä Bearded Ladies kuitenkin vakuuttaa, ettei kaikki ole aivan pimeän kauheaa.

Nähty demo esitteli ennen kaikkea pelimekaniikkaa sarjassa taistoja näyttäen samalla visuaalista tyyliä ja maailman rakennetta. Toisin sanoen tarinankerronta oli selvästi toissijaista. Itse pääsin ohjastamaan Borminia, ja varsinaisen tarinan vähäisyydestä huolimatta joukkion keskinäinen dialogi auttoi vakuuttumaan siitä, että tulossa on mielenkiintoista pelattavaa myös tarinavetoisten pelien faneille.

Maailmassa samoilu tapahtui taskulamppua apuna käyttäen, mutta pahiksia lähestyttäessä oli syytä sammuttaa fikkari. Paras tapa mutatoituneessa maailmassa selviytymiseen on hiiviskely. Lähelle päästyä hyökättiin napin painalluksella, ja näin reaaliaikainen pelaaminen muuttui vuoropohjaiseksi.

Tämä on mainos:
Mutant Year Zero: Road to EdenMutant Year Zero: Road to EdenMutant Year Zero: Road to Eden

Xcomin malliin neliöihin jaetulla kartalla liikutaan, toimintapisteitä käytetään ja toki otetaan pahiksia päiviltä etenemään pääsemiseksi. Pelaaminen on mukavan yksinkertaista, sillä ruudun alalaidassa on lista käytössä olevista liikkeistä, ja homma toimii hienosti peliohjaimella. Osuman todennäköisyyden näkee prosenttilaskelmalla.

Tuhoutuvat ympäristöt tekevät omalta osaltaan menosta hauskaa: suojalla ei ole merkitystä, jos heitetty kranaatti romahduttaa koko rakennuksen. Hiiviskelyllä on silti oma tärkeä merkityksensä, sillä yllätyshyökkäyksen tehneellä osapuolella on aina merkittävä etulyöntiasema. Taistelut demossa olivat haastavia ja erittäin viihdyttäviä. Pelaaminen muistutti hieman shakkia, jossa harkitut siirrot ratkaisevat lopputuloksen.

Taistelun tauottua on syytä tutkia kaatuneiden taskut, ja ympäristö on parasta nuohota taskulampun avulla. Hahmonkehitys tapahtuu mutaatioilla, joilla jokainen hahmo muuttuu tehokkaammaksi tulevissa taistoissa.

Tämä on mainos:

Mutant Year Zero: Road to Eden oli yksi E3-messujen kohokohdista. Kaikki näyttää jo nyt hyvältä, joten tulevaisuus on valoisa.

Mutant Year Zero: Road to Eden
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä