Tehdäänpä yksi asia selväksi. Naruto Ninja Destiny 2 ei vertaudu millään tasolla kolmannen sukupolven konsoleille julkaistuihin Naruto-nimikkeisiin. Siinä missä edellä mainitut olivat varsin tyylikästä perusseikkailua ryyditettynä toimivalla taistelusysteemillä, DS-versio on kelvollisilla grafiikoilla varustettu yliyksinkertainen taistelupeli.
Naruton tämänkertainen ninjastelu sijoittuu tarinan aikajanalla niille main, kun Sasuke kidnapataan, milloin ikinä se sitten onkaan. Piikkitukkainen sankarimme on syystäkin masentunut, ja kylän uusi Hogake ajaa hänet tyhjänpäiväisille asioille kunnes Naruto huomaa piristyvänsä. Samalla hän alkaa tutkia Sasuken katoamista.
Yksinpelistä ei ole paljoa sanottavaa. Eeppinen ninjan kohtalo tyssää noin neljän tunnin kohdalla, ilman että tarina olisi kulkenut piirun vertaa suuntaan tahi toiseen. Toisaalta, karmeasti kirjoitettu dialogi saa veren vuotamaan silmistä jo toisen tunnin kohdalla. Yksinpelin lyhyyden voisikin laskea pikemminkin plussaksi kuin miinukseksi. Ninja Destiny keskittyykin pikemmin kymmenkunnan Narutosta tutun hahmon beat-em-up tyyliseen kärhämöintiin.
Kontrollit ovat liiankin simppelit. Pelissä on kaksi erilaista hyökkäystä, sekä hyppy ja telesiirtyminen. Iskuyhdistelmiä jotakuinkin kolme per hahmo, sekä yksilökohtaiset erikoisliikkeet joiden suorittamisesta ei ota pirukaan selvää. Normaalilla vaikeustasolla taistelut ovat itseään toistavia, eivätkä vaadi minkäänlaista ajatusta pelaajalta. Pelkkää telesiirtymistä käyttämällä ja lyöntiä rämpyttämällä kaatuu jokainen pelin vihollisista alta aikayksikön. Tunkkaamalla vaikeustasoa ylöspäin vastustajat oppivat puolustautumaan hieman paremmin, mutta vain hieman. Taistelun ilo tyssää nopeasti geneerisesti luotuihin hahmoihin, eikä erilaisia pelimoodejakaan ole valittavissa kuin yksi kappale tarinan lisäksi.
Pelin suola lieneekin moninpeli, jossa kamppaillaan kilpailevaa ninjaa vastaan DS:n langattoman lähiverkon välityksellä. Ihmistä vastaan otellessa meininki kiihtyy kaikilla tasoilla, mutta se tuo jälleen esiin pelin suurimman heikkouden, liian yksinkertaisuuden.
Naruto Ninja Destiny 2 haisee tuotteistukselta kuin rankkitynnyri. Se on tehty tietty kohdeyleisö mielessä alusta loppuun, joka on tässä tapauksessa 4-8 vuotiaat kolibrin keskittymiskyvyn omaavat taaperot. Heille peli kenties meneekin kaupaksi, kaikki muut tekevät itselleen palveluksen kiertämällä tämän kaukaa.