Suomi
Gamereactor
arviot
Nickelodeon Kart Racers

Nickelodeon Kart Racers

Neljän sarjan hahmot ajamassa rallia, mutta puheääntä ei kannata odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nickelodeonilla on lämmin paikka monen sydämessä lastensarjojensa ansiosta, joita ovat esimerkiksi Spongebob Squarepants, Hey Arnold!, TMNT ja Rugrats. Kaikki neljä ovatkin mukana uudessa Nickelodeon Kart Racers -pelissä. Valitettavasti tekele ei pysty kilpailemaan saman lajityypin jättiläisen Mario Kartin kanssa.

Kyseessä on siis karting-ajopeli, jossa on mukana neljästä sarjasta kaikkiaan 12 tuttua hahmoa. Vaihtelua ei siis kauheasti ole, ja vielä vähemmän vaihtoehtoja on pelimuodoissa. Tarjolla ovat ainoastaan Grand Prix, Free Race ja Time Attack. Pelata voi joko yksin tai paikallisesti jaetulla ruudulla enimmillään kolmen kaverin kanssa. Ainutkaan tuttu hahmo ei puhu, joten luvassa on mykkäelokuvaan verrattavaa rallia. Näin ollen hahmojen persoonallisuudesta puuttuu ehkä puolet, joka vahingoittaa kokonaisuutta merkittävästi.

Radoissa on onneksi kaivattua vaihtelua, mutta tässäkin on yksi iso ongelma. Rallia voi ajaa mukavasti maalla tai ilmassa, mutta veneellä limassa kurvailu on sen sijaan kamalaa. Ohjaaminen nimittäin muuttuu tarpeettoman vaikeaksi ja samalla erittäin turhauttavaksi.

Nestepinnalla kurvailua lukuun ottamatta ajaminen on onneksi siedettävää. Oikea sana on oikeastaan toimiva, sillä Mario Kart 8 Deluxen kaltaisesta hiotusta pelattavuudesta ei ole tietoakaan. Esineet puolestaan ovat käytännössä suoria lainauksia Nintendolta uusissa vaatteissa.

Kisoissa imetään limaa boostin keräämiseksi, osutaan laatikoihin esineiden hankkimiseksi ja tietysti koetetaan päästä ensimmäisenä maaliin. Pelaaminen on siis hyvin tuttua, ja homman nimestä pääsee nopeasti jyvälle. Silti jonkinlainen opastusosio olisi ollut paikallaan heti alussa. Pelin käynnistäessä annetaan vain kolme vaihtoehtoa ilman minkäänlaista introa: yksinpeli, moninpeli ja kauppa. Kaikesta paistaa pelin pieni budjetti.

Tämä on mainos:
Nickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart Racers

Mario Kartin malliin Grand Prix on jonkinlainen yksinpelitarinan vastine, jossa valitaan vaikeustaso beginneristä expertiin asti. Tämä määrittää ajonopeuden Mario Kartin 50cc-200cc -tyyliin. Vain yhden kisan haluavat voivat valita Free Racen tai Time Attackin, ja moninpelissä voi tietenkin ajaa kavereiden kanssa. Verkkopeliä ei ole lainkaan, joka on suuri pettymys nykyaikana.

Ajaessa poimitaan ajoradalta kolikoita, joilla sitten ostetaan tavaroita pelin kaupasta, kuten moottoreita, maalauksia ja siipiä. Näitä voi vaihtaa omaan ajokkiinsa ennen kisaa, ja samalla toki auton tilastot muuttuvat. Jos haluaa kaiken avata, saa varautua viettämään pelin parissa hyvän tovin. Myös kerätyillä kokemuspisteillä avataan käyttöön uutta sisältöä. Radat ovat ehkä koko pelin paras osuus. Maisemat ovat kirkkaita ja ratoihin on uhrattu runsaasti ajatusta. Lisäksi rata muuttuu avainkohdissa pitäen pelaajan jatkuvasti varpaillaan.

Kaiken kaikkiaan Nickelodeon Kart Racersista ei ole paljoa sanottavaa. Se tuntuu mitään sanomattomalta oheistuotteelta, joita saatiin paljonkin silloin joskus PS2-aikakaudella. Pelistä puuttuu persoonallisuutta, ja kaiken toiston lisäksi kaikki on nähty jo aiemmin muissa peleissä paremmin tehtynä. Siksi Nickelodeon Kart Racers kannattaa ohittaa.

Tämä on mainos:
Nickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart RacersNickelodeon Kart Racers
HQ
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Radat muuttuvat kisan kuluessa, kirkas ja värikäs
-
Ei ääninäyttelyä, liian vähän hahmoja, veneellä kisaaminen on kamalaa, opastusosion puute, ei persoonallisuutta, kaikki on nähty jo aiemmin muissa peleissä, ei verkkopeliä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä