Suomi
Gamereactor
arviot
OlliOlli 2: Welcome to Olliwood

OlliOlli 2: Welcome to Olliwood

Skeittipelin jatko-osa pistää pelaajien peukalot kovalle koetukselle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olen tavannut Roll7:n kehittäjiä ja äkkiseltään he vaikuttavat mukavalta sakilta. Mutta ehkä ulkokuori pettää, ja hymyjen ja ystävällisten kädenpuristusten takanaa piileksii jokin pimeämpi puoli. Tämä selittäisi ainakin OlliOlli 2: Welcome to Olliwoodin vaikeusasteen, joka yksinkertaisesti jauhaa pelaajan tahdonvoiman ja sielun pieneksi silpuksi.

Lyhyt kertaus kaikille, jotka eivät ole pelanneet ensimmäistä OlliOllia. Pelaaja ohjastaa skeittaajaa, joka viilettää läpi hektisten esteratojen. Tarkoituksena on kerätä pisteitä tekemällä erilaisia kikkoja analogiohjaimella ja napeilla. Laskeutuminen on kaikkein tärkeintä, sillä x-näppäintä pitää painaa täsmälleen oikeaan aikaan. Missaa tämä yksi painallus, ja voit heittää hyvästit pisteillesi.

Jatko-osassa on muutamia eroavaisuuksia ensimmäiseen verrattuna, mutta pääasiassa kyseessä on juuri sellainen peli kuin mitä odotinkin. Tällä kertaa käsissäni oli kuitenkin PS Vitan sijaan Dualshock 4. Meno näyttää nätiltä isolta ruudulta, mutta pelin rytmitys kielii sen kannettavasta alkuperästä. Yksittäiset kentät ovat lyhyitä pyrähdyksiä, ja ne tulee aloitettua nopeasti uudestaan alusta aina mokaamisen jälkeen. Jollain tavalla tätä voisi verrata vaikkapa Trials-pelisarjaan.

Vaikka pelin rytmitys on erittäin hetkinen, se ei tarkoita että peli olisi erityisen lyhyt. Yksittäisen kentän kukistamiseen voi mennä kauan, sillä Olli Olli 2 on kerrassaan armoton tapaus. Se vaatii pelaajalta täydellisem keskittymisen lisäksi hyviä hermoja ja refleksejä. Pelissä on kahdenlaisia tasoja, joista 25 on suunnattu amatööreille ja 25 ammattilaisille. Aloittelijoiden viimeiset tasot ovat jo erittäin haastavia, ja heitin ohjaimen useammin kuin kerran tai kaksi turhautuneena sohvan nurkkaan. Myöhemmin turhautumiseni kasvoi kunnon vihaksi, kun hakkasin toistuvasti päätäni seinään vaikean kentän kanssa.

Tämä on mainos:
OlliOlli 2: Welcome to Olliwood
OlliOlli 2: Welcome to OlliwoodOlliOlli 2: Welcome to OlliwoodOlliOlli 2: Welcome to Olliwood

Tähän kiteytyy myös suurin valituksenaiheeni OlliOlli 2: Welcome to Olliwoodista, sillä vaikeustaso kasvaa aivan liian nopeasti. Minulla ei ole mitään absurdin vaikeita pelejä kohtaan, kunhan ne vain vaikeutuvat tasaisesti. Yhdessä vaiheessa turhauduin täysin yhteen tasoon, mutta onneksi jokaisessa on pelkän läpäisyn lisäksi muutakin tekemistä . Kaikissa on viisi tavoitetta, ja ne saavuttamalla pääsee kokeilemaan yhtä pro-tason kenttää samassa maailmassa. Onnistuin hikeä, verta ja kyyneliä vuodattamalla hankkimaan kaikki tavoitteet helpoimmista kentistä, mutta sen jälkeen vaikeustaso tuntui nousevan lähes mahdottomaksi.

Maailmoja on yhteensä viisi kappaletta, ja jokaisessa on kaksi viiden kentän settiä. Maailmat eroavat mukavasti toisistaan ja ovat ensimmäiseen osaan verrattuna huomattavasti mielenkiintoisemman näköisiä. Tasosuunnittelu on myös aikaisempaa parempaa, sillä kentistä löytyy vaihtoehtoisia etenemisreittejä.

Tämä on mainos:

Murhaava vaikeusaste tarkoittaa toisaalta sitä, että pelaajalla on paljon opeteltavaa ja harjoiteltavaa. Tason läpäisemiseksi vaadittavien hyppyjen, grindien ja kikkojen hallinta on jo haastavaa, mutta taitojen karttuessa voi palata aikaisemmin läpäistyihin kenttiin kisaamaan paremmista pisteistä, keräämään matkan varrelle jääneitä esineitä ja niin edelleen. Jos jokin kenttä tuntuu liian vaikealta, on paras ratkaisu yleensä jauhaa jotain aikaisempaa tasoa ja harjoitella tarvittavia taitoja. Voin uskoa, että todella omistautuneet pelaajat jaksavat grindata tasoja yhä uudestaan ja uudetaan suurempien pistepottien toivossa.

Skeittaaja on oppinut jatko-osaa varten myös uusia kikkoja, joista tärkeimmät ovat erilaiset manuaalit. Niiden avulla erilaisia grindejä voi yhdistellä järkyttävän pitkiksi komboiksi, joista saa luonnollisesti järkyttävän suuret pisteet. Uudet temput ovat tarpeen, sillä kentissä on myös nyt uusia ramppeja. Korkeita pistesaaliita metsästäville on siis tarjolla entistä enemmän työkaluja.

OlliOlli 2: Welcome to OlliwoodOlliOlli 2: Welcome to Olliwood

Graafisesti ollaan menty pykälä ylöspäin edellisestä osasta. Tasoissa on runsaasti erilaisia yksityiskohtia, ja skeittaajan liikkeet ovat aikaisempaa sulavampia. Musiikkipuolta on myös uudistettu ja toiminta rullaa nyt uusien kappaleiden voimin. Biisit eivät ehkä ole kaikkien mieleen, mutta ne onnistuvat kuitenkin tukemaan toimintaa. Erilaiset äänitehosteet kuulostavat myös napakoilta.

Kaikista positiivista asioista huolimatta, pelistä löytyy yksi inhottava piirre, sillä sen avulla on helppo rikkoa oma Dualshock-ohjaimensa. Onnistuin tuhoamaan oman tattini kumipäällisen täysin OlliOlli 2:n avulla. Ensimmäistä osaa pystyi tahkoamaan PS Vitalla D-pädillä, mutta se mahdollisuus on poistettu nyt täysin.

Näistä edellä mainituista napinoistani huolimatta, kyseessä on loistava pakkaus. Tekemistä riittää pitkäksi aikaa, ja haastetta on enemmän kuin tarpeeksi. Huippupisteisiin tähtäävät joutuvat todennäköisesti upottamaan peliin kymmenittäin tunteja. Peli ei päästä ketään helpolla, joten siitä syystä se ei välttämättä sovi kaikille.

Pelin julkaisun jälkeen julkaistavassa päivityksessä tulee myös neljän pelaajan mittelöt mahdollistava pelitila. En voinut testata tätä vielä, mutta palaan asiaan myöhemmin.

OlliOlli 2: Welcome to OlliwoodOlliOlli 2: Welcome to Olliwood
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ulkoasultaan terävä ja näyttävä, kenttäsuunnittelu on monipuolista, pelattavaa riittää
-
Vaikeustaso nousee liian jyrkästi, D-pädiä ei tueta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä