Suomi
Gamereactor
arviot
Onechanbara: Bikini Samurai Squad

Onechanbara: Bikini Samurai Squad

Bikinejä ja eläviä kuolleita? Mystisiä hahmoja ja ylilyötyjä juonenkäänteitä? Nimi, jota ei ole edes mahdollista kääntää suomeksi saati englanniksi? Kyllä vain, Japanista raikaa jälleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Onechanbara: Bikini Samurai Squad alkaa suihkukohtauksella. Se on täysin perusteltu kohtaus, sillä ihmisen pitää käydä suihkussa, eikä siis suinkaan siksi, että päästään esittelemään pelin päähenkilön anatomiaa. Hänellä on sitäpaitsi hieno tatuointi selässään. Samaan aikaan päähenkilön sisko katselee televisiota olohuoneessa epäergonomisessa asennossa, mikä on tässä tapauksessa kontallaan. Varsinaisia television tapahtumia ei pelaaja pääse näkemään, sillä kuvakulma on... saanut vahvoja vaikutteita aikuisviihde-elokuvista. Jotain hälyttävää kuitenkin ehdottomasti tapahtuu, sillä hän hakee alastoman siskonsa suihkusta katsomaan töllössä näkyviä tapahtumia. Pian käy ilmi, että zombit hyökkäävät! On aika vetää taistelustringit jalkaan ja painua pätkimään eläviä kuolleita takaisin maan rakoon!

HQ

Ihan rehellisesti sanottuna en ymmärrä mitään Onechanbara: Bikini Samurai Squadin juonesta. Kaiketi se kertoo jonkinlaisesta erikoisominaisuuksilla varustetusta verestä, joka tekee ihmisille jotain. Veikkaan, että se muuttaa heidät zombeiksi. Siskokset ovat varustettu samaisella verellä joka antaa heille suuret voimat, ja hyvin mysteeriset tahot haluavat päästä käsiksi siihen.

Juonta kuljetetaan niin välinäytöksillä, kuin massiivisilla tekstipätkillä täynnä paatosta kenttien välissä. Ilmeisesti bikini-siskokset kuuluvat jonkinlaiseen organisaatioon, joka taistelee pahaa verta vastaan. Ja kuten käy myöhemmin ilmi, he ovat siskopuolia. Pelin mukaan he asuvat nyt yhdessä ja ovat ilmeisen vapautuneita, sillä vaatteita ei heidän asunnossaan pidetä juurikaan päällä.

Asiaan liittyy jotenkin kolmaskin siskopuoli, jolla on äärimmäisen monimutkainen suhde kahteen muuhun. Jälleen kerran suurin osa tästäkin nyanssista lähinnä pyyhkäisi hiusrajaa ohi lentäessään, sillä Onechanbara: Bikini Samurai Squad vaatii tietynlaisen mielentilan jotta sitä pystyy pelaamaan. Tähän mielentilaan on vaikea päästä ilman virvokkeita, joiden tiedetään heikentävän huomiokykyä ja vaikeuttavan motorisia toimintoja.

Mutta oikeasti Onechanbara: Bikini Samurai Squadissa on kyse ainoastaan tisseistä ja zombeista. Kehittäjän istuessa suunnittelupöydälle, ajatus on kulkenut kaiketi näin: Dead or Alive myy tisseillä ja Resident Evil zombeilla. Eikö olisi hienoa saada molemmat samassa paketissa!

Tämä on mainos:

Totta kai, vastaavat otakut kammioissaan. Mutta voisiko itse peliinkin keskittyä?

Onechanbara: Bikini Samurai Squad on siitä harvinainen viritys, että media on yrittänyt suhtautua siihen sellaisena tuotteena kuin se on, satiirinomaisena b-luokan pelinä. Ensi katsomalta bikini-siskosten seikkailut ovat karmeaa kuraa. Ohjaus on kankea, kamera käyttäytyy toiminnan kannalta epäedullisesti (ja naisten kannalta edullisesti), ja vihollisten animaatio on luultavasti ollut ulkoistettuna samalle studiolle joka animoi South Parkia. Joo, kyllä, tönkkömäinen tepastelu kuuluu South Parkin tyyliin. Mutta ei tämän pelin.

Silti peliin haluaa jostain syystä suhtautua keskimääräistä armollisemmin. Se on kuin pelien Bad Taste, kengännauhabudjetilla toteutettua Ö-luokan kauhua, jossa on sitä jotain joka vetoaa pelaajiin, varsinkin vanhempaan sukupolveen. Jos Matt Hazard oli selkeä parodia, Onechanbara: Bikini Samurai Squad kritisoi olemassaolollaan koko viihdeteollisuutta. Mutta samalla se kaatuu omaan sudenkuoppaansa, sillä kaupallisen tuotteen tulisi kaikesta huolimatta olla ainakin pelattava.

Onechanbara: Bikini Samurai Squadia on äärimmäisen rasittavaa pelata. Liikkeitä ei ole kuin kolme erilaista, eikä siskosten vaihtamisesta kesken kentän irtoa suurtakaan huvia satunnaisten kombojen lisäksi. Kaksinpeli irroittaa ainoastaan parit naurut, kunnes pelaajat alkavat tuijottamaan ruutua ja toisiaan tyhjällä katseella, pohtien tässäkö se oli? On myös kyseenalaista kuinka kauan dress-up modessa jaksaa viihtyä. Tässä pelimuodossa tytöt voi pukea haluamiinsa vaatteisiin - tai jättää pukematta... ehkäpä vastasin omaan kysymykseeni.

Tämä on mainos:

Kentät toistavat itseään ja pomotaistelut lähinnä haukotuttavat. Ääninäyttely ei ole mistään kotoisin, ja pelin tekstuurit kuuluisivat edellisen sukupolven konsoleille. Vaikka kuinka yritän kaivaa, Onechanbara: Bikini Samurai Squadista ei löydy yhtäkään hyvin toteutettua osa-aluetta jota voisi mainita. Siitä ei liiemmin löydy mitään pelillistä tekemistä, jota voisi edes kritisoida. Miekka tässä, zombi tuossa, paina nappia.

Loppujen lopuksi Onechanbara: Bikini Samurai Squad ei vieläkään vedä asioita tarpeeksi överiksi. Se lopettaa toiminnan kesken kuten suomalaiset draamasarjat - silloin kun pitäisi alkaa tapahtua. Tällaisenaan pelin tarkoitusta on vaikea ymmärtää. Se leikkii aikuisviihteellä tarjoamatta sitä, verisellä toiminnalla toteuttamatta sitä kunnolla, ja paatoksellisella juonella joka on kuitenkin huonosti kirjoitettu. On käsittämätöntä millä järkeilyllä julkaisija on ottanut niin suuren riskin, että se on päättänyt levittää peliä pitkin maailmaa Japanin sijasta, jossa tällainen menee ehkä juuri ja juuri läpi. Ja jos tämä arvostelu tuntui siltä, että siinä lähinnä kierreltiin peliä siitä varsinaisesti puhumatta, on sekin totta. Tästä pelistä ei ole mitään puhuttavaa. Yhdessä asiassa se silti onnistuu, mikä on saavutus sinänsä: se sai vähäpukeisten naisten katselun tuntumaan tylsältä.

Onechanbara: Bikini Samurai Squad
Onechanbara: Bikini Samurai Squad
Onechanbara: Bikini Samurai Squad
Onechanbara: Bikini Samurai Squad
Onechanbara: Bikini Samurai Squad
Onechanbara: Bikini Samurai Squad
Onechanbara: Bikini Samurai Squad
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Krhm... topografia
-
Unohdetaan itsestäänselvyydet, miksi minä en tunne mitään pelatessani?
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä