Suomi
Gamereactor
arviot
Overkill's The Walking Dead

Overkill's The Walking Dead

The Walking Dead laajenee yhteistyötä painottavaksi hiiviskeleväksi pyssyttelyksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Payday-kehittäjä Overkill Software haluaa tuoda menneiden vuosien suositun zombiammuskelun lajityypin uudelleen kartalle. Pelaaminen tuokin vahvasti mieleen Left 4 Deadin ja Dead Islandin, ja jossain määrin myös Dying Lightin.

Peli seuraa neljän selviytyjän edesottamuksia zombien kyllästämässä Washington D.C.:ssä. Alusta alkaen Grant, Maya, Aiden ja Heather ovat kaikki pelattavissa. Kaikilla on erilaiset taidot ja aseet. Toisin sanoen sarjakuvista tuttuja hahmoja ei ole mukana. Hahmot ovat päivitettävissä tehtävän jälkeen, mutta ei itse pelin keskusalueena toimivassa "hubissa". Moinen on sanalla sanoen kummallinen ratkaisu.

Erilaiset taidot ja käytössä olevat aseet on hallittava, mikäli mielii pysyä hengissä neljän pelaajan yhteistyötä painottavista tehtävistä. Yhteistyö on ehdottoman tarpeellista, sillä jo ensimmäinen kenttä saattaa osoittautua haasteelliseksi satunnaisessa seurassa. Yksin pelaaminen aivottomien tekoälykavereiden kanssa ei ole vaihtoehto.

Pelaaminen alkaa suoraan ilman minkäänlaista ohjeistusta eräänlaisella keskusalueella, jossa kootaan joukko kasaan ja kerätään edellisen tehtävän saldo. Ei ole selkeää, mitä keskusalueella pitää oikeastaan tehdä, joten seurauksena on hetken juoksentelu pitkin poikin aluetta. Lopulta selviää, että vihreä väri osoittaa paikan, josta seuraava tehtävä käynnistyy.

Tämä on mainos:

Tehtävät on suunniteltu hyvin pitkälti samalla tavalla kuin Left 4 Deadissa. Neljän pelaajan joukko kohtaa haasteita, joita asettavat niin erilaiset tavoitteet eli "objectivet", zombilaumat ja sen lisäksi vielä pahisjoukko The Family. Ihmisvastustajista onkin enemmän harmia kuin äkkiä osaisi kuvitella, sillä pelissä on mittari metelitasoa ilmoittamassa. Melun kasvaessa lisää zombeja hyökkää kimppuun, joka puolestaan houkuttelee muitakin pahiksia. Tuliaseet tuottavat ääntä, joten vastustajia kannattaa kaataa hiljaa Heatherin varsijousella tai sitten erillisillä lyömäaseilla. Hiiviskely kannattaa, koska se tekee tehtävien suorittamisen merkittävästi helpommaksi.

Overkill's The Walking DeadOverkill's The Walking DeadOverkill's The Walking DeadOverkill's The Walking Dead

Kaikki tehtävät ovat varsin tarkasti ohjattuja, sillä pelimaailma ei ole avoin. Jokainen tehtävä suoritetaan omalla kartallaan, eikä visuaalisesti maisemilla ole kauheasti eroa. Kaikki on harmaata, ja hajonnutta betonia on kaikkialla. Välillä aurinko pilkistää pilvien lomasta. Varsinaiset tavoitteet eli ne "objectivet" ovat ajoittain hauskoja, kuten esimerkiksi yhteistyössä muiden kanssa suoritettavat pulmatehtävät.

Pelaajan pudotessa maahan, voi support-pelaaja Maya käydä nostamassa poloisen pelaajan taas pystyyn. Jos kaikki pötköttelevät kentällä samaan aikaan, on koko tehtävä aloitettava uudelleen alusta. Tehtäviä saattaa hyvinkin joutua pelaamaan useamman kerran ennen läpäisyä, koska meno on oikeasti haastavaa eikä ohjeiden puuttuminen ainakaan auta asiaa.

Tämä on mainos:

Lyömäaseiden käyttäminen ei tunnu mitenkään erikoiselta, ja aseilla ampuminen onkin selvästi paremmin toteutettu. Kuitenkin se hiiviskely on ehkä pelin parasta antia, joten tuliaseisiin ei kannata kovinkaan paljon edes turvautua. Ammuksiakaan ei liikaa ole, joten tuunatun teräaseen mukana pitäminen on pakollista.

Pelaaminen on kaiken kaikkiaan erittäin itseään toistavaa. Tehtävien tavoitteet vaihtelevat, mutta peruspelaamisen kaava hahmottuu nopeasti, eikä siltä tieltä juuri poiketa. Taistelut eivät missään vaiheessa ole erityisen kiinnostavia, eikä tarinalla ole paljoa annettavaa. Lisäksi palvelimet ovat ajoittain epävakaat, jonka seurauksena pelaajat lentävät ajoittain ulos pelistä. Latausajat ovat aivan liian pitkät, sillä kestoa saattaa olla useampi minuutti.

On silti sanottava, että Overkill's The Walking Dead on ihan kohtuullista viihdettä hyvin kommunikoivien kavereiden kera pelattuna. Kunhan vain ei säikähdä ensimmäisen tehtävän hankaluutta.

Overkill's The Walking DeadOverkill's The Walking Dead
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Ihan hauskaa menoa, hiiviskely, hahmojen erilaiset taidot pakottavat erilaisiin pelitapoihin, osa "objectiveista"
-
Latausajat, epävakaat palvelimet, liian vaikea ilman kavereita, tekoälypelaajat lähes hyödyttömiä, pelattavuus toistaa itseään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Overkill's The Walking Dead kuopattiin

Overkill's The Walking Dead kuopattiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Starbreeze Studiosin Overkill's The Walking Dead julkaistiin marraskuun alussa 2018 PC:lle, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Myynnit ovat olleet surkeat, ja...

Starbreeze saneerauksen kohteena

Starbreeze saneerauksen kohteena

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Viimeiset pari vuotta ovat olleet vaikeita Starbreeze Studiosille, sillä Raid: World War II ja Overkill's The Walking Dead eivät lunastaneet niille asetettuja odotuksia....Ladataan seuraavaa sisältöä