Suomi
Gamereactor
ennakot
Overwatch 2

Overwatch 2 - suljetun alfan testi, ja huoleen on aihetta

PvP-puoli testissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Overwatch 2 -peliä odotetaan jo kuumeisesti. Se alkuperäinen julkaistiin vuonna 2016, ja siitä asti suosio on ollut suurta ja omistautunutta. Overwatch on kuitenkin muuttunut itseään toistavaksi jo aikaa sitten, koskapa Blizzard on samaan aikaan työstänyt jatko-osaa Overwatch 2. Tämä tuleva peli on puolestaan joutunut jo lukuisten lykkäyksien kohteeksi, mikä ei yleensä ennusta hyvää. Pääsin kokeilemaan etukäteen niin sanottua suljettua alfaa, ja syytä huoleen näyttää olevan.

HQ

Olen suuri Overwatchin fani, ja olen käyttänyt aikaani pelin parissa enemmän kuin uskallan myöntää. Intoni on kuitenkin vähentynyt muutaman viime vuoden aikana, ja siksi odotukseni jatko-osan suhteen ovat niin korkealla. Ydinpelattavuus on edelleen paikoillaan, ja sama pätee ulkonäköön, henkilöhahmoihin ja kenttäsuunnitteluun. Tulossa on edelleen eliittiluokan pyssyttelypeli, joka ei välttämättä olisi selvää jatko-osaa kaivannut. Kokonaisuus olisi silti selvästi hyötynyt live service -elkeistä hieman Destiny 2:n tai Apex Legendsin tyyliin. Blizard päätti jo hyvän aikaa sitten, ettei lisäsisältöä alkuperäiseen Overwatchiin enää tehdä. Siksipä Echo oli se viimeinen... yli kaksi vuotta sitten. Nyt on jo aika jollekin uudelle, ja isosti.

On silti myönnettävä, että muunlaista uutta sisältöä on saatu linjoille. Uusiksi tuunattuja henkilöhahmoja, uusia karttoja, uusia pelimuotoja ja kierrätettyjä tapahtumia. Kaikki viittaa kuitenkin siihen, että peli vetelee viimeisiään, ja tarkoituksena on vain selviytyä pinnalla siihen asti, kunnes jatko-osa tulee ja ottaa paikan. Tuntuukin siltä, että Overwatch 2:n eteen on uhrattu vuosia, kun saman ajan olisi voinut käyttää sen alkuperäisen Overwatchin virvoittamiseen ja elossa pitämiseen. Joka tapauksessa kansa odottaa merkittävää edistystä Overwatch 2:lta, ja sitä ei ole tulossa.

Tämä on mainos:
Overwatch 2

Overwatch 2 tuntuu siltä kuin se olisi Overwatch 1.5 tai Overwatch HD. Pelattavuus pyrkii selvästi säilyttämään ytimen ennallaan, ja näin lopputulos vaikuttaa identtiseltä. Kummallakin joukkueella on nyt yksi pelaaja vähemmän, ja näin ollen se pelaaminen on hieman muuttunut, mutta edelleen kyse on Overwatchista, eikä siitä mihinkään pääse. Niin ikään henkilöhahmoilla pelataan aivan kuin ennenkin, joskin poikkeuksena ovat Doomfist, Orisa, Bastion ja Sombra, joita on sieltä ja täältä muutettu. Muutokset eivät kuitenkaan juuri eroa siitä, miten Overwatchia on aiemmin muokattu. Niin ikään kartat tuntuvat identtisiltä. Osittain se ja tuo nurkka näyttää erilaiselta, ja ottelut saatetaan käydä eri vuorokaudenaikaan kuin ennen.

Overwatch 2 ei siis tunnu aidosti jatko-osalta. Uusi Sojourn on toki pelattavissa ja vaikuttaa kiinnostavalta aivan kuin moderni Soldier 76 kera kiväärin. Uusia karttoja ovat Circuit Royal, Midtown, New Queen Street ja Colosseo, joista kaksi viimeksi mainittua ovat vain uudessa pelimuodossa Push. Lisäykset ovat tervetulleita, mutta samaan aikaan ne olisi voinut lisätä huoletta alkuperäiseen Overwatchiin kuukausia sitten.

Ping-järjestelmä on mukana, ja se saa pohtimaan, miksi sitä ei ole vieläkään saatavilla alkuperäisessä Overwatchissa. Jatko-osa vaikuttaa siltä, että Blizzard on koonnut yhteen ja samaan pakettiin kaikki fanien toivomat pienet muutokset, kuten paremmat keinot kommunikointiin (eli se ping), uudistukset Control-pelimuotoon (eli poistamalla sen kokonaan) ja päivittämällä kritiikkiä keränneitä hahmoja (kuten Doomfistiä).

Tämä on mainos:
Overwatch 2

On silti muistettava, että peli toimii erittäin hyvin ja hiotusti. Lisäksi kaikki on esitetty siististi ja vaivattomasti. Ulkoisesti peli näyttää paremmalta, joskaan ei merkittävästi, ja ympäristöt ovat aiempaa parempia heijastuksineen ja uusine yksityiskohtineen. Samaa en voi sanoa uusista pelattavista hahmoista, koska niitä ei pääsyt testaamaan. HUD näyttää ottaneen taka-askeleita yksityiskohdissa, sillä tyyli on alkuperäistä Overwatchia yksinkertaisempi. Kyse ei ole sen enempää parannuksesta tai huononnuksestakaan: se on ainoastaan hieman erilainen. Sama tuntuu pätevän Overwatch 2 -peliin yleisemminkin. Se ei ole odotettu huima edistysaskel, se on vain pieni muutos nykyiseen. Näin siis ainakin PvP:n osalta.

Overwatch 2:n isoin juttu tuntuu olevan se tarinatila, ja luvassa on ilmeisesti samanlaista PvE-pelaamista kuin alkuperäisen Overwatchin erilaisissa kausitapahtumissa on nähty. Blizzard ei ole vielä ilmoittanut, millä tavalla Overwatch 2 julkaistaan, mutta koska Overwatch ei ole free-to-play, tuskin jatko-osastakaan sellainen tulee. Blizzard on ilmoittanut, että nykyiset Overwatchin pelaajat pääsevät mittelemään rinta rinnan Overwatch 2 -pelaajien kanssa PvP-pelimuodoissa. Lisäksi alkuperäisen Overwatchin pelaajilla olisivat käytössä ne Overwatch 2:n kartat ja pelattavat hahmot. Moinen vihjannee siihen, ettei jatko-osaa tarvitse edes ostaa päästäkseen uuteen sisältöön käsiksi. Näin ollen jatko-osan PvE-osuuden on oltava jotain todella ihmeellistä, tai päivitys täytyy muuten tehdä poikkeuksellisen kuluttajaystävällisesti, mikäli Blizzard aikoo julkaista Overwatch 2:n täysihintaisena pelinä.

Olen siis suuresti pettynyt pelaamaani Overwatch 2:n PvP Alphaan. Joka tapauksessa jatko-osalla on pitkä tie edessään, mikäli se mielii saada julkaisussaan ylistystä yli alkuperäisen pelin.

HQ
Overwatch 2Overwatch 2
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä