Suomi
Gamereactor
arviot
Palworld

Palworld (Early Access) paukuttaa kuin Pokémon aseiden kanssa

Isossa maailmassa on kaikki kerättävä kuin siinä Pokémonissa konsanaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Palworld tarjoilee paljon sellaista, mitä on nähty jo aiemmin. Mukana on kuitenkin myös sitä omaa juttua, vaikka sitä ei ihan heti kaiken seasta huomaisikaan. Kaikki ei suinkaan ole niin yksinkertaista kuin ehkä aluksi näyttää, mutta seikkaperäisen opastusosion ansiosta kaiken oppii nopeasti. Kun sitten alkuun on päästy rakentamalla oma leiri ja ottamalla kiinni muutama ensimmäinen olio eli "Pal", alkaa jotain valjeta. Pelaaminen on viihdyttävää, joskin myös itseään toistavaa ja aikaa vievää. Pelaajalta vaaditaan paljon kärsivällisyyttä ja kykyä luoda itse omat seikkailunsa. Ja mitä enemmän aikaansa pelille antaa, sitä paremmaksi se muuttuu.

Tarinaa ei ole. Pelaaja herää ja ryhtyy keräilemään tavaroita, rakentamaan ja myöskin kaappaamaan Pal-olioita. Tekeminen on hauskaa, joskin hidasta ja varsin kömpelöä. Suuri maailma kuitenkin kutsuu seikkailemaan. Palworld painottaa esineiden keräämistä siinä missä rakenteluakin. Olioita napataan häpeämättömästi nimetyllä Pal Spherellä. Paleja voi sitten käyttää taisteluissa, mutta ennen kaikkea tekemään työtä omassa leirissä, jossa muutenkin vietetään paljon aikaa.

Pal-olioita on maailmassa yli sata erilaista, ja elikoiden erilaiset kyvyt mahdollistavat niiden erilaisen käytön leirissä. Koko ajan on jotain tehtävänä. Keräämisen, rakentamisen ja Pal-olioiden nappaamisen yhdistelmä mahdollistaa sen, että jokaisen peli-istunnon aikana voi tehdä sellaista kuin mieli tekee. Melkein kaikki puuhastelu kartuttaa kokemuspisteitä, ja tekee niin pelaajasta kuin Pal-olioistakin vahvempia. Ajan myötä tulee rakennettua ja kerättyä enemmän, mutta samalla ne perustehtävät leirissä helpottuvat ja nopeutuvat. Omia Pal-olioita voi ottaa mukaan maailmaa tutkimaan, joskin ympäristö on melko autio. Parasta on tunne siitä, että koko ajan on jotain uutta kokeiltavana ja löydettävänä. Toivottavasti se ympäröivän maailman monipuolisuus paranee Early Access -vaiheen edetessä.

Tämä on mainos:

Raaka-aineita on riittävästi. Jos sitten löytää paikan, jonka lähellä on tarjolla kaikkea, voi laittaa pystyyn uuden tukikohdan. Vanhaa tukikohtaa ei voi siirtää, vaan rakennukset on tuhottava. Onneksi raaka-aineet saa takaisin käyttöönsä. Kannattaa siis koettaa löytää se paras mahdollinen paikka heti alussa.

Unreal Engine loihtii paljon kauniita maisemia, vaikka laatu onkin epätasaista. Ruudunpäivitys notkahtaa ajoittain, ja välillä erilaiset pinnat muuttuvat hyvin pirstaleisiksi pikseleiksi kesken kaiken. Käyttöliittymä kaikkine teksteineen on sotkuinen omassa leirissä toimiessa, kun ilmoituksia pulpahtaa esiin harva se hetki. Pal-olioiden käytös aiheuttaa välillä turhautumista. Elikot jäävät välillä kiinni eri paikkoihin omassa tukikohdassa, ja voivat nääntyä nälkään sen vuoksi. Nikkarointi vaatii ajoittain juuri tietynlaisia Pal-olioita, jotka saattavat vain kadota, ja päätyä suorittamaan jotain ihan muuta kuin sitä käskettyä työtä. Kyseessä on Early Access -peli, ja hiomista riittää vielä. Äänimaailmaan saisi myös panostaa, sillä nykyisellään peli on liian hiljainen. Selvä lisäys tunnelman luomiseen on tarpeen.

Maailmassa on paljon paikkoja, joihin voi pikamatkustaa vauhdilla, kunhan ne on ensin löytänyt. Toisin sanoen maailman suuresta koosta huolimatta paikasta toiseen liikkuminen on helppoa. Autiudesta huolimatta löydettävää ja nähtävää riittää. On silti pidettävä mielessä, että varsinaista tarinaa ei ole. Homman nimenä on ottaa kiinni uusia Pal-olioita.

Jonkinlaista juonellista tekemistä tarjoavat tornit, joista jokaisessa odottaa pomovastus. Näitä kohtaamisia varten on syytä valmistautua hyvin. Mitään muuta ei oikeastaan ole tarinallisesti, joten jokainen peli-istunto on juuri niin viihteellinen kuin pelaaja sen itselleen tekee. Itse pidin eniten rakentelusta, ja Pal-oliot tekevät ajan kanssa siitäkin sujuvampaa. Jos haluaa, voi laittaa Pal-oliot raatamaan itsensä kuoliaiksi työllä. Palworld on "Pokémon aseilla", ja niitä tuliaseita saakin lopulta Pal-olioiden käyttöön. Peli on jo melko pitkällä ennen kuin tämä tapahtuu, mutta kun tapahtuu, on se hauskaa. Joillekin elikoille voi pukea satulan ja lähteä ratsastamaan tai lentämään. Kun jaksaa näin pitkälle pelata, muuttuu maailman tutkiminen vieläkin hauskemmaksi.

Tämä on mainos:

Moninpelaaminen onnistuu, ja epäilemättä kehittyy edelleen Early Access -vaiheen edetessä. Toistaiseksi neljä pelaajaa voivat olla samassa maailmassa rakentelemassa. Kavereiden kanssa pelaaminen toimii jokseenkin hyvin. Ajoittain peli kaatuu tai kaverin peliin ei pääse liittymään. Kavereilta saa apua pomon kaatamiseen ja jonkin vaativan projektin loppuun saattamiseen. Hauskinta on kuitenkin vain puhua toiselle samalla, kun nikkaroidaan menemään. Aika kuluu nopeasti Palworldissa.

Early Access -vaihe on alkanut, ja selkeitä parannusalueita on havaittavissa. Toisaalta pohja on jo vankka. Palworld vaatii paljon kärsivällisyyttä, mutta myös palkitsee.

PalworldPalworldPalworldPalworld
PalworldPalworldPalworldPalworld
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Monipuolinen maailma, viihdyttävä, uutta tavaraa avautuu hyvällä tahdilla, tukikohdan rakentaminen on kivaa
-
Äänimaailma on köyhä, Pal-oliot ovat ajoittain häpeämättömiä kopioita, bugit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä