Suomi
Gamereactor
arviot
Panzer General: Allied Assault

Panzer General: Allied Assault

Panzer General oli 90-luvulla aikansa hienoimpia ja syvällisimpiä toisen maailmansodan strategiapelejä. Nyt 2009 jäljellä on enää nimi, sillä heksat ovat vaihtuneet lautapelin ruudukoiksi ja pikkusotilaat pelikorteiksi. Strategia ja vuoropohjaisuus ovat sentään ennallaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Panzer General: Allied Assaultin ideana on useimmiten vallata vastustajan kenttäpuolisko tai päämaja omasta korttipakasta vedettävillä yksiköillä ja erikoiskorteilla. Vaiheisiin jaetussa taistelussa koetellaan oman joukkueen hyökkäysvoimaa vihollisen puolustusta vastaan. Molempia voi parantaa pakasta löytyvillä erikoiskorteilla tai kortteja uhraamalla. Erilaisia mahdollisuuksia on korttien vaihtelevuuden takia paljon, ja varma voitto voi kääntyä tappioksi, jos parhaita korttejaan on valmis uhraamaan.

HQ

Jokaisella yksiköllä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, jotka liittyvät vahvasti sekä sen käyttötapaan että laudan erilaisiin ruutuihin. Esimerkiksi jalkaväki saa ison puolustusbonuksen kaupunkiruudussa ja tykistö voi antaa tehokasta tulitukea kaukaisempiin taisteluihin. Palasiin ja maastotyyppeihin jaetulla kentällä oikea sijoittuminen onkin ensiarvoisen tärkeää.

Mekaniikka mallintaa varsin virtaviivaisesti sekä perinteisen vuoropohjaisen lautapelin että toisen maailmansodan aikaisen sotimisen. Systeemi on helppo oppia, mutta vaikea hallita. Liittoutuneiden puolella pelattavan kampanjan aikana omaan pakkaan saadaan lisää erilaisia yksikkö- ja erikoiskortteja, joten edetessä on aina jotain uutta odotettavaa. Vaikeustaso tosin kasvaa kunnolla vasta loppupuolta lähestyessä.

Audiovisuaalisesti Panzer General: Allied Assault ei pahemmin säväytä. Animoitu pelilauta on perusnättiä tasoa, mutta mitään iskevää se ei tarjoa. Äänimaailma koostuu pitkälti sotilasmusiikista ja satunnaisista räjähdyksistä ja lausahduksista. Pieni lisäpanostus ulkoasun toteutukseen olisi tehnyt kokemuksesta mielekkäämmän, mutta mikään peli-ilon murhaaja se ei ole.

Panzer General: Allied Assault on vanhan sotaratsun nimeä surutta hyödyntävä konsolipelimuotoon väännetty lautapeli, mutta onneksi hyvä sellainen. Perusmekaniikka toimii hyvin, ja tarjoaa paljon vaihtoehtoisia toimintatapoja ja sopivan ripauksen satunnaisuutta pitääkseen pelaajan valppaana. Korttien keräilyssä on mielekkyyttä, vaikka oman pakan kasaaminen on hieman kankeaa. Peli pitänee kotisohvan kenraalit tyytyväisinä ainakin siihen asti, kun pelistä suunniteltu oikea lautapeliversio ilmestyy kauppoihin.

Tämä on mainos:
Panzer General: Allied AssaultPanzer General: Allied AssaultPanzer General: Allied AssaultPanzer General: Allied Assault
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pelimekaniikka, keräily
-
Audiovisuaalinen toteutus, Panzer General vain nimellisesti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Panzer General: Allied AssaultScore

Panzer General: Allied Assault

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Vanha vaari syntyi uudelleen lautapelinä, ja kokonaisuus on onnistunut yhdistelmä helppoa opittavuutta ja vaikeaa hallittavuutta.



Ladataan seuraavaa sisältöä