Suomi
Gamereactor
arviot
Persona 5 Tactica

Persona 5 Tactica ei saavuta samaa laatutasoa kuin muut lajityypin pelit

Olemme nähneet monia spin-off-kyhäelmiä Persona 5:stä, mutta miten Atlus käsittelee taktista toimintapeliä?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

En ole ollut suuri fani sen suhteen, kuinka paljon Atlus on lypsänyt heidän Persona 5 -sarjallaan, vaikka jotkut pelit ovat olleet hyviä. Meillä on ollut Dungeon Crawler Persona Q2: New Cinema Labyrinth, jossa suurimpana vetonaulana toimivat uudet Persona 5 -hahmot, olemme nähneet hack-and-slash -peliä Persona 5 Strikersin kanssa, olemme tanssineet Persona 5: Dancing in Starlightissa, ja olemme tehneet uusia vierailuja Persona 5 Royalin päätarinaan. Mutta kun he ilmoittivat taktisesta ja vuoropohjaisesta roolipelistä, se herätti silti kiinnostukseni. Tätä tyylilajia pidetään nykyään enimmäkseen elossa Fire Emblemin säännöllisillä julkaisuilla ja epäselvemmillä peleillä, kuten Disgaealla ja muutamalla muulla. Se on kuitenkin aiemmin ollut loistava sivujuonipeli suurille japanilaisille roolipeleille, kuten Final Fantasy Tacticsille ja Suikoden Tacticsille.

Persona 5 Tactica

Odotin myös Persona 5 Tactican olevan kuin nämä kaksi peliä: hitaahkoa toimintaa suurella ruudukkokuviolla, jossa on paljon valintoja. Kävi kuitenkin ilmi, että tämä sen sijaan toimii samassa hengessä kuin XCOM ja Mario + Rabbids. Jos olet pelannut jompaakumpaa näistä aiemmin, tunnistat heti kaavan täältä. Voit liikkua vapaasti laudalla niin pitkälle kuin hahmosi voi mennä. Jokaisella kierroksella se voi liikkua vain tietyllä alueella, mutta se voi juosta vapaasti. Joten jos sinusta tuntuu, että piilopaikka ei ole tarpeeksi hyvä, siirryt vain muualle. Ainoa asia, joka estää liikkeen jatkamisen, on hahmon hyökkääminen. Sen jälkeen se on lukittu samaan paikkaan seuraavaan kierrokseen asti. Sinun on suunniteltava, mihin kukin kierros päättyy. Jos et ole piilossa, vaan seisot keskellä ei mitään, hahmoosi paukutetaan enemmän reikiä kuin sveitsiläiseen juustoon. Sen sijaan sinun tulee lopettaa jokainen kierros seinän taakse tai esteen kupeeseen. Suoja voi olla mitä tahansa laatikoista pöytiin, ja näitä on saatavana puolikkaina tai täysikokoisina versioina. Jos olet piilossa esimerkiksi täysikokoisen kiven takana, saapuvat laukaukset blokataan täysin (takaa kimpoavat ammukset aiheuttavat silti vähennettyä vahinkoa). Puolikkaat esteet eivät estä laukausta, mutta vähentävät vahinkoa.

Pelin kokoonpano on melko yksinkertainen, mutta kehittäjät ovat tehneet hyvää työtä sisällyttäessään pääpeliin erilaisia ​​ominaisuuksia lisämausteeksi taisteluihin. Persoonat on tietysti otettava mukaan, koska se on koko pelisarjan pointti. Esimerkiksi samettihuone on palannut erilaisessa muodossa tarinan tapahtumien vuoksi Lavenzan johdolla. Siellä voit yhdistää kaksi tai kolme persoonaa uudeksi, jota hahmo voi tämän myötä käyttää. Jokaiselle hahmolle voi olla määritetty persoona, ja Tacticassa se lisää osumapisteitä, kykypisteitä ja erilaisia hyökkäyksiä. Lisäksi mukana on tiettyjä hyökkäyksiä, jotka tulevat kyseisen persoonan mukana. Peliin voi myös luoda uusia aseita yhdistämällä eri persoonia. Mutta siinä ei vielä kaikki: Baton Pass -ominaisuus siirtää hyökkäyksen toiselle hahmolle. Tacticassa se on sen sijaan eräänlainen pelastusköysi. Jos yksi kolmesta taistelussa käytettävästä hahmosta menettää kaikki osumapisteensä, ne voidaan korvata käyttämällä Baton Passia. Niitä on yleensä käytettävissä kolme taistelua kohden. Persona 5:n Baton Passin kanssa käytetyt lauseet, kuten "Downing" ja "One More" ovat saatavilla myös Tacticassa. Muistatko, kuinka sanoin, että sinun täytyy piiloutua? Jos sinä tai vihollinen ette ole piilossa ja hänen kimppuunsa hyökätään, hahmo putoaa "down"-tilaan ja hyökkääjä saa "yhden lisää". Tämä tarkoittaa, että hyökkääjä saa vielä yhden hyökkäyksen käytettäväkseen. Tämä voi tapahtua useita kertoja peräkkäin, jos onnistut lyömään muita avoimena olevia vihollisia.

Tämä on mainos:
Persona 5 Tactica

Viholliset ovat valitettavasti yksi pelin heikoimmista puolista. Suurimpaan osaan pelistä on saatavilla vain kolme erilaista vihollista. Näitä ovat pitkä ja kapea tarkka-ampuja, kookas muskelimies, joka pitää lähitaistelusta, ja pieni rumpali, joka tehostaa tovereitaan. Ne ovat täsmälleen samat kaikissa maailmoissa, paitsi vaatteet vaihtelevat eri alueilla. Muutamalla tasolla sisään hiipii erityyppisiä vihollisia, joista yksi on sumopainija, joka heittää tovereitaan (?) tai ninja, joka osaa teleportata, mutta melkein koko peli pelataan samoja kolmea vihollista vastaan. Pomot sen sijaan ovat laadukkaita ja mieleenpainuvia. En tietenkään spoilaa niitä täällä, mutta jokainen niistä on omanlaisensa ja niillä on suuri vaikutus tarinaan. Puhumattakaan pomomusiikista, nam. Jo Persona 5:ssä oli erinomaista musiikkia ja Atlus on nostanut panoksiaan täällä. Itse asiassa koko pelissä on upeaa musiikkia sekä vanhojen klassikoiden että uusien, tulevien klassikoiden parissa.

Persona 5 Tactica

Tarinaa ei muisteta klassikkona. Itse pidän siitä, mutta se ei ole enempää kuin hyvä. Se on eräänlainen jatko-osa alkuperäiselle pelille ja Phantom Thieves -jengi on kokoontunut Leblancille muistelemaan hyviä aikoja. Ryhmän viimeisen vuoden opiskelijat ovat muuttamassa muualle Suomeen ja he kertovat sen olevan tylsää, mutta silti he näkevät toisiaan joskus. Mutta vielä on tekemistä Jokerille, Morganalle ja muille, jotka ovat tässä pelissä söpöjä chibi-versioita. Visuaalisesti pelissä ei ole mitään valittamista. Heille valittu graafinen tyyli sopii todella hyvin ja leikkauskohtaukset ovat erittäin hyvin tehtyjä. Myös ääninäyttelijät tekevät jälleen kerran todella hyvää työtä. Joka tapauksessa, takaisin tarinaan. Hiljainen päivä kahvilassa saa äkillisen käänteen, kun oven ulkopuolelle tulee turkasen paljon valoa ja ääntä. Paikalla on myös ovi, joka muuttaa muotoaan. Ulkona odottaa jotain, jota voidaan kuvata 1800-luvun Pariisiksi. Aivan kuten kaikissa pelin valtakunnissa, palatsi on korvattu valtakunnalla, jossa on tyranni, ja kansa, joka haluaa vallankumouksen, mutta jostain syystä ei voi tehdä sitä. Täältä löydämme Marien, joka on täysin pakkomielteinen häiden ja sen oikean löytämisen suhteen. Täällä tutustutaan myös pelattavaan tulokkaaseen, Erinaan. Hän on ainoa henkilö hattujen maassa. Kyllä, heillä kaikilla on hatut päässään. Hän ei voi käyttää persoonia, mutta käytössä on muunlaisia ​​hyökkäyksiä. Hän johtaa kapinallisryhmää ensimmäisessä valtakunnassa ja tulee sen myötä tärkeäksi osaksi tarinaa. Siellä on myös mies nimeltä Toshiro Kasukabe. Vankien vapauttamistehtävän aikana naamioituneet sankarit löytävät hänet sellistä, mikä on outoa, koska hän on kadonnut todellisessa maailmassa. Tämä tapahtuu vähän ennen kuin hänestä odotetaan tulevan seuraava pääministeri. Ei ole yllättävää, että hän on tämän tarinan päähenkilö.

Tämä on mainos:
Persona 5 Tactica

Noin 30 tunnin mittainen tarina on synkkä, mutta sisältää tavanomaista Persona-huumoria. Mitä pidempään peli jatkuu, sitä tummemmaksi se muuttuu. Ja vaikka minun olisi ehkä pitänyt odottaa sitä tämän sarjan peliltä, uusi viehättävä tyyli sai minut odottamaan jotain kevyempää. Yksi ongelmistani ei ehkä ole tarinan sisältö, vaan se, miten se etenee. Tämä sarja on minulle ainakin yhtä paljon tukeutunut tutkimiseen ja erilaisiin sivutoimintoihin kuin pelkkään taisteluun. Persona 5 Tacticassa ei nimittäin ole tutkimista ollenkaan, sillä kaikki noudattaa samaa kaavaa. Valmistaudu Leblanciin ostamalla uusia aseita, päivitä hahmojen ominaisuuspuita ja keskustele. Paina sitten päästäksesi seuraavaan taisteluun. Ohita se, lue tonnimäärin tekstiä ja toista. Erittäin hyvin suunnitellut haasteet voivat pelastaa sinut tältä itseään toistavalta liikenneympyrältä. Nämä avautuvat vähitellen ja toimivat hyvin pieninä sivutarinoina, joissa taso on kuin palapeli. Taso on suoritettava ensimmäisellä kierroksella käyttämällä "yksi lisää" -vaihtoehto, työntämällä vihollisia oikeaan asentoon ja paljon muuta. Jotkut näistä haasteista todella vaativat sinua miettimään kaikkea huolellisesti.

Persona 5 Tactica

Persona 5 Tactica on hyvä peli taktisten roolipelien genressä, mutta se ei saavuta samaa korkeaa laatua kuin muut vastaavat pelit. Se myös kalpenee verrattuna sellaiseen peliin kuin Baldur's Gate 3, mitä tulee taktiikoihin, mikäli niitä haluaa verrata. Mutta siinä on paljon viehätysvoimaa ja se osaa sekoittaa hyvin synkkiä tarinoita huumorin joukkoon. Se onnistuu myös sekoittamaan Persona 5:ssä asioita, jotka eivät normaalisti sovi tämäntyyppisiin peleihin. Persona 5 Tactica ei ole mestariteos, mutta sitä kannattaa pelata, varsinkin jos sinulla on Game Pass, sillä se julkaistaan ​​siellä perjantaina.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Ilmiömäiset musiikit, hieno graafinen tyyli, hyvin tehdyt pomot, juoni on erinomainen
-
Erittäin heikkoa vaihtelevuutta vihollisissa, ei sisällä lainkaan tutkimista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä