Suomi
Gamereactor
arviot
Plants vs Zombies 2: It's About Time

Plants vs. Zombies 2: It's About Time

Kasviszombisopan toinen tuleminen on hyvä muttei täysin ongelmaton jatko-osa männävuosien klassikolle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Neljä vuotta sitten julkaistu tornipuolustus Plants vs. Zombies ampaisi kertaheitolla sekä kulttipeliksi että jättimenestykseksi. Lystikkäästi toteutetussa pelissä herttaiset ja persoonalliset kukat kepittävät ylle hyökyvien zombieronttien massoja mitä moninaisemmin keinoin. Kakkososa jatkaa samalla kaavalla, mutta yhdellä merkittävällä muutoksella: peli on nyt täysin ilmainen. Silläkin on kuitenkin hintansa.

Pelin juoni on vain tekosyy. Pähkähullu naapuri Dave söi niin hyvän tacon, että haluaa palata ajassa syömään sen uudelleen. Pienen laskuvirheen vuoksi aikakone laskeutuu ensin muinaiseen Egyptiin, sitten merirosvoaikaan ja sieltä villiin länteen. Ajassa matkaaminen antaa Plants vs. Zombies 2:lle runsaasti paukkuja pitää teemansa tuoreena pelin huomattavan pituuden ajan.

Jokaisessa aikakaudessa on itselleen ominaisia epäkuolleenrohjoja, joita vyörytetään pelaajan riesaksi tasaisin väliajoin. Pelaaja saa tietysti kasvitarhaansa jatkuvasti uusia taimia, jotka kampittavat kalmoja uusin keinoin. Mitä pidemmälle pelissä mennään, sitä paremmin on pelaajan rakennettava kasvitarhansa - mikä heinä laitetaan mihinkin ruutuun, mikä palko istuu vielä mukaan ja missä järjestyksessä tämä kaikki tehdään? Jokaisessa kentässä on jatkuvasti tekemistä, sillä kasvien istuttamisen lisäksi pelaajan on myös poimittava ruudulta jos jonkinnäköistä rahaa ja tilpehööriä.

Plants vs Zombies 2: It's About Time
Tämä on mainos:

Pelaajalla on myös käytössään erikoiskikkoja, kuten kasvien toimintaa muutamaksi sekunniksi tehostavia ravinneliuoksia tai rahaa vastaan aktivoitavia, tuhottoman tehokkaita powerupeja. Ensimmäisiä poimitaan tietynlaisista zombeista ilmaiseksi joten ne ovat uusiutuva luonnonvara, mutta rahaa kertyy sen verran hitaasti, että powerupien tykittäminen on niiden tehosta huolimatta aina harkinnan alla.

Yllättävän moni asia Plants vs. Zombies 2:ssa kytkeytyy itse asiassa rahaan. Peli on siis täysin ilmainen, ja ottaen huomioon miten monipuolinen kokonaisuus se on, ilmaisuus on liki epäilyttävää. Kokonaisuuteen onkin koira haudattuna, sillä peli kannustaa mikro-ostoksiin joka välissä. Rahalla saa aikakaudet kerralla auki, parhaat kasvit heti käyttöön ja powerupeja niin paljon kuin sielu sietää. Mikäli haluaa pitäytyä ilmaisessa huvissa, luvassa on paljon vanhojen kenttien toistoa ja turhauttavaa puurtamista.

Jokaisessa aikakaudessa on kasa portteja, joiden takana piilee houkuttelevia aarteita, kuten uusia kasvityyppejä. Portit tarvitsevat avaimia, joita kerätään kentistä. Yhden aikakauden portteihin uppoaa tusinan verran avaimia. Yhden aikakauden läpikäymisestä saa ehkä neljä avainta. Miten saa lisää avaimia? Pelaa vanhoja kenttiä uudelleen avainten toivossa tai ostaa niitä oikealla rahalla.

Sama pätee tähtiin. Tähdet avaavat tähtiportin aikakausien välille. Muinaisesta Egyptistä piraattisaarille vievä tähtiportti käynnistetään 15 tähdellä. Montako tähteä Egyptin läpipelaamisesta saa? Neljä. Miten tähtiä saa lisää? Aivan oikein: pelaamalla vanhoja kenttiä uudelleen tai upottamalla peliin oikeaa rahaa.

Tämä on mainos:
Plants vs Zombies 2: It's About Time

Plants vs. Zombies 2:n koko sisällön voi siis kyllä pelata täysin ilmaiseksi, mutta samojen kenttien jauhamiseen menee niin paljon aikaa, että peli-ilo loppuu jossain vaiheessa. Parhaita kasveja ei ilmaispelillä tule saamaan, mutta kun moisten palkojen avaaminen maksaa 2-3 euroa per taimi, ei niiden ostaminen juuri houkutakaan.

Marinat ovat osin oikeutettuja, osin eivät. Kyseessä on kuitenkin ilmainen peli, joka taatusti antaa useammaksi tunniksi riemua kelle tahansa, joka pitää huumoripitoisesta tornipuolustuksesta. Ilmaisuuden ansiosta ei tarvitse edes ostaa sikaa säkissä, vaan peliä voi testata ihan huvin vuoksi. Jos näkemästään tykkää, samojen kenttien jurnuttamisen välttämisestä voi hyvin pulittaa muutaman euron. Ja onhan se nyt vaan hyvä peli.

Plants vs Zombies 2: It's About Time
Plants vs Zombies 2: It's About Time
Plants vs Zombies 2: It's About Time
Plants vs Zombies 2: It's About Time
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ilmaisuus, huumoripitoinen toteutus, aikakausien persoonallisuus
-
Samojen kenttien jauhaminen, samojen kenttien jauhaminen, samojen kenttien jauhaminen.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä