Suomi
Gamereactor
arviot
PUBG: Battlegrounds

PlayerUnknown's Battlegrounds (iOS/Android)

Ruotsin Gamereactorin päätoimittaja testasi mobiilisen Battle Royalen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäisen persoonan räiskinnän pelaaminen pelkällä kosketusnäytöllä on hieman samanlaista kuin biljardin pelaaminen narunpätkällä. Oikeanlaisilla asetuksilla ja runsaalla määrällä kärsivällisyyttä niin PlayerUnknown's Battlegrounds kuin Fortnitekin ovat muuntautuneet mobiilipeleiksi varsin onnistuneesti. Nyt kahden viikon pelaamisen jälkeen on aika kertoa, miten hyvin Brendan Greenen eepos istuukaan puhelimelle.

Mobiilinen PlayerUnknown's Battlegrounds on Fortniten lailla täysimittainen pelikokemus myös mobiilisessa muodossa, eli mukana on kaikki samat ominaisuudet kuin isoillakin koneilla. Suoritus on sitä luokkaa, että moista on syytä arvostaa.

Ruudulla on yksi puoliksi näkyvä ympyrä vasemmassa alalaidassa jalkojen ohjaamista varten, ja oikeassa alakulmassa on patruunasymboli merkitsemässä aseella ampumista. Ympärille katsominen vaatii patruunasymbolin yläpuolisen alueen tökkimistä, ja tässä on syytä pitää varansa. Vähiä kuteja ei kannata ammuskella vahingossa taivaisiin, ja samalla se oma paikkakin paljastuu muille pelaajille. Mobiilinen PUBG on paljon vaativampi ohjattava kuin mobiilinen Fortnite, ja kaikkiaan ohjaus on selvästi vaikeampaa kuin PC:llä tai Xbox Onella. Kuitenkin noin kolmen tunnin harjoittelun jälkeen homman nimeen alkoi päästä jyvälle, ja vaikka tuona aikana ammuskeltiin pelkkiä tekoälyn ohjaamia botteja, oli pelaaminen silti hauskaa. En selviytynyt voittajaksi tuona aikana kertaakaan.

Pelin idea on se sama kuin aina ennenkin. 100 pelaajaa hyppää lentokoneesta, etsiskelevät maastosta tavaroita ja tavoitteena on jäädä viimeisenä henkiin. Playerunknown's Battlegrounds koukuttaa iPhonella siksi, että peli on helposti lähestyttävä ja hauska. Kutistuva pelialue pakottaa kaikki sata pelaajaa liikkeelle, joten pitkäaikainen linnoittautuminen ei ole vaihtoehto.

Tämä on mainos:

Huonona puolena on notkahteleva ruudunpäivitys, eikä tekninen suoriutuminen muutenkaan ole Fortniten tasolla. Tähtääminen on myös kilpailijaa hankalampaa. Muuten Bluehole Studio on onnistunut luomaan onnistuneesti mobiilisen version Battle Royale -eepoksestaan. Verrattuna muihin "ilmaisiin" mobiilipeleihin PUBG on selvästi eräs parhaista. Se on huiman kokoinen täynnä sisältöä, eikä pelikokemusta missään vaiheessa hankaloiteta ruudulle loikkaavilla mainoksilla.

PUBG: BattlegroundsPUBG: BattlegroundsPUBG: BattlegroundsPUBG: Battlegrounds
HQ
HQ
Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Yksityiskohtaiset pelimekaniikat, hyvä grafiikka, mielenkiintoiset päivitykset
-
Vaikeasti opittava ohjaus, notkahteleva ruudunpäivitys
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä