Suomi
Gamereactor
ennakot
Pokémon Sword/Shield

Pokémon Sword/Shield E3-ennakossa

Mitä onkaan luvassa siihen seuraavaan Pokémoniin?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo Switchin odotettu Pokémon Sword/Shield julkaistaan 15. marraskuuta 2019. Peli sijoittuu Galar Regionille, joka muistuttaa hyvin paljon Britanniaa. Kehityksestä vastaa jälleen kerran Game Freak, ja pelaajat pääsevät taas samoamaan maita ja mantuja napatakseen niin uusia kuin vanhoja tuttujakin taskuhirviöitä. Gamereactor pääsi itse kokeilemaan peliä ennakkoon tämän kesän E3-messuilla.

Galar Region on erilainen kuin mihin Pokémon-peleissä on tähän saakka totuttu. Taskuhirviöt ovat nyt maastossa valmiiksi näkyvissä, ja ominaisuus esiteltiin jo Pokémon Let's Go -peleissä. Uusi Wild Area on sellainen, että uusien taskuhirviöiden nappaaminen on aiempaa mukavampaa. Wild Area ulottuu halki useamman kaupungin, joten aluetta voi tutkia ja samoilla tuntikausia keskeytyksettä.

Toisin kuin aiemmissa peleissä, Sword/Shieldin sääolosuhteet vaikuttavat suoraan siihen, millaisia taskuhirviöitä voi nähdä. Esimerkiksi sateella näkee enemmän vesi-Pokémoneja, ja lumimyräkän yllättäessä kohtaa enemmän jäätyypin taskuhirviöitä. Uusi vihellysmekaniikka mahdollistaa tietynlaisten Pokémonien houkuttelemisen, ja samalla toisten karkottamisen. Se ei vielä ole tiedossa, pystyykö viheltelemällä houkuttelemaan joitakin aivan tiettyjä olioita.

Alueella samoillessaan pelaaja voi vapaasti ohjata kameraa, mikä helpottaa salaisuuksien löytämistä. Game Freak on varmistanut, että vanha tuttu polkupyörä on mukana paikasta toiseen liikkumista varten. Rotom vaikuttaa paitsi pelissä olevaan mobiililaitteeseen, myös avustaa polkupyörän lataamisessa. Tällöin käytössä on uusi boost-toiminto ajokissa. Erikoisinta on silti polkupyörän kyky kellua ja ajaa veden päällä.

Tämä on mainos:

Demossa koin kouluttajakohtaamisen Nessan Water Gymilla. Ennen Nessan itsensä kohtaamista piti ratkaista pulma, joka sitten avasi oven hänen luokseen. Tämä tarkoitti vesiputousten manipulointia kytkimillä. Siinä sivussa piti kohdata useita kouluttajia, joista jokainen käytti vesityypin Pokémoneja. Lukuun ottamatta parempaa grafiikkaa ja uusittuja animaatioita kaikki vaikutti toimivan hyvinkin perinteitä kunnioittaen.

Merkittävin uudistus tuntui olevan kaksi uutta huomaamaani Pokémonia. Toinen oli sähkötyypin corgi-koira Yamper, ja se toinen oli pinkin ja purppuran värinen Impidimp, joka näytti apinamaiselta keijulta tai tontulta.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield

Varsinainen taistelu Nessan kanssa oli hieman erilainen kuin mihin olin aiemmissa peleissä tottunut. Kohtaaminen käydään suurella stadionilla, jonka lehtereitä fanit kansoittavat. Nessa itse käytti kahta Pokémonia: vesityypin Goldeenia ja uutta Drednaw'ta, joka on käytännössä panssaroitu kilpikonna. Drewnaw osoittautuikin kovaksi haasteeksi, ja Nessa lisäksi vielä Dynamaxasi sen.

Tämä on mainos:

Dynamaxing on uusi pelimekaniikka, joka korvaa Mega Evolutionin ja Z-Movet. Aktivoituessaan haluttu Pokémon kasvaa nopeasti suureksi, jolloin se tekee itse enemmän vahinkoa, ja samaan aikaan kestää itse selvästi enemmän vahinkoa. Vaikutus kestää vain kolmen vuoron ajan, ja toiminnon varomaton käyttö saattaa maksaa voiton.

Kokonaisuutena demosta jäi mieleen ennen kaikkea vaikeustason nopea nousu. Jokainen ennen Nessaa itseään kohdattu taisto sujui helposti, mutta sitten nousikin seinä vastaan. Asia on huomionarvoinen siksi, että muutamat viimeiset Pokémon-pelit ovat painottaneet enemmänkin pelaamisen helppoutta ja sujuvuutta.

Game Freakin suurin lisäys seuraavaan Pokémoniin on varmasti sen erilaiset verkkotoiminnot. Kouluttajat voivat olla toistensa kanssa tekemisissä ikään kuin olisivat samoissa auloissa, joka mahdollistaa ainakin teoriassa vaihtokaupat, taistelut ja muuten vain sosiaalisen olemisen. Mukaan lisätty Y-Com toimiikin niin paikallisesti kuin verkossakin. Kun toinen pelaaja on saapuvilla, ilmoittaa alakulman symboli tämän aikeet.

Odotettavissa on myös raid-tappeluita voimakkaita Pokémoneja halajaville. Taivaalla näkyy punaisia valopisteitä, joka ilmoittaa kouluttajille Pokemonien luolan. Näissä taistoissa neljä kouluttajaa haastaa Dynamaxatun vahvan villin Pokémonin, jolla on omia erikoiskykyjään. Voitto toki vaatii kaikkien neljän pelaajan yhteistyötä, jonka jälkeen taskuhirviön voi joko koettaa napata, tai sitten tyytyä jaettaviin palkintoihin haasteen suorittamisesta.

Kaiken kaikkiaan Pokémon Sword/Shield näyttää olevan muotoutumassa sellaiseksi roolipeliseikkailuksi, jota fanit ovat odottaneet. Uudet ominaisuudet ovat sen verran moninaiset, että niiden luulisi pitävän pelisarjan veteraanitkin tyytyväisinä.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä