Suomi
Gamereactor
arviot
Pokémon Sword/Shield

Pokémon Sword/Shield: Isle of Armor

Isle of Armor on Pokémon Sword/Shieldin se ensimmäinen laajennus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pokémon Sword/Shield teki joitakin suuria muutoksia tuttuun pelisarjaan. Isoin juttu oli kuitenkin se, että peli sai oma kausipassinsa. Isle of Armor on se ensimmäinen laajennus, ja pelaajien tie vie Isle of Wightin inspiroimalle alueelle Galar Regionilla.

Tähän laajennukseen pääsee käsiksi riippumatta siitä, miten pitkälle emopelissä on edennyt. Kohdattavien taskuhirviöiden taso sopeutuu pelaajan keräämiä pelimerkkejä vastaavaksi, joten haastetason pitäisi olla sopiva jokaiselle.

Isle of Armor lisää mukaan 100 uutta Pokémonia, jotka kuuluvat kaikkiaan seitsemään eri sukupolveen. Mukana on vanhoja suosikkeja kuten Luxray, Alkazam ja Skarmony. Harmillisesti uusia Pokémoneja on ainoastaan neljä. Tai oikeastaan viisi, jos mukaan lasketaan vielä lisäämistään odottava myyttinen Zarude. Lisäksi mukana on kourallinen uusia Gigantamax-muotoja. Kaikki uudet taskuhirviöt ovat hankittavissa myös peruspelissä kaupankäynnillä. Toisin sanoen laajennuksen hankkiminen ei ole pakollista.

Tämä on mainos:
Pokémon Sword/Shield

Uusi saari on se koko lisäosan tähti. Rakenteensa puolesta saari on avoin aivan kuten Wild Area. Saari sitoo yhteen joukon erilaisia alueita. Luvassa on hämäriä luolia, hiekkaisia aavikoita ja ötököiden täyttämiä metsiä. Välillä karttaan turvautuminen on pakollista, sillä eksymään pääsee kyllä. Kohdattavat Pokémonit ovat aiempaa monipuolisempia käytökseltään. Esimerkiksi Sharkpedot jahtasivat minua veteen uskaltautuessani.

Se huonoin puoli on, että tarinallisella osuudella on mittaa kaksi tuntia. Ideana on matkata saaren Master Dojolle, ja suorittaa sarja tehtäviä ansaitakseen dojon pomon ja entisen liigamestarin, Mustardin, hyväksyntä. Tehtävät eivät loista millään tavalla, sillä niissä vain mennään paikasta A paikkaan B, ja palataan sitten takaisin pisteeseen A. Lopuksi tarjoillaan kivuton Gigantamax-taistelu, ja siinäpä se.

Palkkioksi saa yhden legendaarisen Pokémonin Kubfu, ja sitten lähdetään maisemia katselemaan ystävyyttä rakentaen. Tämän uuden suhteen syventäminen vaatii ainakin tasoa 70. Moinen saattaa kestää kymmeniä tunteja. Koska laajennuksen vaikeustaso sopeutuu pelaajalle sopivaksi en ymmärrä, miksi tällainen keinotekoinen hidaste on mukaan laitettu.

Tämä on mainos:
Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield

Tarinan ohella kartutetaan toki sitä omaa Pokédexiä. Lisäksi mukana on 150 piilotettua Alolan Diglettia, ja näiden löytämisestä palkitaan aiemmin saavuttamattomissa olleilla alueellisilla muunnoksilla. Aikaansa voi myös kuluttaa keräämällä Wattseja, ja viemällä ne sitten takaisin Master Dojolle. Halutessaan voi ostaa automaatin, ja saada näin alennusta terveysjuomista. Saarella on myös parturi oman tyylin muokkaamista varten.

Paljon pyydetty ominaisuus tekee paluun, eli mahdollisuus laittaa omat Pokémonit seuraamaan maailmassa samoillessaan. Toteutus on kuitenkin jätetty puolitiehen, sillä taskuhirviöt kulkevat etanan vauhtia, ja alati katoavat ja ilmestyvät uudelleen. Mukava uusi ominaisuus on Max Soup, jonka avulla voi muuntaa valittuja Pokémoneja erikoisiin Gigantamax-muotoihin. Joitakin on löydettävissä ainoastaan raid-tehtävissä. Tällä tavalla on mahdollista saada itselleen Max Soupin avulla ne, jotka on muuten missannut.

Pokémon Sword/Shield: Isle of Armor sisältää hyviä ominaisuuksia, jos kohta huonojakin. Saari itsessään on mukava, ja mukana on joitakin uusia ominaisuuksia. Tarina sen sijaan on liian lyhyt, ja oikeastaan tarpeeton. Pokémon Homen ja pelin sisäisen kaupankäynnin ansiosta on kuitenkin niin, ettei laajennuksen hankkiminen on pakollista edes niille, jotka haluavat pelissä kaiken kerätä. Toivottavasti se seuraava laajennus Crown Tundra ei noudata orjallisesti Isle of Armorin kaavaa.

HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Mukava uusi ympäristö, muutamat uudet lisäykset
-
Uusien lisäyksien hankkiminen ei edellytä laajennuksen pelaamista, tarina on liian lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä