Suomi
Gamereactor
arviot
Pokémon Sword/Shield

Pokémon Sword/Shield: The Crown Tundra

Paluu astialle Sword/Shieldin toisessa laajennuksessa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pokémon Sword/Shieldin ensimmäinen laajennus Isle of Armor jätti ristiriitaiset tunnelmat. Olihan se mukavaa saada uusi Wild Area, ja useita uusia taskuhirviöitä napattavaksi, mutta tarinasta puuttui syvyyttä ja kaikki oli tehty muutamassa tunnissa. Näistä syistä alensin odotuksia, kun toinen laajennus The Crown Tundra saapui. Tämä uusi laajennus on onneksi askel oikeaan suuntaan.

Crown Tundralle saavuttaessa kohdataan Peony, joka on entinen salipomo. Hän näyttää erehdyttävästi Chairman Roselta. Lisäksi kohdataan myös Peonyn teini-ikäinen Peonia-tytär. Hän lähtee pian omille teilleen jättäen pelaajan ja Peonyn seikkailemaan lumisissa maisemissa. Uudella alueella on omat mysteerinsä, ja huhuja liikkuu legendaarisesta taskuhirviöstä. Tarina on vain kahden tunnin mittainen, mutta se on silti paljon viihdyttävämpi kuin edeltäjänsä. Eikä kaikkea ole edeltäjän tavoin kuorrutettu itseään toistavilla sivutehtävillä.

Legendaaristen taskuhirviöiden etsiminen ja nappaaminen on ideana hauska, mutta käytännössä ei niinkään. Jouduin etsimään kolme erilaista aluetta ja 50 erilaiset jäljet ilman, että niissä oli sen ihmeemmin mitään eroa. Regi-taskuhirviöiden löytäminen oli paljon hauskempaa, koska niiden edellytyksenä oli arvoituksien ratkaiseminen. Liian vaikeita arvoitukset eivät olleet, mutta vaativat silti oman ajatustyönsä.

Tämä on mainos:

Ultra Beastit Sun/Moonista ja kaikki legendaariset (joita ei ole mukana toisessa laajennuksessa) ovat löydettävissä Dynamax Adventuresissa. Toiminta on samanlainen kuin Max Raid -taistoissa, joskin vaativat hieman enemmän valmistautumista. Maksimissaan kolmen muun pelaajan kanssa yhdessä on tapeltava kolmen Dynamax-taiston sarjoja, ja lopuksi kohdataan se varsinainen legendaarinen Pokémon. Jos oman tiimin Pokémon pyörtyy enemmän kuin neljä kertaa, tai jos yksi taisto kestää kauemmin kuin neljä erää, tulee lähtö, ja koko tehtävä on aloitettava alusta.

Pokémon Sword/ShieldPokémon Sword/ShieldPokémon Sword/Shield

Luolastoon saapumisen jälkeen tiimin on valittava neljästä satunnaisesti arvotusta Pokémonista. Tavoitteena on muodostaa tasapainoinen joukkue erilaisia taskuhirviötyyppejä. Joukkueen jäsenet myös äänestävät, mikä tie otetaan kuljettavaksi taistojen välillä. Jokainen tie paljastaa, minkä tyypin Pokémon kohdataan seuraavaksi. Pidin Dynamax Adventuresista, sillä niitä on mukava pelata moneen kertaan. Samalla ne pakottavat pelaamaan yhdessä muiden kanssa enemmän kuin aiemmat Max Raid -taistot.

Laajennuksessa on mukana viisi uutta legendaarista taskuhirviötä (Calyrex, Glastrier, Spectrier, Regidrago ja Regieleki) ja neljä uutta alueellista muunnelmaa (Articuno, Zapdos, Moltres ja Slowking). Mukana on lisäksi yli 100 aiempien sukupolvien Pokémonia. Tämä on hieno juttu.

Tämä on mainos:

On silti sanottava, että pelialueena Wild Area mukaan lukien Isle of Armor oli parempi kuin Crown Tundra. Aiemmat ympäristöt olivat selvästi vaihtelevampia. Crown Tundrassa suurin osa alueesta on tietenkin lunta. Silti paikkojen tutkiminen on mukavaa, ja maisemat ovat kauniita. Musiikki on oikein mahtavaa. Korkeuseroja on niin ikään aiempaa enemmän vuoristoineen.

Pokémon Sword/Shield

Peruspelin ja molemmat laajennukset läpäiseviä odottaa sitten Galarian Star Tournament. Kyseessä on 2v2-turnaus, jossa pääsee kaveeraamaan menneiden salipomojen muiden kilpailijoiden kanssa. Kaikki henkilöhahmot reagoivat eri tavoilla riippuen siitä, kuka vastaan asettuu. Galarian Star Tournamentin suurin puute on kuitenkin sen vaikeustaso. Luvassa pitäisi olla kaikkein kovinta haastetta, mutta pääsin rallatellen läpi ilman ongelmia vastahankkimillani legendaarisilla Pokémoneilla.

Täydellinen laajennus se ei ole, mutta Crown Tundra osoittaa, miten paljon Pokémon-laajennuksissa voi olla potentiaalia oikein tehtynä. Harmillisesti mitta on todella lyhyt, eikä Galarian Star Tournamentin vaikeustaso lunasta odotuksia. Mutta on nyt ainakin paljon uusia Pokémoneja kerättäväksi.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kaikki aiemmat legendaariset Pokémonit ja Ultra Beastit mukana, Dynamax Adventures on siisti homma, mukava tarina
-
Tarina on liian lyhyt, Galarian Star Tournament on liian helppo, joidenkin legendaaristen nappaaminen on yksitoikkoista puuhaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä