Suomi
Gamereactor
arviot
Portal Knights

Portal Knights

Rakentelua ja seikkailua suomeksi hieman Minecraftin hengessä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Keen Gamesin lapsenomainen rakentelu- ja seikkailupeli Portal Knights julkaistiin jo aiemmin tänä vuonna PC:lle. Konsoleita suosivat joutuivat odottamaan koko kevään, mutta nyt odotus on ohi. Portal Knights tarjoaa kovasti Minecraftista ja Stardew Valley'sta innoittunutta rakentelua ja seikkailua kokonaan suomeksi tekstitettynä.

Portal Knights on selvästi suunnattu nuoremmalle yleisölle. Lapsenomainen grafiikka, kirkkaat värit, pyöreät muodot, suurikokoinen teksti ja suomen kieli puhuvat kaikki sen puolesta, että perheen nuoremmatkin ovat tervetulleita. Suomeksi toteutettua lokalisointia ei voi parhaalla tahdollakaan luonnehtia laadukkaaksi, mutta samaan aikaan osaan arvostaa yritystä. Sitä paitsi homma toimii ihan kelvollisesti suomeksi. Äänimaailma ei pärjää yhtä hyvin ulkoasun kanssa. Meno on pääasiassa hyvin hiljaista, mutta onneksi erilaisia äänitehosteita on riittävästi tuomaan sitä niin sanottua siellä olemisen tuntua.

Ongelmana nuoremmille pelaajille tulee olemaan Portal Knightsin rakenne. Peli nimittäin ei sisällä selvää tehtävälokia, jolloin viihtyminen jää melko pitkälti pelaajan itsensä tehtäväksi. Tämän lisäksi rakenteluun tarvittavien aineksien haaliminen ja toteuttaminen edellyttävät varsin pitkälle ennakoivaa suunnitelmallisuutta, jota vasta hiljan lukemaan oppineilla lapsilla tuskin vielä on. Esimerkiksi sorvipenkin aineksia täytyy etsiskellä monesta paikasta, eikä tarvittaviin raaka-aineisiin välttämättä törmää luonnollisesti vain peliä pelaamalla.

Portal KnightsPortal KnightsPortal KnightsPortal Knights
Tämä on mainos:

Portal Knights koostuu kuutioisista pienistä maailmoista, joita yhdistävät toisiinsa ulottuvuusportit. Näissä maailmoissa voi sitten taistella pahiksia vastaan, kaivaa maata, kaataa puita, nikkaroida uusia esineitä ja tehdä kohdattaville sivuhahmoille erilaisia hanttihommia. Rajoituksia ei ole, mutta toisaalta eipä ole juuri etenemisohjeitakaan. Tämä aiheuttaa varsinkin alkuvaiheessa harhailua ja ihmettelyä. Ymmärrän kyllä senkin, että monelle juuri tämä ihmettely ja tutkiminen saattavat olla koko pelin eräs vetoavimmista ominaisuuksista. Kourallinen pomovastuksiakin kohdataan. Pitää ehkä sanoa onneksi, sillä taistelumekaniikka on yksinkertaisuudessaan ja kankeudessaan jäänyt lapsipuolen asemaan rakentelun rinnalla.

Hahmonkehitystä harrastellaan, ja heti alusta asti. Ensin tehdään itsensä näköinen hahmo, ja sitten valitaan yksi kolmesta luokasta. Nämä ovat soturi eli miekkamies, metsänvartija eli jousiampuja ja maagi eli loitsija. Kokemuspisteiden karttuessa voi halutessaan monipuolistaa omaa pelaamista myös muiden hahmoluokkien kyvyillä, joten alussa tehty valinta ei sanele koko loppuajan pelityyliä.

Verkossa pelatessa omaan maailmaansa voi kutsua kavereita. Ei ole mitenkään yllättävää, että luotettavassa seurassa meno muuttuu miellyttävämmäksi yksinpeliin verrattuna. Kaverin kanssa myös näennäinen päämäärättömyys on vähäisempää.

Portal Knights on mukava seikkailu- ja rakentelupeli, jossa viihtyminen on pitkälti pelaajan omalla vastuulla. Ulkoasu ja suomenkielinen tekstitys viittaavat lapsille suunnattuun tuotteeseen, mutta pelin rakenne saattaa silti olla hieman liian vaativa nuorimmille pelaajille.

Tämä on mainos:
Portal KnightsPortal KnightsPortal KnightsPortal Knights
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Selkeä ja värikäs ulkoasu, moninpelituki, suomeksi lokalisoitu...
-
...joskin käännös jättää toivomisen varaa, edistyneempi nikkarointi voi olla liian hankalaa perheen pienimmille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä