Suomi
Gamereactor
arviot
Rainbow Six: Siege

Rainbow Six: Siege

Ubisotin taktinen pyssyttely on saanut päivityksen uudelle konsolisukupolvelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Uuden sukupolven konsolit ovat olleet markkinoilla kuukauden verran. Jotkut pelit onkin päivitetty erikseen ja huolella uuden sukupolven loistoon. Yksi tällainen päivityksen saanut peli on Ubisoftin taktinen pyssyttely Rainbow Six: Siege. Ulkoisesti peli näyttää paremmalta kuin koskaan ennen. Arvioin pelin nykykunnon Xbox Series X -konsolilla joko tasolla 4K tai 120 fps.

Mitä uutta uuden polven päivityksessä on? Päivitys on ilmainen, jos siis pelin on jo valmiiksi hankkinut. Pelaamisen käy joko tasolla 4K + 60 fps (Resolution mode) tai ylösskaalattu 4K + 120 fps (Performance mode). Xbox Series S -konsolilla vaihtoehtoina ovat 4K + 60 fps tai 1080p + 120 fps.

Xbox Series X -konsolilla Resolution mode näyttää paremmalta, mutta koska itse pelissä reaktioajalla on merkitystä, kannattaa pelata ennen kaikkea Performance modella. Tällöinkin peli näyttää oikein hyvältä, mutta se sujuvuus on kaiken a ja o.

Tämä on mainos:
Rainbow Six: SiegeRainbow Six: SiegeRainbow Six: Siege

Siegea konsolilla pelatessa tähtääminen on aina tuntunut hieman kankealta. Pyssyttelypelien asiantuntijat tietävät, miten paljon paremmin tähtäämisen tuntuman tekee Call of Duty verrattuna muihin räiskintöihin. Nyt kuitenkin mahdollisuus vauhtiin 120 fps melkein tasoittaa pelikentän. Myös herkkyyden voi säätää sellaiselle tasolle, joka mahdollistaa tarkan tähtäämisen.

Valikoita ja latausaikoja on niin ikään parannettu merkittävästi. Peliin pääsee vain muutamassa minuutissa, ja suurin osa tästä ajasta kuluu palvelimille liittymisessä. Valikoiden selaaminen tapahtuu nyt salamana, mikä nopeuttaa ja helpottaa pelaamista merkittävästi.

Siege lisää mukaan myös runsaasti lisämahdollisuuksia, kuten esimerkiksi tekstin puheeksi tai puheen tekstiksi. En kokeillut näitä itse, mutta selvästikin Siege haluaa vedota aiempaa monipuolisempaan pelaajakuntaan.

Tämä on mainos:
Rainbow Six: Siege

Itse pelin sisältöä on niin ikään päivitetty. Mukana on uusi operaattori Aruni, uusiksi tehty kartta Skyscraper ja lisäksi useita tasapainoa muuttavia uudistuksia. Kaiken kaikkiaan uudistukset ovat nostaneet pelin tempoa hieman, mikä on positiivista.

Uusiksi tehtyä Skyscraper-karttaa on hankala kommentoida, sillä pääsin pelaamaan sitä vain muutaman kerran. Suurin osa kartasta tuntuu edelleen pelikelvottomalta, ja suurin osa pommipaikoista on edelleen sisätiloissa niiden helpomman puolustettavuuden vuoksi.

Rainbow Six: SiegeRainbow Six: Siege

Operaattori Aruni on mahtava. Mukana on Surya Laser Gate, joka pysäyttää ammukset ja estää ihmisten kulkemisen ovesta. Kutenkin vain yhden, minkä jälkeen se on poimittava ja korjattava. Metallikäsi puhkoo reikiä pehmeämpiin materiaaleihin. Kokemani perusteella Aruni sopii hyvin mukaan peliin, ja Surya Laser Gate ei liiaksi dominoi pelejä.

Olen pelannut pitkään Rainbow Six: Siegea. Peli on edelleen kovan luokan vakava pyssyttely, joten monet pelaajat eivät nauti siitä, mitä tarjolla on. Uuden sukupolven päivitys takaa sen, että peli on paremmassa kuosissa kuin koskaan ennen. Pelit rullaavat hyvin, kaikki näyttää hyvältä ja meno on sujuvaa. Nimike on saatavilla myös Xbox Game Passissa, joten suosittelen kokeilemaan.

Rainbow Six: SiegeRainbow Six: Siege
HQ
Rainbow Six: SiegeRainbow Six: Siege
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Näyttää hyvältä, Performance mode tekee pelaamisesta hyvin sujuvaa
-
Kovan luokan pyssyttely pitää satunnaiset pelaajat kaukana
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Rainbow Six: SiegeScore

Rainbow Six: Siege

ARVIO. Kirjoittaja Anders Mai

Ubisoftin suosittu taktinen toimintapeli palaa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008 Rainbow Six: Vegas 2:n. Onko Siege ollut kaiken odotuksen arvoinen?Ladataan seuraavaa sisältöä