Suomi
Gamereactor
arviot
Rampage Knights

Rampage Knights

Säkävakiota ja suolenpätkiä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Allekirjoittaneelle ns. roguelite-genren hienous syntyy hyvän taistelumekaniikan ja osin sattumanvaraisen mutta monipuolisen hahmonkehityksen yhdistelmästä. Rake in Grass -studion Rampage Knights toimii molemmilla osa-alueilla hyvin.

HQ

Monien nykypelien vastaisesti rogue- ja roguelite-pelit eivät sisällä vapaata pelitilanteen tallennus- tai latausmahdollisuutta. Yksittäisessä sankarihahmossa ei yleensä henki kauaa pihise, sillä kuolema on aina pysyvä olotila eikä paluuta fataalin virheen edeltäneeseen tilanteeseen enää ole. Tämän seurauksena hahmonkehitys on nopeaa ja pelissä on jatkuvasti kovien panosten aiheuttama jännittynyt tunnelma. Rampage Knightsissa kuolema kyllä korjaa (paitsi helpoimmalla vaikeustasolla) pysyvästi, mutta pelisession aikaiset onnistumiset näkyvät jatkossa uusien hahmoluokkien tai erikoisten hattujen muodossa.

Rampage KnightsRampage Knights

Koko pelin tavoin piirrosmaisena esitetty tarina on hyvin perinteinen ja äärimmäisen löyhä tekosyy lähteä pieksemään tällä kertaa ilkeän velhon avustajakaartia. Kurmotus tapahtuu perinteisessä sivulta kuvatussa vinkkelissä erilaisten lyöntien ja hyökkäysten yhdistelmillä. Hahmot voivat lyödä, hyppiä, taikoa, väistellä sekä heitellä vastustajia ja irtaimistoa pelissä edetäkseen. Alussa pelaajalla on vain yksi perustason hahmoluokka valittavaksi, mutta uusia avautuu vähitellen lisää erilaisia haasteita suorittamalla. Hahmoluokat poikkeavat toisistaan varsin villistikin, sillä esimerkiksi piraatti korvaa äärimmäisen käyttökelpoisen perusväistöliikkeensä tykin laukauksella.

Pätevästi toimivan mättösysteemin kruunaa hahmonkehitys, joka voi pelikerrasta toiseen vaihdella todella villisti. Perustaitojen lisäksi hahmot voivat poimia matkaan yhden loitsun, pullon, aseen, haarniskan, jalkineet ja vyön sekä heittoaseita sun muuta. Näiden yhdistelmä etenkin pelin loppupuolella muokkaa pelikertaa valtavasti. Loppupomon voittaessani pelaajalla saattaa olla valtavat rapukädet, jäämiekka, sandaalit inhottavien kuilujen yli levitoimiseen ja kyvyttömyys kääntää hahmoaan. Seuraavalla kerralla lukuisista erilaisista olennoista koostuvia vihollismassoja vastaan käydään nuolisateen, magian pysäyttävän haarniskan, tulipalloja ampuvan pikkupirun ja jatkuvaan pomppimiseen pakottavan kirouksen voimin. Hyvä tuuri voi aiheuttaa helposti lumipalloilmiön, jossa hyvät varusteet seuraavat toisiaan ja pelaajan on lopussa selkeästi täysin ylivertainen. Seuraava pelisessio voi päättyä sitten ensimmäiseen kuiluun ja pieneen virhearvioon ponnistusvaiheessa. Tässä piilee ainakin meikäläisellä se genren hienous. Koskaan ei voi tietää, miten peli pidemmän päälle etenee.

Tämä on mainos:

Piirrosmainen tyyli toimii varsin hyvin eikä isommankaan kähyn keskellä ole epäselvää, mitä ympärillä tapahtuu. Animaatio on hivenen kankeaa, mutta sentään sulavaa kautta linjan. Kerrasta korjaavan kuoleman läsnä ollessa selkeyttä osaa arvostaa erityisen paljon. Äänipuoli on pääosin hyvin kuosissa, mutta arviosessioiden aikana moninpelailusta seurasi välillä pelimusiikkien täydellinen katoaminen kenttien välillä. Kaverin kanssa pelattavaan teknisesti hyvin toimivaan moninpeliin tuli hiljattain myös toivottu päivitys, jossa pelitilanteen voi tallentaa myöhempää varten, eikä koko seikkailua ole enää pakko vetää läpi yhdellä istumalla.

Rampage Knights toimittaa pitkälti juuri sitä, mitä genreltä odottaisi. Hahmonkehityksessä on riittävästi sattumanvaraisuutta ja oikeasti isoja eroja pelikertojen välillä, jotta uutta pelisessiota alkaa valmistelemaan heti edellisen jälkeen. Ulkoasu on hieman simppeli mutta erittäin funktionaalinen. Näppiksellä pelailu onnistuu hyvin, mutta peli on parhaimmillaan peliohjaimen kanssa. Se yhdistelee onnistuneesti tappelupelien mekaniikkoja roolipelimäiseen mutta nopeatempoiseen hahmonkehitykseen ja toimii sekä yksin että kaksin pelattuna.

Rampage Knights
Rampage KnightsRampage KnightsRampage KnightsRampage Knights
Tämä on mainos:
Rampage KnightsRampage KnightsRampage Knights
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Monipuolinen hahmonkehitys, selkeä tyyli, moninpeli
-
Tarinankerronta, bugisuus äänissä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä