Suomi
Gamereactor
arviot
Rango

Rango

Pienen Rango-kameleontin seikkailu villin lännen kulisseissa on lisenssipeliksi yllättävän toimiva, joskaan ei tuotantoarvoiltaan elokuvan veroinen kokemus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ohjaaja Gore Verbinski ihastui miljoonien katsojien lailla Johnny Deppin merirosvokapteenin kykyihin huippusuositussa Pirates of the Caribbean -leffasarjassa, ja niinpä karismaattinen Depp kuullaan Verbinskin uuden animaatioleffan päähahmon äänenä. Ja pitäähän länkkäriaiheisesta toimintaparodiasta totta kai tehdä pelikin.

Leffoihin perustuvat pelit on yleensä kiirehditty kasaan pienellä budjetilla ja vielä pienemmällä aikamääreellä. Siksi on huomionarvoista, että Rangon videopeliversiota on naulattu kasaan jo yli puolitoista vuotta. Panostus myös näkyy positiivisesti pelattavuudessa, joka on pienen kameleontin seikkailun paras puoli.

Rangon sheriffinchapseissa päästään harjoittelemaan tasoloikintaa, pulmanratkontaa ja muutamia minipelejä, vastustajien kevyttä rei'ittämistä unohtamatta. Kaikista aktiviteeteistä ja laatikoiden pirstomisesta jaellaan roppakaupalla tähtiä, jotka toimivat villin lännen valuuttana. Tähdillä saa kehitettyä sheriffimme taitoja ja varustusta, jolloin perusreukusta tulee lopulta kahdestikymmenestilaukeava. Ostetut parannukset säilyvät läpi useiden peluukertojen, mikä tuo lisämielenkiintoa myös uudelle läpäisykerralle, jolloin voi vaikkapa metsästää puuttuvia keräilyesineitä.

Rangon tarina jatkaa elokuvan tapahtumista keksien uudet kuviot leffasta tutuille hahmoille. Valitettavasti pelin ääninäyttelijät jäävät tuppisuiksi leffan rinnalla, tosin eipä dialogikaan mitään ahaa-elämyksiä synnytä. Grafiikka on melko rujoa, mikä on harmi, sillä toimintaympäristö ei jämähdetä autiomaille, vaan maisemissa riittää vaihtelua.

Tämä on mainos:

Toimivan pelattavuutensa ansiosta Rangon videopeliversio on mukiinmenevä tapaus, mutta esikuvansa värikkäistä hahmoista ja pähkähulluista tapahtumista ei Behaviour Interactive ole saanut tarpeeksi hupia irti.

Rango
Rango
Rango
Tämä on mainos:
Rango
Rango
Rango
Rango
Rango
Rango
Rango
Rango
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Pelattavuus toimii
-
Audiovisuaalinen kokonaisuus lässähtää leffan rinnalla, dialogi köyhää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
RangoScore

Rango

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Pienen kameleontin seikkailu jatkuu Gore Verbinskin animaatioelokuvan jälkeen EA:n tuottamassa lisenssipelissä.Ladataan seuraavaa sisältöä