LIVE
HQ
logo hd live | F1 Manager 2024
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Ratchet & Clank Future: Quest for Booty

   Ratchet & Clank Future: Quest for Booty

   Clank-robotin seikkailun vanavedessä myös parivaljakon karvaisempi osapuoli suistuu soolouralle. Racthetin robottiapuri on kaapattu, joten majakan tehtäväksi jää perävaununsa metsästäminen.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Secret Agent Clank oli varsin keskinkertainen peliviritelmä, joten odotukseni eivät olleet kovin korkealla Ratchetin yksinseikkailua kohtaan. Pessimistin ei tunnetusti tarvitse pettyä, mutta onneksi merirosvoaiheinen tasoloikinta on puhdasta hyppynirvanaa parhaimmillaan.

   Ratchetin mekaaninen luottoapuri on kadonnut, joten pelin päätehtäväksi muodostuu robotin metsästäminen. Pelastusoperaation sivussa tutustutaan mystisiin merirosvorobotteihin, karmeaan kiroukseen ja luonnonkauniisiin maisemiin. Juoni on hauska, dialogi on kirjoitettu sopivasti kieli poskessa ja tekemistä on riittämiin. Vaikka pääosa pelistä kuluukin loikkiessa tasolta toiselle, silloin tällöin pomppimista maustetaan mukavasti kevyillä aivopähkinöillä. Kovin suurta haastetta näistä ei ole, mutta tasoloikan välipaloina ne toimivat mukavasti.

   Grafiikaltaan peli ei eroa Ratchet & Clank Future: Tools of Destructionista. Peli siis muistuttaa modernia, tietokoneella toteutettua animaatioelokuvaa. Tyylillisesti kyseessä on eittämättä yksi kolmospleikkarin komeimmistä peleistä. Taso nimittäin ei jää kovin kauas Pixarin elokuvista.

   Kuvallisen ulosannin lisäksi myös kerrontaan ja dialogiin on panostettu, mikä osaltaan lisää leffamaista tunnelmaa. Pelimaailman hahmojen juttuja kuuntelee mielellään ja muutamassa kohdassa saa naureskella ääneen poskettomalle vuoropuhelulle. Graafisesta tyylistään huolimatta peli on suunniteltu hieman vanhemmille pelaajille, sillä joissain välianimaatioissa Ratchetin suusta pääsee hieman alatyylistäkin läppää. Maukkaan huumorin sulattelemiseen tarvitaan kielitaitoa, sillä osa vitseistä saattaa jäädä hieman auki, ellei Lontoo ole lapasessa.

   Tämä on mainos:

   Kolmiulotteisten tasoloikintojen suurimpia kompastuskiviä ovat olleet temppuileva kamera ja puolivillainen ohjaus. Tässä pelissä hahmo tottelee hienosti ohjainkapulaa, mutta kamera toimii ajoittain todella levottomasti.Toisesta tatista voi kameraa ohjailla, mutta kiikkerä säätäminen ei totisesti ole liian helppoa. Onneksi vapisevan kameramiehen kanssa pystyy elämään, eikä se torpedoi muuten mahtavaa loikkapeliä.

   Ratchet & Clank -sarjan tunnusmerkkinä on aina ollut avara asearsenaali. Tälläkin kertaa torrakoita on tarjolla joka lähtöön, mutta valitettavasti suurin osa on kierrätetty suoraan edellisestä osasta. Olisin mielelläni nähnyt tyystin uuden tuhovälinekavalkadin, sillä hullunkuriset tuikuttimet ovat olleet tärkeä osa sarjan huumorista.

   Pelin suurin uudistus edeltäjiinsä nähden on Ratchetin uusi jakoavain, jolla voi lähitaistelun lisäksi vaikuttaa tiettyihin pelimaailman esteisiin. Käytännössä nämä rajoittuvat tasojen kääntelyyn ja pomppujousien virittelyyn. Uutuusjakarista olisi saanut enemmänkin irti, mutta tällaisenaankin uudistus lisää hieman pähkäiltävää pompinnan tiimellykseen.

   Aloittelevalle pelaajalle Ratchetin sooloilu istuu erinomaisesti, mutta paatunut loikkakonkari ratkaisee merirosvojen arvoitukset käden käänteessä. Jos et ole aikaisemmin tutustunut tasoloikkiin, peltipurkin pelastusretkeä voi suositella surutta. Hankinnastakin on tehty varsin helppoa, sillä pelin voi ostaa levyverison lisäksi myös suoraan PSN-verkkokaupasta. Nyt sohvalta ei tarvitse poistua edes pelikauppareissulle.

   Tämä on mainos:
   Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
   Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
   Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
   Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
   Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   grafiikka, hauska dialogi, toimiva ohjaus
   -
   temppuileva kamera, veteraanille helppo
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Käyttäjäarviot

   • modernipoika
    Ratchet & Clank pelisarjan toinen osa on kelpopeli, mutta silti ehdottomasti sarjan huonoimpia. Quest for Booty on siis lähes heti Tools of... 7/10
   • Brucie
    Varoitus, sisältää spoilereita R&C TOD:ta! Lue omalla vastuulla! R&C Quest for booty jatkaa TOD:n tarinaa. Zonit kaappasivat Clankin pelin... 9/10

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä