Suomi
Gamereactor
arviot
Rayman Fiesta Run

Rayman Fiesta Run

Rayman ja kumppanit loikkivat taas mobiililaitteilla. Sarjan antaumuksellinen fani Oskar Nyström otti mittaa uudesta seikkailusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelaan vielä nykyäänkin miltei päivittäin Rayman Originsia. Rayman Fiesta Run tarjoaa suoraa jatkoa Rayman Jungle Runille, joka on mobiililaitteille tähdätty versio Originsista. Kuvioiden tuttuus selviää jo ensimmäisestä ruudusta. Rayman juoksee tuttujen kavereidensa kera, ja pelaajan tehtävänä on hyppyyttää hahmoja aina vain vaikeutuvien kenttien lävitse - vihollisten läimimistä unohtamatta. Pelkkä läpäisy ei tietenkään riitä, vaan kentistä täytyy kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, jotka esitetään lumien muodossa.

Peruskonsepti pelittää. Rayman Originsin sekä Rayman Legendsin hauskimmat kentät olivat aina niitä, joissa ei pysähdytä missään vaiheessa, eikä Rayman Fiesta Runissa edes tarjota mahdollisuutta painaa jarruja. Hahmo kun juoksee mobiililaitteilla automaattisesti. Meno on aluksi hieman haparoivaa, mutta muutaman yrityksen jälkeen iskut ja hypyt alkavat napsahdella kohdalleen. Kaikkien lumien kerääminen ei kuitenkaan koskaan ole helppoa.

Rayman Fiesta Run

Lumit avaavat uusia paikkoja kartalla, joten suoritukset täytyy hioa tietylle tasolle, jotta maisemat saa taas vaihtumaan. Valuuttaa voi kuluttaa myös uusiin hahmoihin ja vempeleisiin. Jos esimerkiksi tarvitsee yhden sydämen lisää elämää, maksaa se kymmenen lumia. Jos taas haluaa pelin näyttävän juuri mistä hypätä ja missä leijua, voi ostaa itselleen kentän läpäisyohjeen 80 lumilla. En henkilökohtaisesti perusta tällaisesta systeemistä, mutta toki siitä on apua, jos jää pelissä jumiin. Myös lumeja voi halutessaan ostaa kaupasta.

Tämä on mainos:

Pelin grafiikka on kuin suoraan Rayman Originsista, mikä on kerrassaan surrealistista, kun Fiesta Runia pelaa puhelimella. Animaatiot pyörivät kuin animoidussa elokuvassa, ja kaikki toimii todella sulavasti iPhone 5:llä. Samaan aikaan konsoliversioista poimitut parhaat biisit tuovat kasvoille ison hymyn. Kaiken lisäksi latausajat ovat varsin lyhyitä, joten peli sopii hyvin nopeisiin pyrähdyksiin bussia odotellessa.

En silti ole täysin tyytyväinen lopputulokseen. Kentät ovat nerokkuudestaan huolimatta toistavia sekä pelimekaniikkansa että suunnittelunsa puolesta, etenkin konsoliversioihin verrattuna. Mobiili-Rayman ei selvästi ole ykkösprioriteetti sarjan kehittäjälle, mikä on toki ihan fiksuakin, mutta se laskee loppupeleissä tämän pelin fiiliksiä selvästi. Olisin mieluummin nähnyt uusia maailmoja näppärillä ja innovatiivisilla uusilla pelimekaniikoilla, mutta paketissa on vain lisää samaa tuttua toimintaa.

Jungle Runiin verrattuna Rayman on saanut kyvyn kutistua hyppäämällä suppilon lävitse ja tältä sujuvat nyt myös uimahommat. Lisäksi mukaan on saatu Invasion Mode, jossa kiristetään jo selvitettyjen kenttien vaikeustasoa entisestään. Konsolipelaajat tunnistavat varmasti nämä ominaisuudet.

Olen kuitenkin lopulta sitä mieltä, että vaikkei Rayman Fiesta Run tarjoakaan paljoa uutta, kannattaa se silti ostaa. Se maksaa vain sipsipussin verran, tarjoaa erinomaista grafiikkaa ja nostaa varmasti hymyn pelaajansa kasvoille.

Tämä on mainos:
Rayman Fiesta RunRayman Fiesta Run
HQ
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run
Rayman Fiesta Run
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Riittoisa, hieno grafiikka ja musiikki, lyhyet latausajat, sopii mobiiliksi hyvin.
-
Samaa vanhaa, toistava.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Rayman Fiesta RunScore

Rayman Fiesta Run

ARVIO. Kirjoittaja Oskar Nyström

Rayman ja kumppanit loikkivat taas mobiililaitteilla. Sarjan antaumuksellinen fani Oskar Nyström otti mittaa uudesta seikkailusta.

Uutta Raymaniä pukkaa puhelimiin

Uutta Raymaniä pukkaa puhelimiin

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Rayman Legends putkahti konsoleille ja seuraavaksi vuorossa on Rayman Fiesta Run mobiilialustoille. Julkaisu tapahtuu vielä tänä syksynä.Ladataan seuraavaa sisältöä