Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Nari

Hervottoman kokoiset monikäyttöiset pelikuulokkeet

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kesällä 2016 tein laitearvion Razerin ManO'War -kuulokkeista. Käytin kyseisiä luureja melkein kolme vuotta, ja sen jälkeen halusin nähdä, mitä muutoksia Razer on tehnyt vuosien varrella. Pettyä ei tarvinnut, sillä Razer Nari tuntuu juurikin ManO'Warin päivitetyltä versiolta.

Olen todennut ennenkin, etten ole erityisemmin niin sanottu teknologinen eläin. Vempaimissa minulle kaikkein tärkeintä on helppokäyttöisyys ja se, että saan niistä ulos sen, mitä olen lähtenyt hakemaankin. Razer Narissa on varsin runsaasti erilaisia mahdollisuuksia tuunaukseen ja säätämiseen, mutta itse olen kiinnostunut enimmäkseen siitä päivittäisen käytön helppoudesta ja nautinnollisuudesta.

Luurien käyttöönotto on mukavan helppoa. Kuulokkeissa mukana kulkeva langaton USB-lähetin laitetaan PC:n kylkeen kiinni, tai sitten voi käyttää perinteistä johtoa, jolloin luureja käytetään langallisena. Jos sitten haluaa hieman muokata ääntä, joka on suositeltavaakin, PC ehdottaa Razerin Synapse-ohjelman lataamista. Ohjelmisto on onneksi melko yksinkertainen, ja päivittyykin verkon kautta säännöllisesti. Koin ärsyttäväksi sen, että ohjelmisto tarjoaa PC:llä aina välillä kaiken näköisiä tuunailuvaihtoehtoja, vaihtoehtoisia äänikanavia ja ties mitä säätöä. Varsin nopeasti nämä oppii onneksi kytkemään pois päältä, tai sitten käyttää luurejaan yksinkertaisesti langallisena ilman ylimääräistä säätöä.

Fyysisesti Razer Nari muistuttaa hyvin paljon ManO'Waria, joskin tärkein muutoksin. Pään yli menevä panta on nyt natisevan muovin sijasta vankkaa metallia, ja kuulokkeet liikkuvat aiempaa selvästi helpommin tarpeen mukaan. Huonoksi puoleksi on mainittava korville tulevien koppien valtava koko. Korvat peittyvät kokonaan, ja paksuutta kupeilla on peräti 8 cm. Kuulokkeet ovat varsin painavat, mutta pehmustus niin pään yli menevässä pannassa kuin korvillakin on niin hyvä, ettei paino aiheuta ongelmia.

Tämä on mainos:
Razer NariRazer Nari

Mikrofoni vedetään tarpeen mukaan ulos vasemman kupin sisältä. Ratkaisu on erittäin hyvä, ja äänenlaatu on tutun laadukas. Mikrofonin mykistysnappi on eri paikassa kuin mihin olen tottunut, mutta tätä tuskin voi laskea huonoksi ominaisuudeksi. Eräs huono puoli vaatii silti ehdottomasti maininnan. Mikrofoni ei toista pelaajan omaa ääntä hänen omiin korviinsa lainkaan. Tämän seurauksena oman puheäänensä kuulee ainoastaan paksujen kuppien läpi, joka siis kuulostaa suunnilleen samalta kuin puhuisi peltipurkkiin Helsingin metrossa. Ominaisuuteen kyllä tottuu varsin nopeasti, mutta esimerkiksi käyttämissäni Turtle Beach -kuulokkeissa kuulen mikrofonin kautta korviini kavereiden puheen lisäksi myös oman ääneni. Ominaisuutta oppii näemmä arvostamaan vasta sitten, kun se puuttuu.

Niin paljon kuin haluankin välttää kaikenlaista äänen laadun tuunailua, ei se tyystin Razer Narissa onnistu. Vasemmassa kuulokkeessa on oma rullansa, jolla saa säädetyksi peli- ja puheäänien keskinäistä suhdetta. Ominaisuuden tehokkaan hyödyntämisen oppimisessa menee hetki, mutta sen jälkeen rullasta on selvää hyötyä varsinkin kavereiden kanssa verkossa pelatessa. Oikeassa kupissa on sitten se toinen rulla, jolla säädetään omiin korviin tulevan äänen voimakkuutta.

Langallisena käytettäessä kuulokkeet eivät kuluta akkua. Irrotettava johto ansaitsee kiitosta, sillä mittaa punotulla piuhalla on peräti 130 cm. Akun täyteen lataaminen kestää valmistajan ilmoituksen mukaan 4 tuntia, ja kestoa yhdellä latauksella tuntuisi olevan ainakin 8 tunnin verran. Joka tapauksessa riittävästi siis. Langaton kantavuus on ehdottomasti riittävä: kävelin testin vuoksi kaksioni jokaiseen nurkkaan, ja langaton ääni ei katkennut missään vaiheessa. Toisin sanoen, vaikka konsoli olisi kaukanakin omalta pelipisteeltä, ei se tule olemaan ongelma Razer Narille.

Tämä on mainos:

Xbox Onella Razer Nari toimii vain langallisena, ja tällöin vain siinä tapauksessa, että pelikäytössä on uudemman polven 3,5 mm paikalla varustettu Xbox One -ohjain. Tätä on pidettävä kummallisena asiana, sillä PS4:llä Razer Nari toimii sekä langallisena että langattomana ongelmitta. Pleikalla erilaisia äänen säätöjä tehdään konsolin asetusvalikoissa itsessään, mikä on melkoisen kankeaa. Toisaalta kun asetukset on kerran haettu, ei niihin tarvitse sen kummemmin enää palata.

Kokonaisuutena Razer Narin kuulokkeet ovat vankkarakenteiset, raskaat, miellyttävät käytössä ja korvien ylle menevät kupit ovat hervottoman kokoiset. Luureja voi käyttää sekä PS4:llä, Xbox Onella että PC:llä, mutta näistä Xbox Onella vain langallisena. Lisäksi on huomattava se, ettei mikrofoni toista pelaajan omaa ääntä hänen korviinsa lainkaan.

Razer NariRazer Nari
Razer Nari
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Vankka rakenne, hyvä mikrofoni, mittava langallinen johto, hyvä langaton kantavuus, erillinen rulla peli- ja puheäänien säädölle
-
PC:llä tuunailumahdollisuuksien esittely mennyt helppokäyttöisyyden edelle, Xbox Onella vain langallisena, hervottoman kokoiset kupit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä