Suomi
Gamereactor
arviot
Real Racing 2

Real Racing 2

Erinomaisen iPhone-ralli Real Racingin tekijät muuttivat mobiilikaahailua pysyvästi. Nyt peli saa jatkoa entistä ehommassa muodossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hyvän ajopelin löytäminen mobiilialustoilta ei ole aivan helppoa. Monet ovat yrittäneet sellaista luoda, mutta vain harvat ovat onnistuneet. Firemintin kunniaksi voi heti kärkeen sanoa, että studio ei ole onnistunut haasteessa vain kerran, vaan peräti kahdesti. Real Racing 2 jatkaa edeltäjänsä mainiolla linjalla ja tuo kokonaisuuteen monia parannuksia. Tällä kertaa iPhone-kaahailussa pääsee käsiksi laajaan valikoimaan oikeita, lisensoituja autoja. Volvo tarjoaa C30:n, Ford on mukana Focusillaan ja Volkswagen Golf GTI:llä. Valikoiman toisessa päässä ovat McLarenin uusi MP4-12C, Jaguarin XKR ja Ford GT. Muita esiintyviä merkkejä ovat BMW, Lotus, Nissan ja Chevrolet.

Pelaaja voi hypätä suoraan auton rattiin yksittäiskisassa tai aika-ajossa, mutta mukana on myös syvempi uratila. Uran alkajaisiksi ostetaan auto, viritetään sitä paremmilla osilla ja osallistutaan moniin cup-kilpailuihin. Näin edetään haasteissa ja voidaan ostaa uusia menopelejä. Pelin vaikeustaso on säädettävissä, ja pelaaja voi myös valita, haluaako käyttää ajoapuja jarrutusten ja käännösten yhteydessä. Kun kaikki helpotukset ovat käytössä, Real Racing 2 on yksinkertainen kaahailu, jossa helpotukset eivät kuitenkaan tule ajokokemuksen tielle. Tiukempaa menoa kaipaava kytkee ajoavut tietysti pois, ja tällöin peli tarjoaa pienestä koostaan huolimatta varsin laadukasta kilpa-autoilua, jossa on hyvä ajotuntuma ja mukavasti haastetta.

Ajaminen on verrattain uskottavan tuntuista, ja vaikka ensimmäisiä autoja voikin viedä eteenpäin aika ronskisti, saa tehokkaampien kärryjen kanssa olla selvästi varovaisempi. Mutkiin ei voi mennä yhtä vauhdikkaasti tai muuten auto lipeää lähimpään kaiteeseen ja kilpakumppanit porhaltavat tylysti ohi. Real Racing 2:n vaikeustaso nouseekin alun jälkeen jyrkästi, riippuen tietysti hieman siitä, minkä auton on alleen ottanut. Kyse on kuitenkin ennen kaikkea oikean nopeuden hallinnasta; asfalttiin tuntuu olevan aina hyvä tuntuma.

Äärirajojen tavoittelu on toki osa peliä, ja renkaiden ulvonta antaa kriittistä tietoa siitä, miten lähellä pidonmenetystä auto on. Sivuluisut voivat olla hankalia hallita, jos on luonteeltaan kaltaiseni spontaanisti äkkipikainen kuljettaja, jolla on tapana vääntää rattia ääriasennosta toiseen, mutta hitusen maltillisemmalla otteella ajaminen sujuu ilman suurempia ongelmia ja dramaattista kilpailuvauhdin menetystä. Fysiikkamalli on looginen ja vaikuttava.

Tämä on mainos:

Visuaalisesti peli miellyttää silmää. IPhonella grafiikat ovat terävät, yksityiskohtaiset ja erittäin hyvin toteutetut. Autot ja radat piirretään kauniisti. Kuvitukseen kuuluu lisäksi joitakin kivoja tehosteita, kuten heijastukset, savu sekä varsin hieno valaistus. Harmillisesti pelin venyttäminen iPadin näytölle ei tuota yhtä vaikuttavaa elämystä, sillä mukana ei ole - ainakaan toistaiseksi - erityistä iPad-tukea.

Yksinpelin lisäksi Real Racing 2 tukee nettipeliä. Ominaisuus on toteutettu jopa hämmentävän hyvin, sillä pelaajan tarvitsee vain valita Online ja hetkessä itsensä löytää jo aulasta, jossa voi äänestää ajettavaa rataa. Kilpailun tuoksintaan pääsee vaivaisessa puolessa minuutissa. Kyseessä onkin yksi kätevimmistä nettipelitoteutuksista, mihin olen koskaan törmännyt - jopa helppokäyttöisempi kuin Halo: Reachissä ja Call of Duty -sarjassa. Selkeä, nopea, sujuva ja tehokas.

Real Racing 2 vakuuttaa monella tavalla. Se näyttää hyvältä ja tarjoaa lisensoituja autoja, jotka vaurioituvat kolareissa. Peli on toisaalta haastava, mutta myös nautinnollinen ajaa. Tuntuma tiehen on erinomainen, vaikka kaasu ja jarru ovatkin täysin digitaalisia, eikä auton kääntäminen koko laitetta kallistelemalla jätä juurikaan valittamisen sijaa. Hyvä pelimekaniikka ja selkeä käyttöliittymä houkuttelevat pelaamaan Real Racing 2:ta ennemmin kuin vaikkapa Gran Turismon käsikonsoliversiota. Firemintin uusin ajopeli on oiva ohjenuora lajityypille ja koko mobiilipelaamiselle.

Real Racing 2
Tämä on mainos:
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mainio pelimekaniikka, hyvä ajofysiikka, kaunis katsella, paljon tekemistä, sujuva nettipeli
-
Näyttää keskinkertaiselta iPadillä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Real Racing 2Score

Real Racing 2

ARVIO. Kirjoittaja Jesper Karlsson

Erinomainen iPhone-ralli Real Racing on saanut jatkoa. Jesper tsekkasi, jaksaako mobiilikaahailu vielä viehättää.Ladataan seuraavaa sisältöä