Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Reign of the Supermen

Reign of the Supermen

Kun kissa on poissa, hiiret hyppivät pöydällä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Arvioin joulun alla DC Comicsin animaatioelokuvan The Death of Superman, joka siirsi elokuvalliseen muotoon ehkä sen tunnetuimman tarinan Teräsmiehestä, eli kamppailun Doomsday-mölliä vastaan. Reign of Supermen jatkaa siitä, mihin jäätiin. Kun Teräsmies on poissa, astuu näyttämölle joukko korvaajia. Kaikissa on jotain tuttua, ja samalla myös jotain vierasta ja uhkaavaa. Ennen pitkää tietenkin koko maailman kohtalo on vaakalaudalla.

Katsomiskokemuksena Reign of Supermen edellyttää, että pohjille katsotun The Death of Supermanin lisäksi yleistiedot DC Comicsin sankareista ovat melkoisen kattavat. Onneksi tekijät ovat osanneet keskittää huomionsa olennaisiin asioihin, jolloin hieman aivojaan vaivaamalla katsoja pysyy kyllä mukana juonessa. Joka tapauksessa Reign of Supermen on mitä suurimmassa määrin valikoidulle fanijoukolle suunnattu animaatioelokuva.

Toteutus on sitä samaa laatua, mitä DC Comicsin animaatioleffoissa on jo vuosien ajan nähty. Toisin sanoen sarjakuvien laatu siirtyy varsin onnistuneesti myös elokuvalliseen muotoon. Kerronta etenee hyvällä ja varmalla tahdilla. Toimintakohtauksia on paljon, ja ne ovat viihdyttävällä tavalla toteutettuja. Kritiikkiä on annettava ääninäyttelijöistä. Ei niinkään siksi, etteivätkö näyttelijät osaisi asiaansa. Pulma on siinä, että avainrooleissa kuullaan milloin ketäkin, ja seuraavassa elokuvassa ääninäyttelijä voi hyvinkin olla joku aivan muu. Ääni on ehdottomasti osa henkilöhahmoa, eikä DC Comics oikein tunnu tätä asiaa tiedostavan omissa animaatioelokuvissaan.

Lisämateriaaleissa on kourallinen mainoksia, ja sen lisäksi vartin mittainen irralliselta tuntuva katsaus Lex Luthoriin. Tämä on ehkä koettu tarpeelliseksi sen vuoksi, että keskeisyydestään huolimatta Lex Luthor jää Reign of Supermenissa varsin vähälle huomiolle.

Oli ilo havaita, että myös tässä leffassa tarina saavuttaa tyydyttävän ja onnistuneen loppuratkaisunsa. Jonkinlaista jatkoa voi hyvinkin olla tulossa, mutta ne ovat sitten omia tarinoitaan. Reign of Supermen on ehdottoman suositeltavaa katsottavaa, mikäli edellinen The Death of Superman on nähty. Kyseessä on mitä loistavin animaatiokaksikko DC Comicsin ja ennen kaikkea Teräsmiehen faneille.

Tämä on mainos:
Reign of the SupermenReign of the Supermen
Reign of the SupermenReign of the SupermenReign of the Supermen
HQ
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä