Suomi
Gamereactor
arviot
Resident Evil: Revelations

Resident Evil: Revelations

Laadukkaasti toteutettu Resident Evil -seikkailu ei katso ikää tai alustaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tarinallisesti neljännen ja viidennen Resident Evil -pelisarjan välimaastoon sijoittuva Resident Evil: Revelations on aikaisemminkin arvioitu Gamereactorilla. Vuonna 2012 Nintendo 3DS:lle kehitetty peli sai vuosi ensiesittelynsä jälkeen teräväpiirtoversion PC:lle ja sen ajan konsoleille. Nyt tämä paranneltu versio pääsee säikyttelemään myös nykykonsolien pelaajia.

BSAA-agentit Jill Valentine ja Parker lähetetään risteilyalus Queen Zenobialle, joka on agenttikollegoiden Chris Redfieldin ja Jessican viimeinen tiedetty sijainti. Pintapuolisesti epäilyttävän autio laiva osoittautuu hirviöitä kuhisevaksi keskukseksi, jossa terroristijoukko Veltro suunnittelee maailmantuhoa tappavalla viruksella. Alkaa tiivistunnelmainen eloonjäämistaistelu, josta ei käänteitä, vaaroja tai hirviöitä puutu.

Tarina sisältää yllättävän paljon vaihtelua viedessään pelaajaa ajassa ja paikassa erilaisiin kohtaamisiin hirviömutanttien kanssa. Jo pelkästään päänäyttämönä toimiva laiva on kekseliäästi täynnä erilaisia alueita, joissa seikkailla. Tämän lisäksi pelaaja pääsee myös salaiseen tukikohtaan lumisilla vuorilla, taistelemaan vaarallisten vesien päällä ja alla, sekä suolaamaan jättimäisiä vastuksia minigunilla helikopterin kyydissä. Elokuvamaista kerrontaa korostaa pelin hauska lisä: lyhyet kertaukset aikaisemmista tapahtumista siirryttäessä tarinan osasta toiseen.

Resident Evil: RevelationsResident Evil: RevelationsResident Evil: RevelationsResident Evil: Revelations
Tämä on mainos:

Revelations pelataan kolmannen persoonan vinkkelistä, jossa kamera on lähellä ja varsin tiiviisti kiinni hahmossa. Liikkumisen lisäksi toiminnot ovat sopivan näppärästi rajoitettu ampumiseen, väistöliikkeeseen ja erikoisaseen käyttöön. Tämän lisäksi on mahdollisuus skannailla kenttiä erityistyökalulla, ja keräillä löytyneitä esineitä. Esineet ovat joko lisäammuksia, energiaa tai erilaisia tehosteita, joilla pelin lukuisiin tussareihin saa entistä enemmän potkua tai muuta parannusta. Pelillistä antia piristävät myös sukellusosuudet, joissa etsitään etenemisreittejä veden alla asiaan kuuluvia hirviöitä väistellen. Nämä osuudet tuntuivat ohjattavuutensa puolesta mukavan luonnollisilta luoden hyvää klaustrofobian tunnetta, jota harvemmin peleissä vastaan tulee. Vaikka liikkuminen voi tuntua hiukan jäykältä verrattuna nykypäivän menoon, ohjauksesta tulee nopeasti varsin tuttua ja sujuvaa. Itse asiassa hiukan hidas ja kömpelöhkö toimiminen luo jännitystä ja tunnelmaa ököjen hyökkiessä päälle, vaikka tämä ei heijastunutkaan millään muotoa ylirauhallisten hahmojen reagoinnista.

Vaikka pelin alkuperäisikä ja -alusta rajoituksineen on näkyvissä yleisessä ilmeessä, on remasteroitu versio tehty huolella ja kokonaisuus saatu rullaamaan hyvin. Pelissä ei ole dynaamisia varjoja tai muita nykypäivän herkkuja, mutta jo alun perin ajatuksella suunniteltu ilme pääsee pitkälle pelkällä tekstuurien ehostamisella. Mukiinmenevän ulkoasun korostuksen lisäksi peli muun muassa ohjaa hahmojen väliset radiopuhelinkeskustelut Playstationin ohjaimeen saaden Revelationsiin lisää siellä olemisen tunnetta. Ainoat selkeät muistutukset alkuperästä ovat staattiset kentät liikkumattomine tavaroineen ja samojen otusten liiallinen kierrätys. Nämä ovat kuitenkin varsin pieniä ongelmia muuten vauhdikkaassa pelissä.

Resident Evil: Revelations on kaikin puolin huoliteltu toimintaseikkailu jännityselementeillä. Kauhuaspekti on enemmän taka-alalla pelin keskittyessä hermoja kutkuttaviin toimintakohtauksiin ja yksittäisiin säikäytyksiin intensiivisessä tunnelmassa. Mielenkiintoinen tarina pitää otteessaan ja välipomohirviöiden kirjo on monipuolinen saaden menon tuntumaan raikkaalta ja hauskalta. Koska Capcom osoitti Resident Evil 7:llä, että VR-tekniikan voi sisällyttää normaaliin peliin onnistuneesti, on sen puute remasteroidussa Revelationsissa ainoa asia, mitä oikeasti jäin kaipaamaan.

Resident Evil: RevelationsResident Evil: RevelationsResident Evil: RevelationsResident Evil: Revelations
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Monipuolinen meno, tunnelma, uiminen
-
Staattiset ympäristöt, samojen olioiden kierrätys, VR:n puute
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä