Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Resident Evil Zero HD Remaster

Resident Evil Zero HD Remaster

Klassisen pulmallista kauhua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi sitten julkaistu alkuperäisen Resident Evilin HD Remasterin julkaisu saa nyt jatkoa. Alun perin Nintendo GameCubella vuonna 2002 päivänvalon nähnyt Resident Evil Zero on esiosa ensimmäisen pelin tapahtumille. Modernisointi on onnistunut nytkin hyvin: HD Remaster säilyttää klassisen ytimen ennallaan tehden pelikokemuksesta ennen kaikkea visuaalisesti miellyttävämmän.

Jokseenkin yllättävästi Resident Evil Zero on tarinallisesti varsin mitätön, mutta pelillisesti haastava ja antoisa. S.T.A.R.S.-tiimin jäsen Rebecca Chambers joutuu eroon muusta joukosta ja mystistä junaa tutkiessaan hän kohtaa vankikarkurin nimeltä Billy Coen. Kaikenlaisista kummallisuuksista hengissä selvitäkseen parivaljakon on tehtävä tiukkaa yhteistyötä. Peli etenee kuuden erilaisen tapahtumapaikan verran pohjustaen näin alkuperäisen Resident Evilin lähtötilanteen.

Resident Evil Zero HD RemasterResident Evil Zero HD Remaster

Pelillisesti Zero on vaikeampi kuin muut klassisen tyylin Resident Evilit johtuen muun muassa kahden pelattavan hahmon käsittelystä ja toisaalta ajoittain hyvin epäloogisista pulmatehtävistä. Ahtaat käytävät kiinteine kamerakulmineen yhdistettynä tankkimaisen kankeaan ohjaukseen tuntuivat antiikkisilta ratkaisuilta jo vuonna 2002. Pelihahmojen ohjausta on tehty sujuvammaksi, joskin ampuminen on edelleen hyvin kökköä. Painopiste on onneksi pulmatehtävissä ja kartta toimii hyvin, joten yksitoikkoinen taistelu ja säännöllisesti hukkuva suuntavaisto eivät tahtia haittaa. Zero ei ohjaa eteenpäin mitenkään selkeästi, joten parhaiten pelistä nauttii käyttämällä läpipeluuohjetta. Silti aivojaan saa vaivata riittävästi, ja pelin henkinen haastavuus takaa sen, ettei Rebeccan ja Billyn matka tunnu liian lyhyeltä. Resident Evil Zero vaatii paneutumista eikä siis sovellu lyhyissä pätkissä koettavaksi.

Tämä on mainos:

Pelistä nauttiminen edellyttää joidenkin vanhentuneiden ratkaisujen anteeksi antamista. Ohjauksen ja epäloogisten pulmien lisäksi mukana kannettavan tavaran määrä on hyvin rajallinen. Vastaavasti löydettävää roinaa on runsaasti aiheuttaen jatkuvaa punnitsemista sen suhteen, mitä pitää mukana ja mitä hylätä matkan varrelle. Pudotetut tavarat eivät onneksi katoa ja näkyvät kartassakin hohtavina pisteinä, joten erehdyksen sattuessa ne voi noukkia takaisin kyytiin. Kahden hieman erilaisen pelihahmon samanaikainen ohjastaminen yhdessä rajallisen tavaratilan kanssa aiheuttaa sen, että kamoilla kikkailusta tulee keskeinen osa pelaamista. Muutaman tunnin jälkeen toimintamalli muovautuu omaan pelityyliin sopivaksi, mutta siihen päästäkseen pitää varautua pienimuotoiseen taisteluun tavaroiden pyöritystä opetellessaan.

Tallentaminen tapahtuu jälleen erillisten kirjoituskoneiden luona, joka vaatii lisäksi mustenauhaa. Ajan kuluessa näitä nauhoja kertyy erittäin runsaasti, joten tallennusmahdollisuuksien näennäinen rajallisuus ei ole käytännössä ongelma. Muutamissa avainkohdissa peli tallentaa myös automaattisesti, mutta näiden hetkien varaan ei omaa edistymistään kannata jättää.

Modernisointi näkyy selkeimmin varsinaisen pelikuvan graafisessa ylöspanossa. Ympäristöt ovat staattisia, mutta vastaavasti erittäin yksityiskohtaisia. Värejä käytetään maltillisesti, mutta onneksi kauhutunnelmaa ei ole luotu yksinomaan ruskealla ja mustalla. Hahmomallinnus saisi olla yksityiskohtaisempaa, mutta toisaalta onhan kyseessä pitkästi yli kymmenen vuotta vanha peli. Äänimaailma suorastaan apinoi edellisvuoden Resident Evil HD Remasteria siinä, että musiikin määrä pidetään yleensä minimissä. Ahdistava tunnelma syntyy pienten äänitehosteiden ja hiljaisuuden yhdistelmällä eikä suinkaan pauhaavalla orkesterimusiikilla. Huonoiten aikaa ovat kestäneet välivideot. Vuonna 2002 jälki oli poikkeuksellisen upeaa, mutta nyt videopätkät näyttävät pahasti elähtäneiltä. Niillä on kuitenkin paikkansa tuomassa pelikokemukseen vaihtelua ja samalla ne tietysti edistävät tarinaa omalta osaltaan.

Resident Evil Zero HD Remaster on samaa laadukasta jälkeä kuin vuosi sitten julkaistu uusioversio alkuperäisestä Resident Evilistä. Tarina ei ole yhtä mielenkiintoinen ja epäloogiset pulmatehtävät tekevät kokonaisuudesta vaikeamman. Kaksi pelattavaa hahmoa yhdistettynä rajalliseen tavaroiden kantokykyyn tekevät kamojen kanssa kikkailun keskeiseksi osaksi pelikokemusta. Suositellaan läpipeluuohjeiden kanssa nautittavaksi niille, jotka ovat valmiita panostamaan peli-istuntoihin ainakin muutaman tunnin kerrallaan.

Tämä on mainos:
Resident Evil Zero HD RemasterResident Evil Zero HD Remaster

Resident Evil HD Remasterin arvion voi lukea puolestaan tästä linkistä.

HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Samaa laadukasta linjaa kuin viime vuoden HD Remaster
-
Välivideoiden kehno ulkoasu, läpipeluuohjeisiin turvautuminen lähes pakollista, tarina ei imaise mukaansa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä