Suomi
Gamereactor
arviot
Rhythm Paradise

Rhythm Paradise

Mitä saadaan, kun yhdistetään Wario Ware ja musiikkipeli? Huikea minipelipaketti täynnä rytmiä ja tarttuvia kappaleita sekä paljon mielenkiintoisia bonuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuosi 2009 on selkeästi omalaatuisten tai suorastaan omituisten pelien vuosi. Flower oli uudenlaisesta konseptistaan huolimatta sittenkin sieltä normaalimmasta päästä. Noby Noby Boy taitaa edelleen pitää outoudessa ykköspaikkaa, mutta Rhythm Paradise tekee hartiavoimin töitä päästäkseen ainakin lähelle kärkisijaa. Koiraninja, pullia hotkiva munkki, laulava Pääsiäissaaren Moai-patsas, tanssivat sammakot, selkäänsä soittava guiro-lisko... hahmokatras on vähintäänkin omalaatuinen.

HQ

Rakenteeltaan Rhythm Paradise muistuttaa Wario Ware -pelejä. Pelaajan suoritettavaksi annetaan erilaisia minipelejä, jotka testaavat rytmitajua ja kosketuskynän käyttönopeutta. Joka viides tehtävä on remix-taso, joka yhdistelee aiempia minipelejä.

Graafisesti Rhythm Paradise on hyvin pelkistetty ja tyylitelty. Musiikki tempaa mukaansa, ja huomasin hyräileväni Fan Club -minipelin poppikappaletta kauppareissun aikana. Rytmipelissä musiikki on avainasemassa, ja tällä osa-alueella Rhythm Paradise onnistuu erinomaisesti.

Rhythm Paradise käyttää pääsääntöisesti kahta eri ohjaustapaa: näpäytystä ja heilautusta. Näpäytystehtävissä tulee välillä mieleen, että koko homman olisi voinut hoitaa nappia näpyttämälläkin. Heilautustehtävissä kosketusnäyttö on tarpeellinen, joskin hieman epätarkka. Näyttö ei tunnu aina rekisteröivän kaikkia ohjausliikkeitä, mikä johtaa epäonnistumiseen ja turhautumiseen.

Pelin vaikeustasokäyrä on aluksi miellyttävän loiva, mutta jyrkkenee pelin puolivälin jälkeen huomattavasti. Alun minipeleissä voi hieman töhöilläkin, mutta loppupäässä jo yhden virheen tekeminen tiputtaa arvosanan "ihan kivaksi", ja joissain minipeleissä kahden virheen jälkeen voi varautua pelaamaan tason uudestaan. Onneksi peli tarjoaa useamman epäonnistuneen yrityksen jälkeen mahdollisuutta ohittaa liian vaikeaksi osoittautunut minipeli, joten varsinaisesti jumiin ei onneksi voi jäädä.

Tämä on mainos:

Rhythm Paradisen parasta antia ovat ehdottomasti remix-tehtävät. Hektisesti vaihtelevat minipelit pakottavat pysymään koko ajan hereillä, ja yhdisteltynä tehtävät tuntuvat mielekkäämmiltä. Rhythm Paradise testaa pelaajan rytmitajua jatkuvasti, ja loppupään tehtävät haastavat ihan tosissaan.

Erilaisia minipelejä on 24 kappaletta, ja suoritettavia tehtäviä remixit mukaan laskettuna kokonaiset 50. Pelkän läpäisemisen jälkeen voi yrittää hankkia tehtävistä mitaleja, joilla saa avattua erilaisia rytmileluja, loppumattomia minipelejä ja pari siistiä ekstratehtävääkin.

Mitalin saamisen jälkeen peli vihjaa ajoittain mahdollisuudesta pelata sama tehtävä vielä kertaalleen täydellisen suorituksen saavuttamiseksi. Täydellisyyden tavoittelussa on kolme yritystä, ja mikäli virheettömän suorituksen tekeminen onnistuu, saa palkkioksi kivaa bonusluettavaa tai -kuunneltavaa.

Rhythm Paradise on juuri oikeanlainen käsikonsolipeli koulu- tai työmatkoille. Minipelit kestävät alle minuutin, ja puuhasteltavaa riittää pidemmäksikin aikaa -- etenkin perfektionisteille. Rytmitajuttomat elkööt vaivautuko, ellei joukkoon mahdu masokisteja. Musiikin ystäville Rhythm Paradise sen sijaan tarjoaa mahtavaa viihdettä.

Tämä on mainos:
Rhythm Paradise
Rhythm Paradise
Rhythm Paradise
Rhythm Paradise
Rhythm Paradise
Rhythm Paradise
Rhythm Paradise
Rhythm Paradise
Rhythm Paradise
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hullunkuriset minipelit, mahtava musiikki, todella paljon pelattavaa, loistavat bonukset
-
Ajoittaiset ohjausmurheet, loppupään jyrkkä vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Rhythm ParadiseScore

Rhythm Paradise

ARVIO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

Mitä saadaan, kun yhdistetään Wario Ware ja musiikkipeli? Huikea minipelipaketti täynnä rytmiä ja tarttuvia kappaleita sekä paljon mielenkiintoisia bonuksia.Ladataan seuraavaa sisältöä