Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Syn Buds Air

Mainion hinta-laatusuhteen langattomat nappikuulokkeet

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Roccat Syn Buds Air

Roccat jatkaa uusien kohtuuhintaisten haastajien vyöryttämistä markkinoille. Aiemmin arvioin Roccatilta langalliset Syn Buds Core -nappikuulokkeet, ja nyt tarkastelussa ovat vuorostaan saman valmistajan langattomat Syn Buds Airit.

Sadan euron hintaluokassa kuulokkeet sijoittuvat keskiluokkaan. Halvimpia leluja on saatavilla muutamalla kympillä, kun taasen hifituotteista - tai Applen laitteista - joutuu maksamaan satoja euroja. Hintaansa nähden paketista on onnistuttu rakentamaan tyydyttävän tasoinen.

Mukaan kuuluu langattoman kuulokeparin lisäksi latauskotelo, kolme paria vaihdettavia silikonikorvapaloja sekä kotelon latauskaapeli. Lataus toimii ilahduttavasti USB-C-liitännän kautta, mutta mukana tuleva muutaman desimetrin mittainen latausjohto on auttamatta liian lyhyt.

Tämä on mainos:
Roccat Syn Buds Air

Muovimateriaalin laatu ei tee täydellistä ensivaikutelmaa. Käytetty muovi vaikuttaa hyvin peruslaatuiselta. Erityisesti muoviosien saumat vaikuttivat hieman teräviltä ja hiomattomilta, eivätkä ne siten antaneet pitkäikäistä vaikutelmaa. Käytännössä kestävyyden näkee vasta pidemmällä aikavälillä, eikä laatu tuottanut ongelmia testausjakson aikana.

Muotoilu on tyylikkään peruslaatuisesti toteutettua. Musta kotelo on kouraan sopivan kokoinen ja vähäeleinen paketti, joka sisältää kolme akun varaustasosta kertovaa ledivaloa. Sekä kannen että kuulokkeet laturiin kiinnittävät magneetit napsahtavat paikoilleen miellyttävällä voimakkuudella.

Kuulokkeet ovat miellyttävästi muotoiltuja. Molemmat sisältävät vaihdettavan korvasilikonin, mikrofonin, ihoa vasten asettuvan yhteysmerkkivalon sekä logolla varustetun hipaisupainikkeen. Oletuksena molempien kuulokkeiden painikkeet toimivat identtisesti, mutta niiden toimintoja voi muuttaa mukana tulevan mobiiliohjelmiston avulla.

Tämä on mainos:
Roccat Syn Buds Air

Hipaisuominaisuuden huonona puolena on selkeän painallusreaktion puuttuminen, joka tuntuu hyvin kömpelöltä varsinkin käytön alkuvaiheissa. Roccat mainostaa matalaa vasteaikaa, mutta ainakaan painikkeiden käytössä tämä ei tunnu toteutuvan. Luultavasti 60 millisekunnin vasteella tarkoitetaan saapuvan äänen viivettä, mutta uskoakseni aktiivisessa kilpapelikäytössä langalliset vaihtoehdot ovat joka tapauksessa nopeampi ja häiriöturvallisempi valinta.

Äänenlaatu on hyvällä tasolla, sillä fyysisesti melko suurikokoinen kuulokeosa tarjoaa hyvää kaikupohjaa erityisesti bassolle. Hifi-laatuisesta äänestä ei kannata unelmoida, mutta tarjolla on tavanomaisen laadukasta tasoa peli- ja musiikkikäyttöön. Tuplamikrofonit nappasivat äänen varsin hyvin mikrofoniaukon pienen koon huomioiden.

Akunkesto on noin viisi tuntia, mikä on odotetun suuruinen lukema nykyisellä akkutekniikalla. Lisäksi latauskotelo tarjoaa 15 tuntia lisää latausaikaa, mitä voi pitää tyydyttävänä. Positiivisena lisänä kuulokkeet ovat IPX4-sertifioidusti roiskeenkestäviä, mikä osoittautui omassa juoksukäytössäni hyödylliseksi ominaisuudeksi.

Langattomien kuulokkeiden jatkuva päänsärky on niiden Bluetooth-yhteyden muodostamisessa. Useilla kuulokkeilla mobiililaitteisiin kytkeminen ja uudelleenkytkeminen voi viedä tarpeettoman paljon aikaa, mutta Roccat onnistuu suoriutumaan tällä rintamalla erinomaisesti. Odotetusti latauskotelon kannen avaaminen aktivoi yhteyden, joten ainakin omilla laitteistoillani yhteys on muodostunut ongelmitta siihen mennessä, kun napit on saatu aseteltua korviin.

Roccat Syn Buds Air

Valitettavasti käyttöönottokokemukseni kangerteli. Paketin mukana tulevat ohjeet ovat erittäin selkeät, mutta kaikesta huolimatta onnistuin saamaan ainoastaan yhden kuulokkeen kerrallaan toimimaan. Onneksi valmistajan verkkosivuilta löytyneet ohjeet ratkaisivat ongelman, eikä Bluetooth-yhteyden nollaamisen jälkeen syntynyt enää ongelmia.

Kännykkään asennettava sovellus on syytä asentaa saman tien, sillä kuulokkeiden laiteohjelmisto päivitetään sen kautta. Jostain syystä Switch-yhteensopivuus onnistuu ainoastaan päivityksen jälkeen. Tämä on erikoista, sillä Roccat on markkinoinut itseään nimenomaisesti Switch-yhteensopivana laitteistona. Kenties tehtaalla tuli kiire tai kämmi liukuhihnan jo suristessa?

Roccat Syn Buds Air tarjoaa hintansa arvoisen paketin. Luultavasti tämän suurempaa hintaa kuulokkeista ei kannata maksaa ilman audiofiilisiä tai merkkiuskollisia taipumuksia. Paketti sisältää kaiken tarvittavan sekä jopa pieniä muokkaussovelluksen kaltaisia lisäominaisuuksia.

Roccat Syn Buds Air
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hintaansa nähden laadukas kokonaisuus
-
Halvan oloinen muovi, liian lyhyt latausjohto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä