LIVE
HQ
logo hd live | Solium Infernum
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Rochard

   Rochard

   Rochard on uuden kotimaisen pelitalon Recoil Gamesin ensimmäinen kunnon työnäyte. Playstation 3:lla julkaistava ladattava peli osoittaakin jälleen, ettei kotimaisilla pelinikkareilla puutu ammattitaitoa. Vaikka kilpailu ladattavien pelien saralla on kovaa, lukeutuu Rochard helposti vuoden parhaimpien joukkoon.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Avaruusmainarin duuni ei toden totta ole helppoa. Sitä saa tehdä pitkää päivää vaarallisissa olosuhteissa jumalan hylkäämällä asteroidilla ziljoona mailia kotoa ja pienellä palkalla. Kaiken lisäksi sekin vähä ollaan ottamassa pois kun lopputili uhkaa. Kun se laserhakku viimein iskee "kultaa" niin kuvioihin sekaantuu kaiken moiset avaruuspiraatit ja ilkeät korporaatiot työturvallisuutta vaarantamaan. Sellainen peli ei John Rochardille vetele. On aika laittaa radiosta napit kaakkoon ja lähteä potkimaan häiriköt ulos ilmalukosta.

   Jos on koskaan pelannut Trineä tai muita moderneja pulmatasoloikkia, tietää välittömästi missä mennään. Rochard on sivusta kuvattua tasoloikkaa, johon on yhdistetty saumattomasti sekä toimintaa että pulmien ratkaisua. Pääpaino on kuitenkin aivonystyröiden haastamisessa, mutta toiminta rytmittää kivasti pelin kulkua ja pitää pelaamisen koko ajan mielenkiintoisena. Vaihtelua riittää aivopähkinöissäkin mukavasti.

   Rochard

   John Rochardin päätyökalu seikkailussa on G-Beam -lastaustyökalu. Sillä pelaaja pystyy nostamaan ja siirtelemään kaiken kokoisia tavaroita avatakseen uusi reittejä. Painovoiman kanssa pääsee myös leikkimään. John voi kytkeä koska tahansa päälle matalamman painovoiman, jolloin askeleet, hypyt ja raskaat kontit liikkuvat entistä lennokkaammin. Lisää mausteita soppaan tuovat vielä lasersäteet, liukuhihnat, käänteisen painovoiman huoneet sekä tietysti kiusaa tekevät viholliset. Aseiksi Rochard löytää kaiken moisia työkaluja rynkyn omaisesta teollisuusleikkurista räjähteisiin. Kaikista tyydyttävintä on kuitenkin käyttää G-Beamiä ja litistää vastustajat tarkasti viskatulla lastauskontilla.

   Tämä on mainos:

   Rochardin visuaalinen ilme ei aiheuta aah-elämyksiä, mutta iloisen värikäs ulkoasu miellyttää silmää ja tarjoaa hyvät puitteet pelille. Päähahmo Rochard on kuitenkin pelin valopilkku. Verrattuna monien pelien metroseksuaalisankareihin, tarjoaa John Rochard ilahduttavan erilaista miesmallia. Rochard on lojaali ja kova mies tekemään töitä, eikä pienistä hätkähdä. Ääninäyttely on myös erinomaista. Aksentti on saattaa olla suoraan Yhdysvaltojen etelävaltioista, mutta Rochardin rinnassa taatusti sykkii suomalainen sydän. Ei tarvitsisi vaihtaa kuin suo ja kuokka laserhakkuun ja asteroidiin, ja siinä se olisi.

   RochardRochardRochard

   Muissa hahmoissa ei ole aivan samanlaista särmää. Pääpahis on todella tyypillinen tapaus, eivätkä muutkaan oikein säväytä. Viholliset ovat myös hieman tylsiä tapauksia. Vaikka animaatiot ovat yleisesti hyviä, niin välivideoiden toteutus on varsin kömpelöä. Ukot saattavat seistä tönkkönä paikallaa lähinnä käsiä heiluttaen, vaikka kaveri olisi kuolemassa käsivarsille. Ääni- ja musiikkipuolella on onnistuttu paremmin. Hyvää ääninäyttely säestää erinomainen musiikin käyttö. Sitä käytetään juuri sopivan säästeliäästi. Kun mehevät soinnut hiljaisuuden jälkeen kajahtavat päälle, on iskevyys taattu.

   Rochard on erittäin hyvä ladattava peli. Pelattavuus on erinomaista ja suurin miinus tulee oikeastaan vain pelin pitkäaikaisuudesta. Pelin kesto on noin reilu kuusi tuntia, mutta hutiloivan läpijuoksun voi vetää viiteenkin tuntiin. Uudelleenpeluuarvoa ei juuri ole, ellei halua metsästää kaikkia pelin pokaaleja. Vaikka hinta-laatusuhde on pääosin kohdallaan, toivoisi pelin tarjoavan jotain lisäpelimuotoja tai haasteita suoritettavaksi. Lisäksi mukaan olisi hyvin suonut jonkinlaisen kaksinpelin. Tähän jos mihin co-op sopisi kuin nenä päähän. No, ehkä nämä ideat nähdään Rochard 2:ssa.

   Tämä on mainos:
   RochardRochardRochard
   Rochard
   Rochard
   Rochard
   Rochard
   HQ
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   Hyvin suunnitellut aivopähkinät, sopiva tasapaino toiminnan ja pulmailun välillä, oiva päähahmo, hyvä musiikin käyttö
   -
   Ei juurikaan uudellleenpelattavuutta, animaatio välivideoissa on tönkköä, ei moninpeliä
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   0
   RochardScore

   Rochard

   ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

   Helsinkiläisen Recoil Gamesin ensimmäinen peli todistaa jälleen, ettei kotimaisilta pelinikkareilta puutu ammattitaitoa.

   0
   Osallistu Rochard-kilpailuun

   Osallistu Rochard-kilpailuun

   UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

   Gamereactor järjestää Recoil Gamesin kanssa kisan jossa voi voittaa Rochardin soundtrack-levyn. Keräilykappaleet ovat lisäksi varustettu pelintekijöiden ja Poets of the Fallin nimmareilla!   Ladataan seuraavaa sisältöä