Suomi
Gamereactor
arviot
Rogue Trooper Redux

Rogue Trooper Redux

Norttia turpaan toistamiseen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2000 AD -sarjakuvista tuttu sinihipiäinen supersotilas Rogue Trooper on palannut. Redux-lisänimellä varustettu uusintajulkaisu päivittää uskollisesti vuonna 2006 ilmestyneen toimintaseikkailun nykyaikaan. Myös arjikselle uskollinen tunnelma ja 10 vuotta vanhat pelisuunnittelun sudenkuopat ovat edelleen mukana.

Rogue Trooper Redux seuraa sinisten GI-supersolttujen ja natsihenkisten norttien kädenvääntöä Nu-Earthin herruudesta - päähenkilönä nähdään keskelle salaliitosotkua joutuva Rogue-sotilas. Kieli poskessa vedetty ääninäyttely korostaa sekä tahattomasti että tietoisesti juonen järjettömyyttä. Välinäytösten kauniisti sanottuna epäedulliset kuvakulmat ja hahmomallien jäykkä kehonkieli ovat puhdasta videopelikerrontaa kymmenen vuoden takaa, ja pelaajasta riippuen narratiivin nihkeys joko huvittaa tai ärsyttää kehnoudellaan.

Redux-uudelleenjulkaisu ei siis keksi pyörää uudelleen, vaan on lähinnä tyytynyt antamaan Rogue Trooperille osittaisen graafisen teräväpiirtosilauksen. Geenimanipuloitujen ja samalla sinertäviksi muuttuneiden GI-sotilaiden hahmomallit ovat huikean yksityiskohtaisia, ja pelin valoefektit luovat tunnelmaa varsinkin kiivaimpien tulitaisteluiden keskellä - sitä vastoin varsinkin Rogue Trooperin alkupään kenttien rumat kalliomaisemat ovat aika yksitoikkoisia ilmestyksiä. Onkin harmi, ettei miljöiden esillepanoon ole panostettu yhtään enempää.

Rogue Trooper Reduxin 13 tarinatehtävää ovat hyvin pitkälti samankaltaisia sotilasoperaatioita - mukaan on tosin ängetty muutama erikoistapauskin, kuten viihdyttävä takaa-ajo puolivälin paikkeilla. Pelin tavanomaisimmat tehtävät ovat perinteistä kolmannesta persoonasta tapahtuvaa räiskintää, jossa hyökätään kaasunaamaripäisten norttien tukikohtiin. Tunnelma on juuri kohdillaan, kun Roguen rinnalla jolkottelee useampi GI-jamppa, ja joukkio joutuu taistelemaan isompia norttijengejä vastaan. Ei sillä, etteivätkö soolokohdatkin olisi hauskoja, sillä myöhempien tehtävien monipuolisempi kenttäsuunnittelu mahdollistaa esimerkiksi hiiviskelyn ja ylipäätään erilaisten vimpaimien ja kykyjen kokeilun. Rogue pääsee ajoittain astumaan erilaisten ilmatorjuntatykkien ja muiden vehkeiden kyytiin, ja nämä kohdat piristävät mukavasti perusräiskintää.

Tämä on mainos:
Rogue Trooper ReduxRogue Trooper Redux

Rogue kiinnittää kuolleilta aseveljiltään jääneitä, kavereiden tietoisuuden sisältäviä mikrosiruja varusteisiinsa ja muuttuu pelin edetessä kirjaimellisesti useamman miehen armeijaksi. Tuliluikkuun kiinnitetty Gunnar kehittää nimensä mukaisesti Roguen pyssyä esimerkiksi kätevällä automaattitähtäyksellä ja muuttumalla konekivääripesäkkeeksi. Bagmanin avulla pelaaja voi nikkaroida itselleen uusia varusteita ja ammuksia löytämästään rojusta. Pelaajan on kuitenkin itse pidettävä huolta omien resurssiensa riittävyydestä, sillä peli ei mitenkään varoita niiden hupenemisesta - toisaalta inventaariotaan voi täydentää vaikka kesken tulitaistelun olettaen, että salvage-romua on saatavilla. Tiukimmissa mittelöissä raaka-aineiden hakeminen taas ei ole luonnollisesti mahdollista hengenlähdön uhalla, joten tiukemmilla vaikeustasoilla pelaajan on oikeasti mietittävä, tarvitseeko kranaatteja, ensiapupakkausta vaiko luoteja kiikarikivääriä varten.

Uudet kyvyt, aseet ja välineet sekä niiden testaaminen pelin etenemisen aikana piristävät muuten vähän yksitoikkoista toimintaa - varsinkin perustason tehtävät ovat suojien takana kykkimisineen nopeasti nähtyjä. Myös Roguen ohjaamisen ja ennen kaikkea suojausmekaniikan takkuilut syövät peli-iloa, sillä onnistuin asettelemaan Roguen kulman taakse suojaan niin, etten nähnyt sen takana piilottelevia sotilaita mitenkään. Roguella on myös raivostuttava tapa nousta seisomaan suojaa tarjoavan esineen - esimerkiksi laatikon - päälle, josta nortit suolaavat tämän saman tien. Erilaiset norttityypit ovat persoonallisia vastustajia, mutta Rogue Trooperissa ampuminen tuntuu aika laimealta. Ohjain ei värise luotien lentäessä eivätkä viholliset reagoi ottamiinsa osumiin mitenkään: huomasin pari kertaa räjähdystä seuranneesta ilmalennosta selvinneen nortin vähän nilkuttavan, mutta siinä se.

Rogue Trooper Redux venyy myös kohtalaisen hauskaksi kimppakivaksi. Kaverin kanssa voi pelata yhteistyömoodissa tarinatehtäviä tai sitten hioa kykyjään kahdessa erilaisessa haastemoodissa, joissa keskitytään joko vihollisaaltojen harventamiseen tai tietyn radan läpikulkuun.

Tämä on mainos:

Rogue Trooper Redux tuo suhteellisen onnistuneesti vuosikymmenen takaisen omintakeisuudellaan edelleen valloittavan kulttiteoksen nykypelaajien ulottuville. Uudelleenjulkaisun hiomattomuus nostaa päätään säännöllisin väliajoin, mutta ei varsinaisesti pilaa pelaamisen riemua. Rogue Trooperin toinen tuleminen on parhaimmillaan silloin tällöin tehtävä kerrallaan nautittuna.

HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Persoonallinen juoni, kieli poskessa -huumori, monipuolinen toiminta, alun jälkeen avoimempi kenttäsuunnittelu
-
Miljöiden osalta vajaaksi jäänyt teräväpiirtokäsittely, onneton suojausmekaniikka, jäykät animaatiot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Kahden tunnin ajan Rogue Trooper Reduxia

Kahden tunnin ajan Rogue Trooper Reduxia

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Joku aika sitten julkaistiin uusittu versio nimeltä Rogue Trooper Redux, joka on vuonna 2006 julkaistun pelin ehompi versio. Gamereactor pelasi peliä kahden tunnin ajan....

0
GR Livessä tänään Rogue Trooper Redux

GR Livessä tänään Rogue Trooper Redux

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Perjantain kunniaksi GR Livessä pelataan Rogue Trooperin uusintaversiota Redux. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä. Voit seurata lähetystä myös...

0
Rogue Trooper Redux sai trailerinsa

Rogue Trooper Redux sai trailerinsa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Rogue Trooper Redux julkaistaan 17. lokakuuta PC:lle, PS4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Maailmalle annettu 101-traileri havainnollistaa uusittua graafista...

0
Rogue Trooper Redux tulossa 17. lokakuuta

Rogue Trooper Redux tulossa 17. lokakuuta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Rebellion on ilmoittanut, että Rogue Trooper Redux on tulossa PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 17. lokakuuta. Kyseessä on uusintaversio vuonna 2006 julkaistusta pelistä,...

0
Rogue Trooper Redux videokatsauksessa

Rogue Trooper Redux videokatsauksessa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Geneettisesti muokattu jääkäri tekee paluun räiskinnässä Rogue Trooper Redux. Rebellionin mukaan peli saapuu Xbox Onelle, Nintendo Switchille, PC:lle ja PS4:lle. Peli on...Ladataan seuraavaa sisältöä