Suomi
Gamereactor
arviot
Saints Row: Gat Out of Hell

Saints Row: Gat Out of Hell

Johnny ja Kinzie pistävät Helvetin asukkaiden pasmat sekaisin Saints Row IV:n itsenäisessä lisäosassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gat Out of Hell on Saints Row IV:n itsenäinen lisäosa, joka heittää tutut henkilöt kirjaimellisesti infernaaliseen ympäristöön. Johnny Gat ja Kinzie Kensington löytävät itsensä Perkeleen hallitsemasta New Hadeksesta, jonne he lähtevät pelastamaan presidenttiä. Luvassa on demonien lahtausta mitä erilaisimmilla aseilla, sekä tietenkin sarjalle ominaista huumoria.

Saints Row IV oli käytännössä itsekin vain iso lisäosa sarjan kolmanteen osaan, joten lisäosasta kehitetty Gat Out of Hell on kooltaan huomattavasti tiiviimpi tapaus. Suurin muutos on uusi tapahtumapaikka, joka sisältää kylläkin hienoa arkkitehtuuria ja suunnittelua. Tulista maailmaa rikkovat esimerkiksi laavajoet ja tuliset pätsit. Siihen lisäosan suurimmat muutokset jäävätkin. Tarinavetoisia tehtäviä ei enää ole ja niiden virkaa toimittavat välivideot. Ne toki kuljettavat juonta hyvin eteenpäin, mutta samalla ne eivät tempaa mukaan kerrontaan aikaisempien osien tarinatehtävien tavalla.

Tarinakaan ei ole päätä huimaava, sillä tarkoituksena on ainoastaan auttaa Helvetin asukkaita riistämään valta pois itseltään Saatanalta. Juoni on kuitenkin sarjan hengen mukaisesti sopivan häröilevä, ja sekoilut irrottavat väkisinkin muutamia nauruja. Esimerkiksi yhdessä vaiheessa koko homma vedetään musikaaliksi ja irtovitsejä heitellään jälleen runsaasti. Tarina on kuitenkin ohi liian nopeasti ja tuntuu kuin se olisi kirjoitettu hirvittävässä kiireessä.

Saints Row: Gat Out of Hell
Tämä on mainos:

Alueiden valtaaminen infernaalisten olentojen pihdeistä onnistuu erilaisia tehtäviä suorittamalla. Suurin osa näistä on tuttuja jo edellisistä osista, joissa ne tosin toimivat sivutehtävinä. Nyt näistä on kuitenkin tehty päätehtäviä. Mukaan mahtuu myös pari uudenlaista haastetta, kuten Salvation, jossa pelaajan täytyy napata kiinni alamaailmaan putoavia sieluja.

Teknisesti Gat Out of Hellissä mennään vanhalla pohjalla, mutta nykimistä on sentään vähemmän kuin edellisen konsolin peleissä. Testasin peliä PS4:llä ja ruudunpäivitys pysyi kautta linjan vakaana, mutta toisaalta graafinen loisto ei häikäissyt missään vaiheessa. Toivottavasti Saints Row V tarjoaa enemmän karkkia silmille.

Mutta eihän sarja ole koskaan ollut mikään tajunnanräjäyttäjä visuaalisella puolella. Saints Row -sarja on rakennettu naurettavan ylilyötyjen juonien varaan, joissa yksittäiset kohtaukset voivat liikkua hyvin absurdeissa sfääreissä. Tässä suhteessa Gat Out of Hell jatkaa samalla linjalla, tosin se ei ollut mielestäni yhtä hyvä kuin edeltäjänsä. Dialogi on kuitenkin edelleen yhtä räävätöntä ja pyssyt ovat juuri niin älyttömiä kuin sopii odottaa. Vai miltä ohjuksia ampuva nojatuoli kuulostaa?

Saints Row: Gat Out of HellSaints Row: Gat Out of Hell
Tämä on mainos:

Johnny ja Kinzie oppivat seikkailun aikana myös uusia taitoja, joten perusjampoilla ei tarvitse seikkailla kovin kauan. Avattavaksi ja kehitettäväksi löytyy useita erikoiskykyjä, joista suurin osa on käytettävissä kohtuullisen nopeasti. Niiden avulla itsensä voi tuntea todella voittamattomaksi, sillä Johnny ja Kinzie osaavat muun muassa lentää enkelinsiiviillään. Toisaalta näiden kykyjen suhteen mennään myös talla pohjassa, ja pian oma hahmo selviytyy mistä tahansa kohtaamisesta ilman suurempia ongelmia. Kokeneiden pelaajien kannattaakin aloittaa peli suosiolla vaikeammalla vaikeusasteella.

Nopea kehitys takaa rivakan etenemistahdin, ja suurimman osan pelin tarjonnasta on nähnyt noin kuudessa tai seitsemässä tunnissa. Toki kelloon voi nakuttaa pari tuntia lisää, mikäli tahtoo nähdä ja kerätä kaiken mahdollisen krääsän. Käytännössä suurin osa sisällöstä koostuu kuitenkin vain vanhojen tehtävien ja kikkojen suorittamisesta uudessa tulisessa hiekkalaatikossa.

Puutteistaan huolimatta Gat Out of Hell tarjoaa kuitenkin mukavaa viihdettä pariksi illaksi, ja se on kiva bonus Saints Row IV: Re-electedin hankkiville. Itsenäisenä 20 euron pelinä sitä ei kuitenkaan kannata ehkä hankkia. Se on toki miellyttävä rymistely avoimessa hiekkalaatikossa, mutta sisältö loppuu liian nopeasti kesken.

HQ
Saints Row: Gat Out of Hell
Saints Row: Gat Out of Hell
Saints Row: Gat Out of HellSaints Row: Gat Out of Hell
Saints Row: Gat Out of HellSaints Row: Gat Out of HellSaints Row: Gat Out of Hell
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hulvattomat pyssyt, nätti ja avoin maailma, osa tehtävätyypeistä on hauskoja, välivideot naurattavat
-
Tehtävissä liian vähän vaihtelua ja ideaa, tarina on liian lyhyt, hahmo kehittyy liian nopeasti, sivutehtävät ovat suurimmaksi osaksi tuttuja vanhoista peleistä.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

7
Saints Row: Gat Out of HellScore

Saints Row: Gat Out of Hell

ARVIO. Kirjoittaja Mike Holmes

Johnny ja Kinzie pistävät Helvetin asukkaiden pasmat sekaisin Saints Row IV:n itsenäisessä lisäosassa.Ladataan seuraavaa sisältöä