Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Scene It? Box Office Smash

Scene It? Box Office Smash

Ajanviete- ja bilepelien joukossa tietokilpailuilla on ollut aina erityinen paikkansa. Jotkut pitävät, toiset eivät. Trivial Pursuit ja kaverit ovat kuitenkin muodostuneet jo käsitteiksi lautapelipuolella, joten on vain loogista että vastaavaa tuotetaan myös konsolipelaajien iltojen iloksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Scene It? Box Office Smash keskittyy edeltäjänsä tavoin elokuvatriviaan. Pelin mukana tulee neljä isohkoa, langatonta visailuohjainta. Ohjaimet madaltavat osallistumiskynnystä, kun joillekin liian monimutkaisen oloiseen perusohjaimeen ei tarvitse koskea. Peli tukee lisäksi uusia avatar-hahmoja, joten kuvaruudulla näkyy tuttu tyyppi.

Peli koostuu yhteensä noin paristakymmenestä erilaisesta kysymystyypistä, joista poimitaan sattumanvaraisesti session halutun kokonaiskeston mukaisesti muutamia. Kysymystyypit vaihtelevat perinteisistä nopein vastaa -tyyppisistä kysymyksistä kuva-arvoituksiin ja anagrammeihin. Eri tyyppejä on sopiva määrä, ja suurin osa on hyvin toteutettuja. Esimerkiksi näyttelijöiden nimen arvaaminen jatkuvasti vääntelehtivästä kuvasta on hauskaa. Kysymykset niputetaan lisäksi neljään osioon. Jokaisen osion päätteeksi esimerkiksi nopeimmin vastannut saa pienet bonuspisteet itse kysymyksistä tienattujen pisteiden päälle. Hieman erikoisesti myös huonoimmin vastannut saa bonuksia. Tarkoituksena lienee pitää myös heidät kisassa mukana loppumetreillä käytävään finaalikierrokseen asti. Voittajan avatar heittää pienet tuuletukset, jonka jälkeen peli palauttaa hieman töksäyttäen alkuvalikkoon tai aloittaa uuden pelin.

Visuaalisesti peli on perusvarmasti toteutettu, eikä siitä ole oikeastaan pahaa sanottavaa. Kysymystyyppien välillä on hyvin lyhyet latausajat, ja muutenkin homma toimii jouhevasti. Äänipuoli sen sijaan jakaa mielipiteitä. Etäisesti hieman hauskat, klassisia leffahetkiä mukailevat spiikit jaksavat korkeintaan hymyilyttää kevyesti pari ensimmäistä kertaa.

Visailuohjaimet ovat laadukkaat. Infrapunalla toimivat palikat sisältävät ison kysymysnapin ja neljä vastausvaihtoehtonappia. Alimpana ovat lisäksi Select-, Xbox- ja Start -nappulat. Iso vastausnappi toimii samalla ristiohjaimena, joten sitä voi käyttää väliaikaisena kaukosäätimenä leffoja katsoessa. Infrapunan luonteesta johtuen kapulan ja Xboxin ohjainporttiin kytkettävän vastaanottimen välillä täytyy olla suhteellisen suora näköyhteys.

Tämä on mainos:

Tietokilpailut ja niistä tehdyt pelit elävät ja kaatuvat kysymystensä mukana. Tässä kohtaa Box Office Smash valitettavasti epäonnistuu ainakin osittain. Jo muutaman pelikerran jälkeen kohdalle tuli tuttuja videopätkiä ja edellisiltä kerroilta vielä muistissa olevia kysymyksiä. Moinen olisi ymmärrettävää, jos peliaikaa olisi takana jo kymmeniä tunteja, mutta näin nopea kertautuminen viestii kysymysmäärän vähyydestä. Ongelmaksi saattaa muodostua tietämisen ja hyvän arvauksen korvautuminen verrattain nopeasti ulkoa muistamisella. Kysymykset painottuvat uudehkoon jenkkielokuvatuotantoon, joista jotkut leffat, kuten Will Ferrellin tähdittämä Blades of Steel, ovat selvästi yliedustettuna. Mukaan on toki saatu myös muutamia vanhoja klassikoita. Peliä ei suomennettu.

Scene it? Box Office Smash jää hieman vajaaksi siis kaikkein tärkeimmässä osa-alueessaan, kysymyksissä. On odotettavaa, että kysymyspaketteja voi tulevaisuudessa ladata Livestä lisää, ja hyvä onkin, sillä pelilevyllä niitä on liian vähän. Teknisesti niin peli- kuin ohjainpuolellakin homma on kasassa hyvin. Ohjaimille toivoisikin tulevan käyttöä esimerkiksi yleistietokilpailupelissä. Satunnaiseksi bileiden ajanvietteeksi Scene it? on omiaan, mutta pitkäaikaiseksi viihdyttäjäksi siitä ei ole.

Scene It? Box Office Smash
Scene It? Box Office Smash
Tämä on mainos:
Scene It? Box Office Smash
Scene It? Box Office Smash
Scene It? Box Office Smash
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
hyvät ohjaimet, avatarit, runko kunnossa
-
liian vähän kysymyksiä, selostajan vitsailu (varauksin), jenkkileffapainotteisuus, suomennoksen puute
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Scene It? Box Office SmashScore

Scene It? Box Office Smash

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Xbox 360:n Scene it? -leffavisailu alkaa vaikuttaa toisen osansa myötä ihan oikealta pelisarjalta. Perusteet ovat hyvässä kunnossa, enää ei kaivata kuin lisää sisältöä.Ladataan seuraavaa sisältöä