Suomi
Gamereactor
ennakot
Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

Katsaus Lara Croftin tulevaan seikkailuun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Square Enix paljasti E3-messuilla lehdistölle kaksi Shadow of the Tomb Raiderin varsin myöhäiseen vaiheeseen sijoittuvaa toimintajaksoa, joiden oli määrä havainnollistaa seikkailun kahta erilaista puolta.

Ensimmäisenä oli vuorossa keskus- eli hub-maailma Paititi Perussa. Rise of the Tomb Raider oli osittain avoin pelimaailmaltaan, jossa pääsi keskuspaikassa keskustelemaan ihmisten kanssa, etsimään pulmallisia hautapaikkoja ja saamaan sivutehtäviä. Tätä ominaisuutta Eidos Montreal on nyt monipuolistanut, ja tuloksena on suurikokoisin keskusmaailma tähän asti.

Paititi itsessään on fiktiivinen pitäjä, jonne on päätynyt ihmisiä kaikenlaisista kulttuureista: atsteekkeja, maioja ja inkoja. Tekijöiden mukaan tässä leikitellään historian ja fiktion rajapinnalla. Ei ole olemassa näyttöä, että kaikki kolme intiaanikulttuuria olisivat päätyneet samaan paikkaan Perussa, mutta se on silti mahdollista. Erilaisten ryhmien keskinäinen elo johtaa tietenkin selkkauksiin: murhanhimoinen kultti pitää maanpiiriä otteessaan, ja toisaalta kapinalliset taistelevat sortajiaan vastaan.

Eidos Montreal esitteli Laran saappaissa pitäjää. Erityisesti siihen on panostettu, että maailma tuntuisi elävältä ja uskottavalta. Kylällä onkin jatkuva kuhina, ja samalla pääsee ottamaan itselleen sivutehtäviä. Tällä tavalla tekijät haluavat esitellä Laran erilaisia puolia, eivätkä keskittyä ainoastaan kylmäveriseen saalistajaan, jollaisena sankaritar on tähän asti trailereissa esitetty.

Tämä on mainos:

Peli on vielä kehityksessä, mutta silti on mainittava kasvoanimaatioiden puisevuus, samoin ääninäyttely ei tuntunut olevan aivan tilanteen tasalla. Toivottavasti nämä asiat korjataan ennen julkaisua, sillä muuten huolella rakennettu siellä olemisen tuntu uhkaa romuttua.

Kaupungissa itsessään on odotetusti useita eri alueita tutkittavaksi: ainakin markkina-alueena toimiva tori, uskonnollinen alue ja kankaiden värjäysalue. Torilla pääsi katsomaan läheltä kauppiaiden valikoimia. Muun muassa käytettyjä vaatteita oli myynnissä paljon, ja Eidos Montrealin mukaan valinta on tarkoituksellinen. Kaupungin eri alueilla pääsee rakennuksiin myös sisään, ja horisontissa näkyviin temppeleihin pääsee halutessaan myös. Hieman kauempaa löytyi haasteluolan suuaukko viidakossa, joka tekijöiden mukaan on paitsi hankalasti löydettävissä, myös vaarallinen. Varsinainen luola oli tuttua Tomb Raideria ympäristössä olevine pulmineen. Tällä kertaa mukana on selvästi enemmän uimista vaativia osioita.

Shadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb Raider

Toinen pätkä tapahtui hylätyssä öljynjalostamossa, jossa törmättiin Trinityn sotilaisiin, ja Laralla oli käytössään ainoastaan veitsi ja jousi. Toisin sanoen oli turvauduttava hiippailuun, ja ympäristöön sulautuminen on keskeinen edellytys menestykseen. Pelaaminen muistuttaa aika lailla Splinter Celliä tai uudemman polven Batman-elokuvia varjoissa vaanimisineen. Discovery Vision auttaa havaitsemaan pahiksia pimeässä ja yksilöimään, ketkä ovat yksin ja ketkä taas seurassa. Demossa Lara havaittiin, mutta nopeasti varjoihin sulautumalla tilanteen voi jälleen nollata, ja jatkaa vaanimista.

Tämä on mainos:

Hiiviskelyjakson jälkeen oli vuorossa takaa-ajojakso, jossa Laraa pitkin jalostamoa jahtasivat sekä kuorma-auto että helikopteri. Intensiivisen pakenemisen jälkeen Lara päätyi veteen. Rannalle uituaan olikin taas aika ryhtyä toimintaan.

Kaksi nähtyä jaksoa olivat ilahduttavan erilaisia, ja Eidos Montrealin mukaan vastaavia vastakkainasetteluja on useita. Tämä uusi ennakkohetki mahdollisti keskusmaailman ohella taistelujärjestelmän näkemisen, ja itse pelimaailma (kasvoanimaatioita lukuun ottamatta) näyttää upealta. 14. syyskuuta nähdään, miten kaikki osa-alueet nivoutuvat yhteen.

Shadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb Raider
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä