Suomi
Gamereactor
ennakot
Shank

Shank

Machomies vailla vertaa pistelee pataan kaikkea liikkuvaa. Siinä on Shank pähkinänkuoressa. Peli on sivusta kuvattu 2D-toimintapeli, joka sisältää lajityypin perinteiden mukaisesti räävitöntä toimintaa ja ylisuuria vihollisia - vapauden nimissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Shank tuli vähän kuin puun takaa. En ollut kuullut pelistä yhtikäs mitään, kun istuin alas Xbox 360:n ohjain kädessä. Kehittäjä Klei Entertainmentin edustaja oli yhtä hymyä tuikatessaan pelin käyntiin, ja oli aika ilmeistä, että hän suorastaan nautti nähdessään ilmeemme.

Peli alkaa aavikolta, jossa miekkonen tarpoo autiomaassa. Ruudulla seisoo valkoisella fontilla Shank, kunnes kuva muuttuu verenpunaiseksi. Tekijät kertoivat, että päähenkilö Shank on kostoretkellä surmatakseen pari varsin isokokoista lihaskimppua. Tarinan on tarkoitus olla sekoitus Double Dragonia ja Quentin Tarantinon Kill Billiä, joka myös kertoo varsin verisen kostotarinan. Hemmetti vie, kaverin nimi on Shank (suom. potka), eihän se voi olla huono!

Shank on kaikessa yksinkertaisuudessaan käsin piirretty taistelupeli, jossa liikutaan oikealle ja vasemmalle mäiskien kaikkea, mikä eteen sattuu tulemaan. Pelin on suunnitellut sarjakuvapiirtäjä, joten kaikki näyttää todella hyvältä. Ohjattavuus menee välittömästi selkäytimeen, ja jokainen näppäin vastaa tiettyä asetta Shankin arsenaalissa. Pääfokus on vauhdikkaassa turpasaunassa, joten pelaajan ei tarvitse murehtia turhia esimerkiksi panosmääristä.

On vaikea olla myhäilemättä, kun näkee, mitä kaikkea pelissä voi tehdä. Pelaaja voi esimerkiksi hypätä vihollisen niskaan, iskeä sitä useita kertoja rambo-veitsellä, ampua aseella ja viimeistellä kuorrutteen moottorisahalla. Heti perään kombo jatkuu toisen vihollisen kimppuun, jonka voi hoidella tyylikkäästi vaikkapa iskemällä kranaatin kurkkuun. Toiminta on järjetöntä ja brutaalia, mutta samalla erittäin tyydyttävää.

Tämä on mainos:

Klei Entertainment, pieni amerikkalaisstudio joka tekee yhteistyötä EA:n kanssa, kuvailee peliä retro-klassikoiden jalostukseksi. Inspiraatiota on haettu vanhoista taistelupeleistä niiden parhaiden perinteiden kunnioittamiseksi. Vanhoissa peleissä vain pelaajan taito ratkaisee, eikä virheliikkeisiin ole varaa. Myös Shankissa on opeteltava eri liikesarjoja, keskityttävä jokaiseen viholliseen ja keksittävä tehokkaimmat keinot jättimäisten pomojen kukistamiseksi. Pidän moottorisahaa päähän kohtuullisena ratkaisuna.

Shank on pöhkö, herkullinen ja hauska. Piirrosväkivalta on täysin ylilyötyä ja siihen on helppo suhtautua pilke silmäkulmassa. Peli vaikuttaa lupaavalta vaihtoehdolta niille, jotka kaipaavat elämäänsä hieman vanhaa kunnon sivusta kuvattua toimintaa. Julkaisuaikaa ei ole vielä päätetty, mutta sormet ristiin, että peli ehättää PlayStation Networkiin, Xbox Liveen ja PC:lle tämän vuoden kuluessa.

HQ
Tämä on mainos:
ShankShankShankShank
ShankShankShankShank
ShankShankShankShank

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
ShankScore

Shank

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Klei Entertainmentin ladattavassa toimintaeepoksessa tyyli kulkee ennen tarkoitusta. Kiva ulkokuori ei vielä takaa huippusisältöä.



Ladataan seuraavaa sisältöä