Suomi
Gamereactor
arviot
Silent Hill: Downpour

Silent Hill: Downpour

Silent Hillin kaupunki avaa taas porttinsa yhdelle onnettomalle joka joutuu kohtaamaan siellä kaikenmoisia kummajaisia sekä ennen kaikkea itsensä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Silent Hill: Downpour avautuu kuin Kylmän ringin jakso. Pelaaja opastetaan pelimekaniikan saloihin ohjaamalla tämä puukottamaan aseistamaton mies vankilan suihkussa. Vihjeet siitä mistä saattaa olla kysymys ovat ilmeisiä ja painotettuja heti alusta asti, mutta nämä eivät hälvennä tämän avauksen brutaaliutta.

Tästä mieleenpainuvasta tutoriaalista siirrytäänkin sitten nopeasti vankienkuljetukseen joka menee kovin pieleen, ja pian päähenkilömme Murphy Pendleton löytääkin itsensä hortoilemasta sumuisista metsistä ja lopulta Silent Hillin sumuisilta kaduilta.

Minulla Downpour kärsi pahasti siitä, että olin juuri saanut lävitse Alan Waken tuoreehkon PC-version. Pelin avaavat metsämaisemat ja konsepti yksinäisestä miehestä taskulamppuineen kun liippaavat kovin läheltä tätä. Ongelmana on vain että Downpour on aivan silmittömän ruma Alan Wakeen verrattuna. Tekstuurit ovat matalatasoisia, valoefektit kuin strobo teinidiskossa ja esimerkiksi kiviseinämän tunnistaa sellaiseksi vain koska se on harmaahko ja pystysuunnassa.

Silent Hill: Downpour
Tämä on mainos:

Pelin graafinen taso onneksi kiipeää, kun päästään kaupunkiympäristöihin, jotka kehittäjä on selvästi hahmottanut paljon paremmin. Mistään grafiikan ilotulituksesta ei silti oikein missään vaiheessa voida puhua, eikä PS3:n potentiaalia ole hyödynnetty ollenkaan. Kuva myös nykii luvattomasti.

Myös äänipuoli jätti minut kylmäksi. Taustamusiikkia voisi parhaimmillaan kuvata minimalistiseksi, ja örmelöiden örinät ovat yhtä mielikuvituksettomia kuin nämä hirviöt itsekin. Poikkeuksiakin peliin mahtuu, mutta yleinen taso ei ole hurrattava. Sen sijaan ääninäyttely miellytti, vaikka sekin nojaa tuttuihin arkkityyppeihin.

Pahin puute pelissä on kuitenkin sen tunnelmassa. Minulta saa huonot housuun helposti koneen ääressä. Jo Half-Life -sarja pakotti pitämään säännöllisiä taukoja kramppaavien olkapäiden takia, ja vaikka Downpour sai minut huutamaan kuin pieni tyttö parilla yllätyssäikäytyksellä, ei sen vallitseva tunnelma vain kauhistuttanut. Pendleton on aivan liian rankka kaveri, että tämän kautta voisi kokea todellista turvattomuutta. Sumusta rahjustava mörrimöykky herättää kauhun sijasta halun pistää tätä lapiolla tauluun, oppiipahan mokoma olemaan ja lakkaa resuamasta.

Tätä yleistä jännityksen puutetta onnistuvat paikkaamaan pelin aivan liian harvat toismaailmalliset osuudet, joissa nojataan onnistuneesti painajaislogiikkaan loputtomine porraskäytävineen ja oviin, jotka ovat aina käden ulottumattomissa.

Tämä on mainos:
Silent Hill: Downpour

Kaikesta huolimatta Downpourissa on puolensa. Pendletonin tarina on mielenkiintoinen, vaikkakin hieman kömpelösti kerrottu. Tässähän tämän pelin ytimen kai pitäisi ollakin; kaupunki on vain kulissi yhden miehen painille omien demoniensa kanssa. Silti näitä kulisseja painotetaan jatkuvine, kankeine taisteluineen ja avoimen maailman harhailuineen ja tarinaa edistetään harvoissa mutta raskaskätisissä palasissa.

Avoin Silent Hillin kaupunki on sinänsä viehko ajatus, ja sen entisistä asukkaista annetaan mielenkiintoisia vinkkejä, mutta kehittäjä ei ole täysin ymmärtänyt sitä, kuinka tällaisessa ympäristössä seikkailemisesta tulisi palkita. Downpourissa päätyy aivan liian monesti kiipeämään ja kiertämään vaikeapääsyiseen paikkaan, jossa ei sitten olekaan yhtään mitään. Ympäristö on siis luotu hyvin, mutta sitä ei olla osattu soveltaa varsinaiseen peliin.

Kaikkine kompuroimisineenkin Silent Hill: Downpour ei ole täysin toivoton tapaus, mutta saattaisin itse odottaa sen tulevan kummittelemaan alelaariin. Sen puitteet kun eivät yksinkertaisesti yllä täysihintaiseen julkaisuun.

Silent Hill: DownpourSilent Hill: Downpour
Silent Hill: Downpour
Silent Hill: Downpour
Silent Hill: Downpour
Silent Hill: Downpour
Silent Hill: Downpour
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Tarina, avoin kummituskaupunki
-
Kunnianhimoton grafiikka, jännityksen puute, tylsät viholliset, kankea taistelu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Silent Hill: DownpourScore

Silent Hill: Downpour

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Silent Hill avaa porttinsa taas yhdelle onnettomalle joka joutuu kohtaamaan siellä kummajaisia sekä ennen kaikkea itsensä.Ladataan seuraavaa sisältöä